Het is alweer bijna Valentijnsdag en je hebt, ondanks vele goede bedoelingen, die sfeervolle hotelkamer in dat romantische hotel nog steeds niet geboekt. Snel nog even proberen, maar ai… volgeboekt. Dat andere romantische hotel? Ook geen kamers meer vrij. En nu?

Wacht nog even met het boeken van een kamer in dat Holiday Inn hotel vlak naast die drukke spoorlijn, want er zijn voldoende alternatieven om je geliefde te verrassen met een kamer die wél in de smaak zal vallen.

1. Aria Hotel, Praag

Het is lastig om een romantisch hotel te vinden dat meer centraal in een stad ligt dan het Aria Hotel in Praag. Het hotel ligt op nog geen 300 meter van de Karelsbrug en kijkt uit over het oude stadscentrum, maar heeft toch een private sfeer. Het speciale Valentijnsarrangement is te boeken vanaf 294 euro, overnachten op een ander moment kan vanaf €212,-.


Afbeelding via Aria Hotel

2. Villa Mangiacane, San Casciano

Het romantische Italiaanse plaatsje San Casciano ligt een paar kilometer ten zuiden van Florence. Te midden van wijngaarden en vele olijfbomen staat de sfeervolle Villa Mangiacane, waar je vanaf €420,- per nacht in één van de 26 kamers kunt verblijven. Je kunt hier pas ná 14 februari terecht, want het hotel heropent haar deuren in maart, maar het tonen van een paar foto’s op Valentijnsdag is waarschijnlijk al ruim voldoende om je partner te verrassen.


Afbeelding via Charming Tuscany

3. IJshotel, Jukkasjärvi

De temperatuur hoeft niet hoog te zijn, om toch een warm en romantisch weekendje te beleven. Een verblijf in het verfrissende IJshotel in het Zweedse dorpje Jukkasjärvi is onvergetelijk, zeker als je samen kunt genieten van het noorderlicht, de prachtige witte natuur of de heldere sterrenhemel. Overnachten in het grootste ijshotel ter wereld kan vanaf zo’n 350 euro.


Love is in the, ehm, ice. Via Michael & Frauke

4. Auberge des Adrets, Fréjus

Het hotel stamt uit de 17e eeuw, maar al sinds 824 worden er gasten ontvangen op de schitterende locatie van Auberge des Adrets. Dit grote landhuis ligt in een groene, heuvelachtige omgeving, vlakbij de Middellandse Zee. Binnen een uur ben je in de steden Cannes en Nice, waarmee zowel de landelijke sfeer als de bruisende stad binnen handbereik zijn. Boeken kan helaas pas vanaf maart, vanaf €128,- per nacht.


Afbeelding via Auberge des Adrets

5. Clontarf Castle, Dublin

Net als in Groot Brittannië vind je ook in Ierland veel oude kastelen. Waar sommige zijn vervallen tot ruïnes, zijn andere kastelen bewaard gebleven of in stijl gemoderniseerd. Zo ook Clontarf Castle in Dublin, dat is omgetoverd tot een schitterend en sfeervol stadshotel. Maak gebruik van het Valentijnsarrangement voor €124,50 p.p., of boek later vanaf €65,50 per persoon per nacht.


Afbeelding via Clontarf Castle

Nog een extra tip: boek je romantische weekendje weg niet in het weekend vlak voor of vlak na Valentijnsdag, maar één of twee weekenden later. Dit scheelt in veel gevallen aanzienlijk in prijs en drukte, terwijl het in dat weekend nét zo romantisch kan worden.