shopify traffic stats

Dossier Auto Huren: Onbeperkte Kilometers?

Veel autoverhuurmaatschappijen adverteren met een onbeperkt aantal kilometers dat je in een huurauto mag rijden. Maar als je de huurvoorwaarden goed doorleest, zitten er soms onhandige voorwaarden aan deze ‘onbeperkte’ kilometers.

Onbeperkt, maar toch gelimiteerd
Zo hanteert de Spaanse autoverhuurmaatschappij Record Go de voorwaarde dat de huurauto iedere 2.000 kilometer naar de verhuurlocatie moet worden teruggebracht, om […]

Door |7 april 2018|Onderzoeken, Reizen|0 Reacties

Dossier Auto Huren: zo voorkom je onnodige kosten

Tijdens een stedentrip kun je in de meeste gevallen met het openbaar vervoer prima vooruit. Maar soms wil je gewoon iets meer bewegingsvrijheid hebben, en kies je voor een gemakkelijke huurauto. Zeker als je veel wilt zien in weinig tijd, is dat een praktische keuze. Maar de zoektocht naar een voordelige huurauto zit vol voorwaardelijke […]

Door |10 juli 2015|Onderzoeken, Reizen|5 Reacties

Europa’s Meest Toeristische Steden

Iedereen die al vaker een citytrip heeft gemaakt zal het ongetwijfeld herkennen: je hebt toeristische steden, érg toeristische steden en lieve-help-wonen-hier-eigenlijk-wel-locals? steden. En de algemene toerismecijfers van verkeersbureaus zeggen lang niet altijd iets, want de aanwezigheid van 10.000 toeristen ervaar je in een stad als Rome toch anders dan in, pakweg, een Moezeldorpje als Cochem. […]

Door |16 juni 2015|Hotels, Onderzoeken|0 Reacties

Verrassingsreizen: Bestemming Onbekend

StedenTripper werkt samen met Reisgids van de Consumentenbond. Iedere maand verschijnt er een artikel, dat eerder in dit magazine is gepubliceerd, exclusief op StedenTripper.com. Zo maak je kennis met hun praktische tests en uitgebreide reisartikelen.

 

Natuurlijk kun je zelf een stedentrip tot in de puntjes regelen. Een stad kiezen, uitzoeken welke maatschappij erheen vliegt en welk […]

Door |11 mei 2015|Onderzoeken|0 Reacties

De beste musea van Europa

Beoordelingswebsite TripAdvisor deelt ieder jaar de Travelers’ Choice Awards uit. Aan hotels en restaurants, maar ook bezienswaardigheden kunnen deze prestigieuze titel winnen. Op basis van beoordelingen van gebruikers (en dit zijn er nogal wat) wordt ieder jaar een lijst met de beste bezienswaardigheden samengesteld. Volgens bezoekers van TripAdvisor zijn dit de tien beste musea van […]

Door |9 oktober 2014|Museum, Onderzoeken|2 Reacties

Hotelbeoordelingen: Hoe betrouwbaar zijn ze?

StedenTripper werkt samen met Reisgids van de Consumentenbond. Iedere maand verschijnt er een artikel, dat eerder in dit magazine is gepubliceerd, exclusief op StedenTripper.com. Zo maak je kennis met hun praktische tests en uitgebreide reisartikelen.

 

Met een paar muisklikken heb je toegang tot miljoenen rapportcijfers en recensies van honderdduizenden hotels, wereldwijd. Handig bij het kiezen van een hotel. Maar hoe betrouwbaar zijn deze reviews eigenlijk en hoe maak je er verstandig gebruik van?

Recensies en cijferlijstjes vormen prima informatie bij de keuze van een hotel of restaurant. Hoe hotels zichzelf beschrijven is immers per definitie gekleurd. Maar kun je elke hotelbeoordeling blindelings geloven? Nee, fraude is niet uit te sluiten. Niettemin worden reviews steeds populairder en zijn er steeds meer mensen die hun keus er mede door laten bepalen. Ze hechten er kennelijk zoveel waarde aan dat ze twijfels over de betrouwbaarheid op de koop toe nemen.

Ook voor de reisindustrie zijn reviews belangrijk. Bezoekers blijven langer op een website wanneer daar reviews staan, de inkomsten uit reclame en ‘doorklikvergoedingen’ lopen daardoor op en de kans op een boeking is groter. ‘Zonder reviews geen klanten’, is een gangbare mening. Wij selecteerden acht websites en inventariseerden aan de hand van reviews over tien hotels die we kennen, wat deze te bieden hebben. Daarnaast deden we een oproep naar ervaringen onder lezers van de nieuwsbrief van de Consumentenbond en spraken we met insiders. We beperken ons in dit artikel tot hotelreviews. Alle acht websites hebben ook andere recensies, variërend van B&B’s en bungalows tot verblijfplaatsen en bezienswaardigheden.
[…]

Door |8 juli 2014|Gastartikelen, Onderzoeken|3 Reacties

Vliegtickets: Wie Vergelijkt de Vergelijkers?

