Alle artikelen over Op Onze Leeslijst


Oponthoud op luchthavens of een ritje per bus is niet alleen ideaal om even bij te komen, maar ook om de laatste artikelen op de websites die wij graag volgen te lezen. Eens in de zoveel tijd plaatsen we hier een selectie van de leukste artikelen die we tegenkwamen.

Things to do in Italy…

Italië heeft niet alleen vele schitterende steden, maar het is ook een prachtig vakantieland. Zelfs al zou je een jaar lang door Italië trekken, dan nog kom je tijd tekort om al het mooie te zien. Vooraf je huiswerk doen is dus een goed idee, maar gelukkig hebben de weblogs Why Go Italy en Charming Italy dit al grotendeels voor je gedaan. Met deze twintig dingen om te doen en tien plekken om te zien kun je namelijk wel even vooruit!

Onze favorieten uit de twee lijsten: de romantische stad Siena en de restanten van historisch Pompeii.

pompeii
Pompeii, met de Vesuvius op de achtergrond, via Jeremy Duguid

 

Betere vakantiekiekjes

Het overkomt ons regelmatig: je komt terug van een leuke stedentrip of rondreis, en gaat eens rustig je herinneringen terughalen met de gemaakte vakantiefoto’s. Dan blijken de foto’s ineens een stuk minder indrukwekkend te zijn dan je ervaringen. Een beetje zonde, toch? Gelukkig geeft SFGate zes praktische tips voor betere reisfoto’s die dit probleem kunnen verhelpen.

 

Weinig ruimte

Ben je een beetje claustrofobisch aangelegd? Dan zijn deze tien kleine hotelkamers, die Columbus Magazine verzamelde, waarschijnlijk niets voor jou. Ingeblikt als een sardientje in een Japans capsulehotel, een overnachting in een Oostenrijkse rioolbuis of slapen in een Groningse bedstee; het kan allemaal.

Ga je het toch proberen? Reis dan in stijl, en boek een vliegtuigstoel van bijpassende grootte.

rioolbuis-hotel
Overnachten in een rioolbuis

 

Schitterende Spaanse kerken

Vaste lezers van de StedenTripper weblog weten het wel: wij zijn fan van mooie kerken. Eerder maakten we al een lijst met 71 bijzondere kerkgebouwen door heel Europa, maar uiteraard hebben een flink aantal mooie kerken deze lijst niet gehaald. Zo ook een aantal van de Spaanse religieuze sites die Knack Weekend verzamelde. Hopelijk krijgt dat bericht een vervolg…

santa-maria-guadalupe
Real Monasterio de Santa María de Guadalupe

 

Prachtige bergwegen

Vanaf grote hoogten heb je vaak een schitterend uitzicht. Diepe dalen, groene bergweiden of een helder blauw bergmeer zijn het perfecte doelwit voor een mooie landschapsfoto. Dat bergwegen ook erg mooi kunnen zijn bewijst OpenTravel met hun verzameling bergwegfoto’s.

stelvio-pass
De Italiaanse Stelviopas

 

Heb je ook tips voor onze redactie? Stuur ze dan gerust op!

Oponthoud op luchthavens of een ritje per bus is niet alleen ideaal om even bij te komen, maar ook om de laatste artikelen op de websites die wij graag volgen te lezen. Eens in de zoveel tijd plaatsen we hier een selectie van de leukste artikelen die we tegenkwamen. De laatste keer dat we dit deden is inmiddels alweer even geleden, maar dat maakt de onderstaande artikelen zeker niet minder interessant!

 

10 Piloten die je niet in de cockpit wilt

dronken-pilootSoms stap je wel eens in een vliegtuig, waarbij je denkt “moet dit ons in de lucht houden?”, maar de piloot zie je in de meeste gevallen niet. Soms is dat maar goed ook, als je leest wat voor types zich soms in een cockpit bevinden.

Columbus Magazine zette 10 van dit soort horrorpiloten op een rijtje. Van dronken piloten tot aggresieve co-piloten; je kunt het allemaal tegenkomen tijdens je vlucht. Onze favoriet uit het lijstje: de blote, dronken piloot in het bos. Tsja…

 

Je komt verder met Twitter

Twitter, de uit Amerika overgewaaide mix van chatten, bloggen en mailen, behoort ook in Nederland inmiddels tot de top 25 meest bezochte websites. Dat deze webdienst, buiten erg leuk, ook ontzettend handig kan zijn, bewijst Paul Smith. Wat begon als experiment, eindigde als gratis wereldreis. Paul gebruikte zijn Twitterconnecties om gratis de wereld rond te reizen, en bracht zijn ervaringen zelfs uit in een boek.

Ook voor de 99% van de mensen die wél voor zijn of haar reis moet betalen kan Twitter overigens erg makkelijk zijn. Steeds meer hotels, resorts en ketens maken zelf namelijk ook gebruik van de dienst. Schrijf dus iets vervelends over je hotelkamer, en wie weet heb je zo een upgrade te pakken!

