Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Blog > De Mooiste Natuurlijke Bezienswaardigheden van Europa

De Mooiste Natuurlijke Bezienswaardigheden van Europa

De Eiffeltoren, de Big Ben, of de scheve toren van Pisa: sommige bezienswaardigheden moét je gewoon gezien hebben. Soms omdat deze erg mooi zijn, soms vanwege de culturele waarde, en soms simpelweg om het af en toe bizarre gedrag van toeristen te bestuderen.

De drukst bezochte bezienswaardigheden zijn echter vaak door de mens gemaakt, terwijl de natuur veel mooiere dingen kan laten zien. Als je maar op de goede plek kijkt.

1. Seljalandsfoss, IJsland

Wat is het? Een waterval.
Te combineren met… een stedentrip Reykjavik (120 kilometer).
Waarom bezoeken? Als je van watervallen houdt, moet je IJsland absoluut een keer hebben bezocht. Je vindt hier de mooiste watervallen van Europa, waarvan de groene hoge Seljalandsfoss er zeker eentje is. Deze 60 meter hoge waterval staat in veel reisboeken en op ontelbare ansichtkaarten. Als je de Seljalandsfoss ziet, weet je meteen waarom.


Via Laszlo Ilyes

2. Preikestolen, Noorwegen

Wat is het? Een steile, 604 meter hoge rots.
Te combineren met… een stedentrip Stavanger (30 kilometer).
Waarom bezoeken? Jaarlijks maken meer dan 150.000 toeristen de vier kilometer lange tocht naar boven, met maar één doel: genieten van het mooiste uitzicht van Europa. Vanaf de ‘preekstoel’ kijk je uit over het Lysefjord, bovenaan een bijna kaarsrechte rotswand van ruim 600 meter.


Via LC Nøttaasen

3. De Feeënschoorstenen van Cappadocië, Turkije

Wat is het? Unieke rotsformaties.
Te combineren met… een stedentrip Kayseri (60 kilometer).
Waarom bezoeken? Göreme Nationaal Park in Centraal-Turkije is een groot en uniek rotsachtig natuurpark. Hier staan, verscholen in het heuvellandschap, de beroemde Feeënschoorstenen van Cappadocië. Duizenden jaren geleden creëerden vulkaanuitbarsting, gevolgd door eeuwen van erosie, één van de mooiste en grootste kegellandschappen ter wereld.


Via Ming-yen Hsu

4. Enrosadira, Italië

Wat is het? Kleurvertekening in de bergen.
Te combineren met… een stedentrip Bolzano of een vakantie in één van de vele bergdorpjes in de Dolomieten.
Waarom bezoeken? Enrosadira is een optisch fenomeen waardoor bergen een prachtige rode kleur lijken te krijgen. Het wordt ook wel Alpengloed genoemd, maar het schijnt dat dit het beste in de Dolomieten waar te nemen is. Timing is belangrijk, want de bergtoppen krijgen alleen hun rode gloed als de zon onder de horizon is. Rond zonsopgang of zonsondergang zijn (bijvoorbeeld) de Tre Cime di Lavaredo daardoor op hun mooist.


Via Wikipedia

5. Lake District, Engeland

Wat is het? Een natuurgebied.
Te combineren met… een natuurvakantie naar Engeland.
Waarom bezoeken? Europa telt vele honderden prachtige natuurgebieden, maar het Engelse Lake District wordt toch wel gezien als één van de mooiste en meest veelzijdige. Met prachtige berglandschappen, groene valleien en mystieke mistgronden heeft Lake District alle kenmerken van een natuurwonder.


Via Alex Southward

6. Thrihnukagigur, IJsland

Wat is het? Een vulkaan.
Te combineren met… een stedentrip Reykjavik (31 kilometer).
Waarom bezoeken? In Europa zijn vele tientallen vulkanen die je van de buitenkant kunt zien, maar de Thrihnukagigur is de enige ter wereld die je van binnen kunt bekijken. Daal 120 meter af en bekijk de binnenkant van de vulkaan die 4.000 jaar geleden uitbarstte.


