Ben je uitgekeken op die dertien-in-een-dozijn-hotelkamers en wil je wel eens wat anders dan wéér een verblijf in een Holiday Inn of Van der Valk Hotel? Boek dan eens een overnachting in één van deze schitterende designhotels.

Hotel Andaz, Amsterdam

Een voormalige openbare bibliotheek aan de Amsterdamse Prinsengracht werd door ontwerper Marcel Wanders omgetoverd tot het 122 kamers tellende Hotel Andaz.

andaz

Hotel Omm, Barcelona

Het prachtige Hotel Omm Barcelona is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen architect Juli Capella en interieurontwerpers Sandra Tarruella en Isabel López.

omm

Lux 11, Berlijn

In het trendy hotel Lux 11 in designstad Berlijn staat het hedendaags minimalisme centraal. Highlight is het 160m2 grote penthouse van het hotel.

lux-11

Moravola, Montone

In het pittoreske Italiaanse plaatsje Montone, in de regio Umbrië, komen oude en nieuwe stijlen op een unieke wijze samen in Hotel Moravola.

moravola

Pantone Hotel, Brussel

Het Brusselse Pantone Hotel, vlakbij Avenue Louise, is ongetwijfeld het meest kleurrijke hotel in de Belgische hoofdstad.

pantone

Hotel Lone, Rovinj

Van een afstandje heeft het 248 kamers tellende Hotel Lone, in het Kroatische plaatsje Rovinj, wel iets weg van een cruiseschip.

lone

Q! Hotel, Berlijn

Overnachten in één van de unieke, moderne kamers van het veelbekroonde Q! Hotel in Berlijn is een ervaring op zich.

q-hotel

Hotel Viura, Villabuena de Álava

Eén van de grootste trekpleisters van het Noord-Spaanse gehucht Villabuena de Álava is het fraai vormgegeven Hotel Viura.

viura

Hotel Modez, Arnhem

Bij ‘design’ denk je niet meteen aan Arnhem, maar in het unieke Hotel Modez in Modekwartier Klarendal is iedere kamer ingericht door een andere modeontwerper.

modez

Clarion Hotel Sign, Stockholm

Clarion Hotel Sign is het grootste hotel in de Zweedse hoofdstad Stockholm, en werd vormgegeven door de meest vooraanstaande Scandinavische architecten en ontwerpers.

clarion

Mandarin Oriental, Barcelona

Houd je van design en let je niet zo vaak op de prijskaartjes? Dan is het luxueuze Mandarin Oriental in Barcelona misschien iets voor jou.

mandarin

Hotel Verdura, Sciacca

Ook Verdura Resort in het Siciliaanse Sciacca valt in de hogere prijsklasse. De perfecte bestemming voor liefhebbers van design, strand en golf.

verdura

Lanchid 19 Hotel, Boedapest

Het moderne Lanchid 19 Hotel ligt aan de oever van de Donau en heeft een prachtig uitzicht op zowel de Burcht van Boeda als stadsdeel Pest.

lanchid-19