Zou je Twitter wel willen gebruiken, maar je weet nog niet wie je moet ‘volgen’? Dan hebben we hier wel een paar suggesties voor je ;)

 

New York, New York

StedenTripper.com heeft reisinformatie over een vijftigtal Europese steden én New York. De keuze van deze laatste stad was niet moeilijk: alle redactieleden zijn fan van New York. We werden dus ook erg blij toen we via Travelvalley terechtkwamen op een lijst met 40 schitterende foto’s van deze Amerikaanse stad.

new-york

 

Onderzoek vliegtickettarieven

Eerder dit jaar deed StedenTripper.com al eens een poging, maar tegen Japanse economen kunnen onze redacteurs niet op. Deze kwamen namelijk tot de conclusie dat je vliegtickets het beste 8 weken voor vertrek kunt boeken, en dan het liefste ‘savonds. Dan zijn vliegtickets gemiddeld namelijk het goedkoopst.

We hebben de data uit ons onderzoek er nog eens bijgepakt, en de bevindingen van de Japanners komen inderdaad goed overeen met onze resultaten!

 

‘s Werelds beste cruises

Ben je, wellicht mede dankzij de eerder genoemde horrorpiloten, niet zo’n vliegtuigtype, maar meer een bootjesmens? Bezoek dan de website van Condé Nast Traveler, waarop een lijst met de 25 beste cruiselijnen ter wereld te vinden is. Er zijn beroerdere manieren om over het water te reizen, als je het ons vraagt…

 

cruises

Heb je ook tips voor onze redactie? Stuur ze dan gerust op!

Oponthoud op luchthavens of een ritje per bus is niet alleen ideaal om even bij te komen, maar ook om de laatste artikelen op de websites die wij graag volgen te lezen. Eens in de zoveel tijd plaatsen we hier een selectie van de leukste artikelen die we tegenkwamen.

Europa’s Beste Restaurants

Ieder jaar organiseert het Britse Restaurant Magazine de S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants Awards. Een hele mond vol, maar hierbij worden de 50 beste restaurants ter wereld gerangschikt. Uiteraard staan er veel Europese restaurants op deze lijst, waarvan dit de 10 hoogste genoteerde etablissementen zijn:

  1. Noma – Kopenhagen (Denemarken)
  2. El Bulli – Contjol (Spanje)
  3. The Fat Duck – Bray (Engeland)
  4. El Celler de Can Roca – Girona (Spanje)
  5. Mugaritz – Gipuzkoa (Spanje)
  6. Osteria Francescana – Modena (Italië)
  7. Arzak – San Sebastian (Spanje)
  8. Le Chateaubriand – Parijs (Frankrijk)
  9. Pierre Gagnaire – Parijs (Frankrijk)
  10. L’Hotel de Ville, Philippe Rochat – Crissier (Zwitserland)

Met liefst vier restaurants in de top 10 is Spanje zeer goed vertegenwoordigd. Daarnaast telt de lijst ook twee Nederlandse restaurants. Oud Sluis staat op plaats 13 (of 19 wereldwijd), De Librije staat op positie 25 in Europa (37e van de wereld).

 

‘Sleeping with the fishes’

Deze, voornamelijk uit films bekende, kreet kun je nu letterlijk nemen op de Maldiven. Hier zijn namelijk ‘s-wereld eerste onderwatersuites te vinden. Oké, het is misschien niet in Europa, maar we konden het niet laten om hier een paar prachtige plaatjes van te laten zien.

onderwaterhotel

onderwater hotel

Ons to-travel-lijstje is zojuist weer iets langer geworden…

 

Bloot paraderen in Turkije

Deze week is in de buurt van het Turkse Marmaris het eerste nudistenhotel in dit land geopend. Eén nadeel: omdat het hotel niet aan de zee ligt, moeten de blote gasten per busje naar het strand worden vervoerd.

Als er zelfs in een conservatief land als Turkije plaats is voor een hotel voor naturisten, zie je pas écht hoe belangrijk toerisme is in deze regio.

 

Trouwen in Dracula’s kasteel

Tenslotte bericht de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws dat het binnenkort mogelijk is om te trouwen in het voormalige kasteel van Graaf Dracula. Trouwen in het prachtige kasteel van Bran is echter niet goedkoop. Een feestje, waarbij maximaal 50 gasten uitgenodigd kunnen worden, kost namelijk een slordige €500.000.

kasteel-bran

 

Heb je ook tips voor onze redactie? Stuur ze dan gerust op!

Oponthoud op luchthavens of een ritje per bus is niet alleen ideaal om even bij te komen, maar ook om de laatste artikelen op de websites die wij graag volgen te lezen. Eens in de zoveel tijd plaatsen we hier een selectie van de leukste artikelen die we tegenkwamen.