Via Inside the Volcano

7. Jägalawatervallen, Estland

Wat is het? Een waterval.
Te combineren met… een stedentrip Tallinn (30 kilometer).
Waarom bezoeken? De Jägalawatervallen zijn niet uitzonderlijk hoog, maar vooral tijdens het voorjaar en aan het begin van de winter ontzettend mooi. Dan begint de ‘De Niagara van de Baltische Staten’ langzaam te bevriezen (of ontdooien, in het voorjaar), wat een prachtig en uniek beeld geeft.


Via Kain Kalju

8. Ben Bulben, Ierland

Wat is het? Een grote, groene rots.
Te combineren met… een vakantie naar de Ierse noordwestkust.
Waarom bezoeken? Ierland heeft een van de mooiste kustlijnen ter wereld. De kliffen van Moher, Giant’s Causeway en ook Ben Bulben zijn Ierland’s visitekaartjes voor alle bezoekers die vanuit het westen komen. De imposante, diepgroene rots Ben Bulben (of Benbulbin) wordt ook wel ‘de Ierse Tafelberg’ genoemd.


Via Piotr Mlynarczyk

9. La Gomera, Spanje

Wat is het? Een eiland.
Te combineren met… een vakantie op de Canarische Eilanden.
Waarom bezoeken? Ondanks de afmetingen (La Gomera is het op-één-na kleinste Canarische eiland), is het vulkanische La Gomera één van de meest veelzijdige eilanden van Europa. Dorre vulkaangrond, maar ook prachtige groene valleien. Een ruw berggebied met een heus regenwoud, maar ook mooie stranden. De basaltformatie Los Organos en de markante, 1250 meter hoge berg Roque Agando zijn de twee belangrijkste bezienswaardigheden op het eilandje.


Via Ingo Ronner

10. Sort Sol, Denemarken

Wat is het? Een massale spreeuwentrek.
Te combineren met… een stedentrip Esbjerg (40 kilometer).
Waarom bezoeken? Sort Sol (Deens voor Zwarte Zon) is een natuurlijk fenomeen dat tweemaal per jaar voorkomt. In het voorjaar, vlak na zonsondergang, komen een paar honderdduizend spreeuwen samen. Ze gebruiken de kust van het Deense Jutland als verzamelplaats tijdens hun tocht naar noordelijker gelegen broedplaatsen. In het najaar zorgen de spreeuwen opnieuw voor een tijdelijke zonsverduistering, als ze onderweg zijn naar het zuiden en Jutland weer passeren.


Via Wikipedia

11. La Tour Percee, Frankrijk

Wat is het? Een dubbele bergboog.
Te combineren met… een stedentrip Grenoble of een bergvakantie in de Chartreuse.
Waarom bezoeken? Pas in 2005 werd deze unieke dubbele boog ontdekt. Met een lengte van 32 meter (de onderste boog) is bleek het de grootste dubbele boog van Europa te zijn. De toppen van het Chartreusergebergte zijn sowieso al mooi, maar bekeken door deze dubbele schilderijlijst nog nét even iets mooier.


Via CampToCamp.org

12. Davolja Varos, Servië

Wat is het? ‘De stad van de duivel’.
Te combineren met… een stedentrip Niš (80 kilometer).
Waarom bezoeken? In de Servische regio Kuršumlija staan iets meer dan 200 aardpiramides. De lokale bewoners dachten dat de twee tot vijftien meter hoge pijlers versteende mensen waren. Nadat hier ook nog een waterbron met giftig water en een poel met roodachtig water werden ontdekt, kreeg het de naam Davolja Varos; stad van de duivel.


Via Rudolf Getel

13. The Blue Hole & Azure Window, Malta

Wat is het? Een blauw gat en een blauw raam.
Te combineren met… een duikvakantie naar Malta.
Waarom bezoeken? The Blue Hole is één van de populairste duikstekken op Gozo, het tweede eiland van Malta. Dit zinkgat (een onderwatergrot met steile wanden) begint op 7 meter onder het wateroppervlak en loopt vervolgens nog ruim 50 meter naar beneden. Als je na je duik weer boven water komt, kijk je door the Azure Window uit over de Middellandse Zee. Hoe lang deze landboog (één van de belangrijkste bezienswaardigheden op Malta) nog bestaat is de vraag, want door erosie brokkelt de rots langzaam af.


