Haal je voor een kamer met zeezicht je neus op? Raak je zelfs uitgekeken op het uitzicht vanuit een vuurtoren? Dan is één van deze hotels misschien iets voor je, want hier vind je de kamers met het mooiste uitzicht van Europa.

Hotel Caruso – Ravello, Italië

In de provincie Salerna, in de Italiaanse regio Campanië, kijkt Hotel Caruso vanaf het hoogste punt van het dorpje Ravello uit over de Amalfitaanse kust. Het uitzicht van het hotel is op zichzelf al schitterend, maar vanuit de strakke infinity pool is het nog nét even mooier.

Gstaad Palace – Gstaad, Zwitserland

Het Zwitserse bergdorpje Gstaad telt nog geen 2.500 inwoners, maar is wereldberoemd als dé wintersportbestemming van de rich and famous in (met name) de jaren ’60, ’70 en ’80. Gstaad Palace torent hoog boven het dorpje uit en biedt vanuit vrijwel iedere kamer een magnifiek uitzicht over de omliggende bergen en het dal.

Hotel Chevre D’Or – Èze, Frankrijk

Aan de schitterende Côte d’Azur, ingesloten tussen Nice en Monaco, ligt het eeuwenoude dorpje Èze. Vanuit één van de kamers van het vijfsterrenhotel Chevre D’Or kijk je op ongeëvenaarde wijze uit over de Middellandse Zee. Daar mag je wel diep voor in de buidel tasten, een nachtje in de presidentiële suite kost je al snel zo’n 2.500 Euro. Een standaardkamer is met €350,- overigens wat goedkoper.

Inn At The Spanish Steps – Rome, Italië

Een mooi uitzicht is natuurlijk niet altijd blauw, groen of wit. Vanaf het balkon van je hotelkamer uitkijken over één van de bekendste toeristische trekpleisters in een stad is immers ook erg speciaal. Zo kijk je vanuit The Inn at the Spanish Steps in Rome uit over -de naam doet het al vermoeden- de Spaanse trappen.

Hotel Ranga – Hella, IJsland

IJsland. Het land van geisters, watervallen, een ruwe en ongerepte natuur, stilte en vulkanen. En van al dat moois kun je genieten in Hotel Ranga, dat als één van de weinige hotels aan de zuidzijde van het eiland ligt. Zowel in de zomer als in de winter is het uitzicht hier adembenemend.

Bairro Alto Hotel – Lissabon, Portugal

De volkswijk Bairro Alto ligt wat hoger in de stad Lissabon en kijkt daardoor over het huidige centrum en de rivier de Taag uit. De locatie van Bairro Alto Hotel zorgt, samen met de authentieke sfeer in de volkswijk, vooral ‘s avonds voor een uniek beleving.

Hotel Ješt?d – Liberec, Tsjechië

Niet alleen vanuit je hotelkamer, maar ook van buiten Hotel Ješt?d heb je een schitterend uitzicht. Het ontwerp van de toren waarin het hotel gevestigd is, heeft meerdere architectuurprijzen gewonnen en is zelfs genomineerd als Tsjechische inschrijving in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Ritz-Carlton Hotel – Moskou, Rusland

Niet alleen het restaurant van het Ritz-Carlton Hotel in Moskou heeft een prachtig uitzicht over het Rode Plein, maar ook veel van de suites in dit statige hotel. Wakker worden met het Kremlin als uitzicht kan vanaf zo’n 450 Euro per nacht.

Rome Cavalieri – Rome, Italië

Eén van de meest luxueuze hotels van de Italiaanse hoofdstad is Rome Cavalieri, dat deel uitmaakt van de Waldorf Astoria-keten. Je betaalt hier al snel 800 Euro voor een overnachting in een ‘standaard’ kamer, maar daarvoor krijg je wel een wijds uitzicht over Rome vanaf de heuvel waarop het hotel zich bevindt.

Bedruthan Steps Hotel – Mawgan Porth, Engeland

In Cornwall, aan de zuidwestkust van Engeland, ligt het gehucht Mawgan Porth. Het gebied is vooral populair bij surfers, maar het uitzicht van het Bedruthan Steps Hotel spreekt werkelijk iedereen tot de verbeelding. De ruige zee, de rotsachtige kustlijn en de glooiende groene heuvels vormen hier samen een perfect plaatje.

Igloo Village – Kakslauttanen, Finland

Het Finse Igloo Village is maar vijf maanden per jaar geopend, maar zit vrijwel altijd volgeboekt. Dat is niet vreemd, want overnachten in één van de glazen iglo’s is een unieke ervaring. Geniet van de schitterende witte landschappen, of van de heldere sterrenhemel die met wat mazzel wordt verfraaid door het noorderlicht, Aurora Borealis.