Oponthoud op luchthavens of een ritje per bus is niet alleen ideaal om even bij te komen, maar ook om de laatste artikelen op de websites die wij graag volgen te lezen. Eens in de zoveel tijd plaatsen we hier een selectie van de leukste artikelen die we tegenkwamen.

De meest gefotografeerde plekken in Europa

Op de weblog van Cheqqer vonden we een leuk stukje over de 5 meest gefotografeerde plekken in Europa. Deze lijst werd opgesteld naar aanleiding van een onderzoek via de bekende fotowebsite Flickr.

De 5 meest gefotografeerde plekken van Europa bevinden zich allemaal in de steden Londen of Parijs, en zijn tevens de 5 meest gefotografeerde plekken ter wereld. Het mag geen verassing zijn dat van de Eiffeltoren de meeste kiekjes worden gemaakt, gevolgd door het Londense Travalgar Square. De top vijf wordt volgemaakt door de Tate Modern en Big Ben (Londen) en de Notre Dame (Parijs).

eiffeltoren
Afbeelding via Tony Blay

 

110 Schitterende stadslandschappen

Via Travelvalley kwamen we terecht op fotografiewebsite TutsPlus, waar een verzameling te vinden is met ruim 100 foto’s van betoverende stadslandschappen.

rode-plein

bordeaux

zurich
Foto’s van Moskou, Bordeaux en Zürich, via CarbonSilver, Boccalupo en juanRubiano

 

25 Miljoen zoekgeraakte koffers

Uit onderzoek van SITA blijkt dat er het afgelopen jaar liefst 25 Miljoen koffers zijn kwijtgeraakt, zo lezen we op Nu.nl. Dit is 1,1% van alle koffers die in 2009 door het luchtruim werden vervoerd, wat naar ons idee nog behoorlijk hoog is.

 

Boedapest bij nacht

Lola Akinmade, fotografe en schrijver voor Matadortrips, maakte een fotoverslag van een avondtrip door de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het resultaat mag er zijn; 13 fraaie én minder fraaie plaatjes van nachtelijk Boedapest.

boedapest

 

Heb je tips voor onze redactie? Stuur ze dan gerust op!