Dit gastartikel is geschreven door Janna (27). Zij woont sinds kort in Berlijn, waar ze met veel plezier werkt voor een internationaal bedrijf. In haar vrije tijd is ze enthousiast blogger op www.vegetarischopreis.nl en www.parijseiffeltoren.nl. Daarnaast is ze dol op koken, reizen en schrijven.

Als je als vegetariër ooit in Berlijn bent geweest, dan kan het je niet ontgaan zijn hoe vriendelijk deze stad is voor de niet-vleeseter. Op elke straathoek kun je terecht voor een vegetarisch gerecht, van veggie curryworst tot bijzonder culinaire hoogstandjes. Om je een beetje op weg te helpen in Berlijn, heb ik de vijf beste vegetarische restaurants voor je op een rij gezet.

1. Lucky Leek

Kollwitzstrasse 46, 10405 Berlijn
Geopend op dinsdag, donderdag en zondag 17.00 – 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag 17.00 – 23.00 uur
Maandag en woensdag is het restaurant gesloten

Creatief dat zijn ze hier zeker. Verwacht geen standaard vegetarische gerechten, maar denk aan gerechten als ‘Kohlrabi Apple Tower’ en ‘White Beans filled Pasta Pockets’. Ze weten van ieder gerecht een kunstwerkje te maken. Lucky Leek is overigens een volledig veganistisch restaurant, dat verse seizoensproducten gebruikt. Als je er in het weekend een hapje wil komen eten, dan is het aan te raden te reserveren.

2. Vego Foodworld

Lychener Strasse 63, 10437 Berlijn
Geopend van maandag tot zondag 12.00 – 23.00 uur

Je kunt Berlijn niet verlaten zonder een vegetarische burger gegeten te hebben. De burgers zijn niet alleen vegetarisch, maar ook veganistisch. Het eetcafé is niet groot, maar wel rustig en gezellig. Je hebt veel keuze uit burgers. En heb je behoefte aan meer, dan kun je er frietjes en/of sla bij bestellen. Als je geen zin hebt in teveel poespas, maar wel lekker wilt eten, breng dan zeker een bezoekje aan Vego Foodworld.

3. La Mano Verde

Uhlandstrasse 181-183, 10623 Berlijn
Iedere dag geopend van 12.00 – 15.30 uur (lunch) en 18.00 – 23.00 uur (diner)


Foto via La Mano Verde

Dit restaurant is een veganistisch raw food restaurant en dat is weer eens wat anders dan anders. Het menu bestaat voor de helft uit veganistisch gekookte gerechten en de andere helft bestaat uit raw food gerechten. Daarnaast zijn alle drankjes op de kaart van La Mano Verde biologisch. Het restaurant is wat duurder dan het gemiddelde Berlijnse restaurant. Een hoofdgerecht kost rond de zestien euro, dus vergelijkbaar met de prijzen in Nederlandse restaurants.

4. Viasko

Erkelenzdamm 49, 10999 Berlijn
Geopend van dinsdag tot vrijdag 12.00 – 23.00 uur
Zaterdag en zondag 10.00 – 22.00 uur
Maandag de gehele dag gesloten

Dit milieubewuste en fair trade restaurant serveert enkel veganistische gerechten. Het is niet voor niets gelegen in een van de hipste wijken van Berlijn, Kreuzberg. Als je buiten zit, heb je een mooi uitzicht op de Wassertorplatz, een mooi parkje. Viasko serveert verschillende voorgerechten, salades, desserts en heerlijke smoothies.

5. Chay Viet

Brunnenstrasse 164, 10119 Berlijn
Geopend van maandag – vrijdag 11.30 – 22.00 uur
Zaterdag 17.00 – 22.00 uur
Zondag 13.00 – 22.00 uur


Foto via Berlin Vegan

Gelegen in de hippe wijk Prenzlauer Berg en zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden, beland je in de Vietnamese keuken. Hoewel het een vegetarisch restaurant is, hoeven veganisten nergens bang voor te zijn. Chay Viet noemt zichzelf “veganistisch-vriendelijk”. Het eten is heerlijk, de porties groot en de bediening vriendelijk. Wat wil je nog meer? Als je in Berlijn bent, ga zeker een keer langs.