Via Josep Toledo

14. Mansische godenbeelden, Rusland

Wat is het? Zeven versteende reuzenkrijgers.
Te combineren met… eigenlijk niet veel. Afgelegen is een understatement.
Waarom bezoeken? Het Oeralgebergte wordt wel gezien als de natuurlijke grens tussen Rusland en Azie. Op deze grens staan de Mansische godenbeelden, of de Zeven Sterke Mannen, waardoor het wel de grenswachten van Moeder Natuur lijken. Volgens de legendes van de locals zijn deze dertig tot veertig meter hoge rotsen eigenlijk versteende reuzensoldaten.


Via Psaxtiria

15. Karstgrotten, Slowakije en Hongarije

Wat is het? De grootste stalactietgrotten van Europa.
Te combineren met… een stedentrip Kosice (70 kilometer).
Waarom bezoeken? Onder de bergtoppen op de grens van Slowakije en Hongarije, liggen meer dan 700 unieke grotten verborgen. Zeven van deze grotten staan op UNESCO’s lijst met Werelderfgoederen als ‘de grotten van de Aggtelek Karst en Slowaakse Karst’. De ijsgrot Dobšinská en de 26 kilometer lange Baradlagrot behoren tot de mooiste van deze karstgrotten.


Via Laszlo Daroczy

Recente artikelen

auto stedentrip

Op stedentrip met een elektrische auto? Bereid je reis goed voor!

Wil je een prachtige stad in Europa bezoeken? Met het oog op duurzaamheid is het raadzaam om met je elektrische auto naar de stad te reizen. Veel grote steden lenen zich hier prima voor. Naar onder meer Rome, Wenen, Berlijn en Parijs kun je prima met je elektrische auto rijden. Uiteraard vraagt zo’n reis wel om de nodige voorbereidingen. Volg daarvoor onderstaande tips op. Tip 1: zoek een hotel waar je je auto goed kan parkeren Idealiter wil je je auto veilig parkeren in de betreffende stad. Zoek daarom een hotel waar je je auto goed en veilig kan parkeren. In een ideale situatie beschikt dit hotel dan ook over eigen laadpalen. Als dat inderdaad het geval is, kun je je auto direct bij het hotel ophalen. Wel zo prettig met het oog op de terugreis. Of als je in de buurt van de stad nog een ritje wilt maken. Tip 2: houd het weer in de gaten Wil je in de koude wintermaanden ergens naar toe met je elektrische auto? Besef dan goed dat lagere temperaturen van invloed zijn op de actieradius. Indien het buiten bijvoorbeeld 0 graden Celsius is, is de actieradius significant minder. Voor je komende stedentrip zou je daarom extra goed het weer in de gaten moeten houden. Lijkt het erg koud te worden? Of geven de voorspellingen aan dat het hard gaat waaien? Dergelijke omstandigheden zijn absoluut van invloed op de maximale actieradius. Houd daarom de weersverwachtingen in de gaten en stem je autoreis hier op af. Tip 3: zoek alvast laadstations onderweg uit Hoeveel kilometer is het naar de betreffende stad toe? Op basis van deze afstand kun je berekenen hoe vaak je onderweg je elektrische auto op moet laden. Dit kun je overigens op verschillende manieren doen. Zo kun je kiezen voor een laadstation voor elektrische voertuigen langs de snelweg. Of je kunt kiezen voor een laadstation bij bijvoorbeeld een hotel waar je tijdens je reis overnacht. Stippel in ieder geval je autoreis heel goed uit. Heb je bijvoorbeeld een Tesla of een andere zeer moderne elektrische auto? Dan kun je dit ook grotendeels aan de auto zelf overlaten. In dat geval bepaalt de elektrische auto zelf waar je het beste de auto op kunt laden. Dit levert dus extra veel gemak op. Ook ben je hiermee van een zorgeloze reis verzekerd. Tip 4: pak je koffers slim in Ga je voor een langere tijd naar een andere stad toe? Dan sta je voor de volgende uitdaging: lang niet alle elektrische auto’s hebben een even grote kofferbak. Je zou daarom je koffers slim in moeten pakken. Houd rekening met de beperkte bagageruimte in je elektrische auto. Stem hier vervolgens je koffers op af. Uiteraard is deze tip niet op elke elektrische auto van toepassing. Heb je bijvoorbeeld voor een grote SUV gekozen? Dan kun je ongetwijfeld alle gewenste bagage meenemen. Veel plezier alvast met je komende stedentrip en een goede reis gewenst!

