Bij sommige vrouwen begint het op 2 januari al te kriebelen, terwijl veel mannen er als een berg tegenop zien: Valentijnsdag. Ondanks de overdaad aan zoetsappigheid en de commerciële, rode gloed die tijdens de laatste weken van januari in veel winkelstraten hangt, kan Valentijnsdag toch ontzettend leuk zijn. Helemaal als je het combineren kunt met een romantische stedentrip.

Eerder maakten we, als aanvulling op de meest romantische steden, al een lijstje met 5 romantische hotels in Italië. Ook buiten Italië kun je uiteraard op romantische wijze Valentijnsdag vieren, bijvoorbeeld in één van deze romantische hotels.

 

Hotel Prinsenhof

Brugge (België)

Enigszins verstopt in een rustige zijstraat in het hartje van Brugge ligt Hotel Prinsenhof. De historische binnenstad en de vele grachten en steegjes in Brugge geven een verblijf in deze stad al een romantisch tintje, maar Hotel Prinsenhof doet hier nog een schepje bovenop. Het hotel is gevestigd in een statig herenhuis, de kamers zijn stijlvol ingericht, en je kunt zelfs een speciaal romantisch arrangement boeken. Overnachten kan hier vanaf €165,- per nacht.

hotel-prinsenhof

 

Hotel Imperial

Wenen (Oostenrijk)

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen staat bekend om haar historie, waarin theater, klasse en luxe een belangrijke rol innemen. Overnachten in deze stad doe je dan ook in stijl, bijvoorbeeld in het chique Hotel Imperial. Met een tarief van minimaal 323 Euro per nacht is dit hotel zeker niet goedkoop, maar de inrichting en romantische sfeer in het hotel maken veel goed. Heb je zin om écht uit te pakken? Boek dan de Royal Suite voor ‘slechts’ €2.340,- per nacht.

hotel-imperial

 

Hotel Kasteel Geulzicht

Maastricht (Nederland)

Een paar kilometer buiten de drukte van Maastricht ligt het negentiende eeuwse Kasteel Geulzicht. Overnachten in een kasteel is op zich al speciaal, maar door de ligging in het Geuldal krijgt dit hier nog een extra dimensie. Een kamer in Kasteel Geulzicht boek je vanaf €140,- per nacht, maar dit is inclusief schitterend uitzicht.

hotel-kasteel-geulzicht

 

Hotel Dunesque Eiffel

Parijs (Frankrijk)

De Franse hoofdstad Parijs telt een paar duizend hotels, wat het vinden van een sfeervol, romantisch hotel niet echt gemakkelijk maakt. Helemaal niet als je dan ook nog een betaalbaar hotel zoekt. Hotel Dunesque Eiffel heeft het gelukkig allemaal. Het 18e eeuwse pand is recentelijk gerenoveerd, waardoor de authentieke sfeer nu met hedendaags gemak wordt gecombineerd. Vanuit je hotelkamer kijk je zo op de Eiffeltoren, en met 150 Euro per overnachting is Dunesque Eiffel -zeker gezien de ligging- nog betaalbaar ook.

hotel-dunesque-eiffel

 

Schloss Bensberg

Keulen (Duitsland)

Net buiten Keulen, in Bergisch Gladbach, ligt Schloss Bensberg. Het imposante 17e eeuwse gebouw is één van de grootste jachtslotten in Duitsland en sinds 1997 in gebruik als Grand Hotel. De sfeer in het hotel is werkelijk fenomenaal, maar ook de Spa van het hotel staat erg goed aangeschreven. Overnachten kan vanaf zo’n €190 per nacht.

schloss-bensberg

 

Nog een extra tip: boek je romantische weekendje weg niet in het weekend vlak voor Valentijnsdag, maar één of twee weekenden later. Dit scheelt in veel gevallen aanzienlijk in prijs en drukte, terwijl het volgende weekend net zo romantisch kan worden.