Eerder lieten we al zien dat het veel uitmaakt op welk moment je een vliegticket boekt, maar het maakt uiteraard ook uit waar je dat doet. Bij een vergelijkingswebsite, of toch beter bij de airline zelf? We gingen op onderzoek uit en vergeleken de prijzen van acht vluchten op 15 vliegticketwebsites én de websites van de airlines zelf.
Tot wel 35% goedkoper
Het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste aanbieder liep in onze prijsvergelijkingstest op tot meer dan 35%! Het gemiddelde verschil tussen het hoogste en laagste tarief bedroeg 26%. Dat betekent dat je bij het boeken van een vliegticket van €400,- met een beetje mazzel nog honderd euro kunt besparen, simpelweg door even rond te kijken.
[…]

Door |29 april 2014|Onderzoeken, Vliegen|3 Reacties

De 10 grootste cliché-foto’s op reis

Je hebt ze zelf waarschijnlijk ook wel eens gemaakt, want in vrijwel ieder vakantie-fotoalbum zitten er wel een paar: cliché-foto’s. Je weet wel, van die foto’s waarvoor alle toeristen in de rij staan om ze vanaf hetzelfde punt te kunnen maken. Of foto’s waarop iedereen op dezelfde, zogenaamd grappige, wijze poseert.

We vroegen reizigers wat zij nu de meest afgezaagde reisfoto’s vinden. Hoeveel van de foto’s uit deze top tien heb jij in een fotoalbum zitten?

1. De Toren van Pisa omduwen
Het omduwen van de Toren van Pisa is zó cliché, dat zelfs het fotograferen van toeristen die de beroemde toren proberen om te duwen cliché is geworden.

Foto via Barney Moss
[…]

Door |29 januari 2014|Foto's, Onderzoeken|0 Reacties

De Beste Restaurants van Europa

Een stedentrip is de ideale gelegenheid om kennis te maken met de lokale cuisine. Maar welke Europese steden zijn nu eigenlijk de perfecte bestemming voor foodies? Die vraag hield onze redactie ook al lange tijd bezig. We gingen daarom op onderzoek uit en analyseerden restaurantbeoordelingen op twee van de grootste beoordelingswebsites ter wereld (TripAdvisor en Yelp) in 160 Europese steden.

In welke stad vind je gemiddeld de beste restaurants? In welke stad heb je de meeste toprestaurants om uit te kiezen? Zitten de beste Italiaanse restaurants ook echt in Italië? En in welk land zijn de obers het vriendelijkst? We zochten het allemaal voor je uit!

Beste restaurants
De restaurants in Krakau worden gemiddeld het beste beoordeeld. De 160 onderzochte restaurants in de Poolse stad behaalden gemiddeld een 8,5. Ook in het Kroatische Zagreb en de Turkse miljoenenstad Istanbul kun je érg goed eten. Amsterdam scoort, met een tiende plek, ook erg goed. Brugge staat op plek 28.
[…]

Door |29 augustus 2013|Culinair, Featured, Onderzoeken|4 Reacties

Voordelig vliegen: Een rondje Europa

StedenTripper werkt samen met de Reisgids van de Consumentenbond. Iedere maand verschijnt er een artikel, dat eerder in dit magazine is gepubliceerd, exclusief op StedenTripper.com. Zo maak je kennis met hun praktische tests en uitgebreide reisartikelen.

 

De tijden van InterRail en busreizen hebben velen allang achter zich gelaten. Tegenwoordig stap je net zo gemakkelijk en voordelig in het vliegtuig. De Reisgids van de Consumentenbond onderzocht het aanbod van de Europese prijsvechters en laten zien wat de onderlinge verschillen zijn.

Meer dan 30 lowcostmaatschappijen zijn momenteel actief in Europa. Namen als Ryanair en easyJet zijn inmiddels gevestigde begrippen. Maar BelleAir, WOW air en Volotea zijn veel minder bekend. Allemaal maatschappijen die vanuit een specifieke regio een stuk van de Europese lowcosttaart afsnoepen.

Die taart wordt overigens ieder jaar groter. Nu al nemen de prijsvechters ruim 40% van de Europese vliegmarkt voor hun rekening. Nog even en de traditionele luchtvaartmaatschappijen zullen in de minderheid zijn. In geen enkele regio ter wereld tref je zo veel prijsvechters aan als in Europa.

Dat wetende zouden er volop mogelijkheden moeten zijn om voor een spotprijs zelf een aardige rondreis samen te stellen. Bijvoorbeeld een trip naar Scandinavië met een uitstapje naar IJsland via Berlijn? Of vlieg je liever naar Italië, om daar te beginnen met een tocht langs Zuid-Europese stranden, eilanden en cultuursteden? Als je handig meerdere maatschappijen combineert, kun je het allemaal in één reis ontdekken tegen relatief lage kosten.
[…]

Door |22 mei 2013|Gastartikelen, Onderzoeken, Vliegen|0 Reacties