Veel Europese steden die zich uitstekend lenen voor een citytrip liggen aan of nabij de zee. Want zeg nu zelf, wat is er nu fijner dan na een lange dag sightseeing door de stad even te kunnen ontspannen op het strand? Of misschien kies jij juist voor bruinen in de zon en is dat ene museum of mooie kathedraal slechts een leuke bijkomstigheid. Het kan allemaal, in de meest aantrekkelijke bestemmingen voor een strand-citytrip in Europa!

Viva Valencia

Valencia is de ideale uitvalsbasis binnen Europa voor een strand-citytrip. Door de fijne ligging vlak aan de Costa Blanca is het strand niet ver weg. Je kunt hier dus optimaal genieten van de stad en zijn prachtige bezienswaardigheden, maar ook heerlijk luieren op het strand. Vervolgens kan je ‘s avonds los gaan in een van de discotheken langs de kust om zo de tijd zo effectief mogelijk te besteden.

Valencia

Historisch Lissabon

Een stad die het hele jaar prima te bezoeken is, dat is Lissabon. Echter is het ook een perfecte citytrip locatie aan het strand. De stad met zijn rijke geschiedenis waar de ontdekkingsreizigers centraal staan biedt veel voor de historieliefhebber. Ook de zonaanbidder is hier op de juiste plaats, want Lissabon is gelegen aan de noordoever van de Taag en deze rivier mondt weer uit in de Atlantische Oceaan. Lissabon is hierdoor een fijne bestemming waar je zowel veel kunt ondernemen op cultureel en historische gebied, maar ook heerlijk kunt genieten met de voetjes in het zand.

Lissabon Belem strand

Hola Barcelona

Barcelona is wellicht iets voor de hand liggend, gezien de fijne locatie en de populariteit, maar dat is dan ook niet zonder reden. Op het strand van Barcelona heerst een heerlijke levendige sfeer die je ook in het centrum van de stad zult ervaren. Door de sfeervolle restaurants en cafés langs het strand is het hier altijd een gezellige boel. Nadat je de Sagrada Familia hebt bezocht stap je binnen enkele minuten met je voeten in het zand. Jezelf trakterend op een prachtig uitzicht over de zee.

Barcelona beach

Magnifique Marseille

Bij cultuurstad Marseille denk je misschien niet meteen aan zon, zee en strand. Toch is niets minder waar. Je kunt hier lekker ontspannen op het strand, wat op loopafstand van het centrum is gelegen, en genieten van het mooie uitzicht over de Middellandse Zee. Het centrum van Marseille is na een goede facelift weer helemaal in trek bij de buitenlandse toeristen en dat is goed te merken. Het is de ideale stad om zowel cultuur te snuiven als te genieten van het Franse zonnetje!

Marseille haven

Schitterend Dubrovnik

Het is misschien niet de eerste stad die je te binnen schiet wanneer je aan een locatie denkt waar je zowel een goede citytrip kunt maken als genieten op het strand. Toch is Dubrovnik een prachtige stad en uitermate geschikt voor zowel een stedenreis als trip naar de zon. Waarom dan beide niet met elkaar combineren, nietwaar? Dubrovnik is een havenstad in Kroatië en kent een mooi historisch centrum met veel kenmerken uit de Renaissance. Daarnaast heeft het een aantal fijne stranden, waar Banje er een van is.

Dubrovnik

Mooi Malaga

Een derde Spaanse topper in de lijst is Malaga. Malaga is gelegen aan de Costa del Sol, waardoor de keuze als fijne strand-citytrip bestemming niet erg lastig is. De sfeervolle Moorse stad valt vaak in het niet bij de grotere opponenten zoals Sevilla en Valencia, maar Malaga mag er zeker zijn. De vele palmbomen en de levendige sfeer in zowel het centrum als langs de kust is zeer aantrekkelijk voor iedere toerist. Je hebt de keuze om kunst en cultuur te proeven en dit te combineren met een dagje strand aan de Middellandse Zee. Geniet van het zonnetje, de nieuwe pier van de havenstad en de gezellige omgeving die Malaga te bieden heeft!

Malaga Malagueta