Bekijken
monte carlo casino

De leukste steden om te gokken in Europa

Ben je op zoek naar een spannend avontuur vol entertainment? Europa heeft een aantal geweldige steden waar je kunt genieten van een gokervaring van wereldklasse. Of je nu een ervaren gokker bent of gewoon op zoek bent naar wat plezier en opwinding, deze steden bieden voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de leukste steden om te gokken in Europa. Oefen alvast online met gokken Wanneer je meer wilt weten over hoe diverse kansspelen werken, kun je gratis versies spelen online. Op die manier kun je de regels en strategieën van een spel als Lightning Roulette leren zonder risico te lopen. Het is ook belangrijk om jezelf grenzen te stellen en alleen te gokken met geld dat je kunt missen wanneer je wel voor echte winst gaat spelen. Als je merkt dat je moeite hebt om te stoppen met gokken of als je denkt dat je een gokprobleem hebt, is het raadzaam om professionele hulp te zoeken. De gokhotspots van Europa Europa staat bekend om zijn prachtige casino's en gokhotspots. Een van de meest populaire bestemmingen is Monte Carlo in Monaco. Dit kleine vorstendom aan de Franse Rivièra is de thuisbasis van het wereldberoemde Casino de Monte Carlo. Met zijn prachtige architectuur en glamoureuze sfeer is dit casino een must-visit voor elke gokliefhebber. Een andere gokhotspot in Europa is Las Vegas in Spanje. Deze stad aan de Costa del Sol heeft een aantal geweldige casino's en biedt een bruisend nachtleven. Je kunt genieten van een avondje uit in een van de vele clubs en bars, en daarna je geluk beproeven in een van de casino's. Een gokparadijs op het Europese continent Als je op zoek bent naar een echt gokparadijs, dan moet je naar Macau gaan. Deze voormalige kolonie van Portugal is nu een speciale administratieve regio van China en staat bekend om zijn enorme casino's en luxe resorts. Macau is de enige plek in China waar gokken legaal is, en het trekt dan ook veel gokliefhebbers van over de hele wereld. Daardoor is het zelfs Las Vegas voorbijgestreefd als grootste gokstad ter wereld. Een andere geweldige bestemming voor gokkers is Londen in het Verenigd Koninkrijk. Deze bruisende stad heeft een aantal exclusieve casino's waar je kunt genieten van een avondje uit in stijl. Van traditionele casino's tot high-tech gokhallen, Londen heeft voor elk wat wils. Verken de gokwereld in Europa Als je op zoek bent naar een unieke gokervaring, dan moet je naar Praag in Tsjechië gaan. Deze prachtige stad heeft een aantal geweldige casino's waar je kunt genieten van een avondje uit in een historische omgeving. Naast gokken kun je ook genieten van de prachtige architectuur en de rijke geschiedenis van de stad. Een andere stad die je moet bezoeken is Amsterdam in Nederland. Deze bruisende hoofdstad heeft een aantal geweldige casino's waar je kunt genieten van een avondje uit vol spanning en plezier. Naast gokken kun je ook genieten van de vele andere attracties die Amsterdam te bieden heeft, zoals musea, grachten en gezellige cafés. Ontdek diverse Europese steden vol entertainment Naast de hierboven genoemde steden zijn er nog veel meer geweldige bestemmingen in Europa waar je kunt genieten van een gokavontuur. Denk bijvoorbeeld aan Barcelona in Spanje, waar je kunt genieten van een bruisend nachtleven en een aantal geweldige casino's. Of ga naar Wenen in Oostenrijk, waar je kunt genieten van een avondje uit in een elegante en stijlvolle omgeving. Of je nu op zoek bent naar een gokparadijs of gewoon wat plezier en opwinding wilt, Europa heeft voor elk wat wils. Verken de gokwereld in Europa en ontdek de leukste steden om te gokken. Waag je kans en geniet van een onvergetelijke ervaring vol entertainment.

Bekijken