Vulkanisch toerisme

Vorige maand schreven we al een stukje over Europese vulkanen, en dat was niet voor niets: vulkanen zijn populairder dan ooit. Zo hebben meer dan 10.000 mensen de uitbarsting van de IJslandse vulkaan Fimmvorduhals bezocht, en was in de Britse krant The Daily Mail te lezen hoe een vulkanen-excursie er uit ziet. De toename in populariteit heeft echter ook een keerzijde, er zijn namelijk al een aantal toeristen omgekomen in IJsland.

vulkanen-ijsland

 

Elke stad in één foto

We kwamen deze maand terecht op een wel heel bijzonder concept: 1 City 1 Photo. De (Nederlandse) mensen achter deze website hebben zich als doel gesteld om alle plaatsen in de wereld samen te laten vatten in één enkele foto. Bezoekers kunnen deze foto’s uploaden en stemmen op hun favorieten. Dit levert schitterende plaatjes op, zoals de onderstaande foto uit het Engelse Amesbury.

amesbury

 

Romantisch Italië

Een iets ouder artikel (maar zeker niet minder interessant!) vonden we op de Engelstalige weblog Italofile. Zij publiceerden een lijstje met de meest romantische plekjes in Italië, welke was samengesteld aan de hand van tips van lezers. Een erg leuke aanvulling op ons eerdere artikel met romantische hotels in Italië!

romantisch
Afbeelding via Ron Layters

 

Betaalde toiletten Ryanair

Ryanair blijft maar bezig met vreemde manieren om geld te verdienen. Zo wordt het plan om de toiletten aan boord te voorzien van een betaalautomaat waarschijnlijk doorgezet, en gaat de bagagetoeslag in de zomermaanden omhoog. Sja, geen wonder dat de prijzen van Ryanair vliegtickets zo fluctueren…

 

Minst populaire Europese hoofdsteden

Wij zijn zelf niet vies van het publiceren van leuke top 10-lijstjes, en lezen dit soort artikelen dan ook graag op andere websites. Een leuk voorbeeld hiervan werd afgelopen week gepubliceerd door de Britse website Skyscanner. In plaats van een lijst te maken met de 10 populairste steden uit hun aanbod, maakten zij juist een lijst met de top 10 minst populaire Europese hoofdsteden. Deze lijst wordt aangevoerd door de Moldavische hoofdstad Chisinau, gevolgd door Minsk (Wit-Rusland) en Luxemburg. Dat Tallinn ook in deze top 10 staat vinden wij trouwens onbegrijpelijk!

chisinau
Chisinau, via Bogdan Alexandru

 

Heb je tips voor onze redactie? Stuur ze dan gerust op!

Oponthoud op luchthavens of een ritje per bus is niet alleen ideaal om even bij te komen, maar ook om de laatste artikelen op de websites die wij graag volgen te lezen. Eens in de zoveel tijd plaatsen we hier een selectie van de leukste artikelen die we tegenkwamen.

De meest gefotografeerde plekken in Europa

Op de weblog van Cheqqer vonden we een leuk stukje over de 5 meest gefotografeerde plekken in Europa. Deze lijst werd opgesteld naar aanleiding van een onderzoek via de bekende fotowebsite Flickr.

De 5 meest gefotografeerde plekken van Europa bevinden zich allemaal in de steden Londen of Parijs, en zijn tevens de 5 meest gefotografeerde plekken ter wereld. Het mag geen verassing zijn dat van de Eiffeltoren de meeste kiekjes worden gemaakt, gevolgd door het Londense Travalgar Square. De top vijf wordt volgemaakt door de Tate Modern en Big Ben (Londen) en de Notre Dame (Parijs).

eiffeltoren
Afbeelding via Tony Blay

 

110 Schitterende stadslandschappen

Via Travelvalley kwamen we terecht op fotografiewebsite TutsPlus, waar een verzameling te vinden is met ruim 100 foto’s van betoverende stadslandschappen.

rode-plein

bordeaux

zurich
Foto’s van Moskou, Bordeaux en Zürich, via CarbonSilver, Boccalupo en juanRubiano

 

25 Miljoen zoekgeraakte koffers

Uit onderzoek van SITA blijkt dat er het afgelopen jaar liefst 25 Miljoen koffers zijn kwijtgeraakt, zo lezen we op Nu.nl. Dit is 1,1% van alle koffers die in 2009 door het luchtruim werden vervoerd, wat naar ons idee nog behoorlijk hoog is.

 

Boedapest bij nacht

Lola Akinmade, fotografe en schrijver voor Matadortrips, maakte een fotoverslag van een avondtrip door de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het resultaat mag er zijn; 13 fraaie én minder fraaie plaatjes van nachtelijk Boedapest.

boedapest

 

Heb je tips voor onze redactie? Stuur ze dan gerust op!

© 2009-2015 StedenTripper. Alle rechten voorbehouden.