Een vliegticket neemt al snel een flinke hap uit je stedentripbudget. Zelfs als je de goedkoopste vliegticketwebsites gebruikt, of naar één van de ultieme budgetbestemmingen reist.

Dat je met een beetje vergelijken al snel een behoorlijk bedrag kunt besparen, weten we allemaal. Maar hoe dan? Na tien minuten rondklikken op een aantal vliegticketsites wordt je immers gillend gek. Wij delen de websites die op onze redactie vaak worden gebruikt, en leggen bovenal uit waarom. Dit helpt je ongetwijfeld bij je volgende vliegticketzoektocht!

Ticketspy.nl

Handigste feature: Zéér goedkope aanbiedingen

Ticketspy verzamelt zogenaamde Flash Sale aanbiedingen naar vooral wat verder weg gelegen bestemmingen, maar ook voor vliegtickets en pakketreizen binnen Europa. Deze, vaak kortstondige, prijsverlagingen van luchtvaartmaatschappijen laten je bijvoorbeeld voor €199,- naar Paramaribo vliegen. Of naar Rome, inclusief hotel, voor 150 euro. Of boek een retour naar Rio voor €381. Of…

LowcostAirlines.nl

Handigste feature: Zie alle vliegroutes binnen Europa

Alle vaste vliegroutes binnen Europa in één handig overzicht. Wil je weten hoe je op Zakynthos komt? Of vanaf welke luchthaven en met welke airline(s) je naar Valencia kunt vliegen? Dat heb je zo gevonden op LowcostAirlines.nl. Bovendien laat de website de actuele vanaf-prijzen voor alle routes zien, met daarbij een link naar de website van de luchtvaartmaatschappij.

Momondo.nl

Handigste feature: Bekijk wáár je op kunt besparen

Er zijn zoveel factoren van invloed op een vliegtickettarief, dat het lastig is om uit te zoeken hóe je kunt besparen. Momondo.nl probeert hier inzicht in te geven. Zo laat Momondo hier zien dat het seizoen en de airline je de grootste prijsinvloed op een vliegticket naar Lissabon hebben, en dat je het beste 54 dagen voor vertrek kunt boeken. En vlieg je op dinsdag, in plaats van zaterdag? Dan scheelt je dat gemiddeld €61. Dat zijn nog eens bruikbare inzichten!

Tix.nl

Handigste feature: Zoeken op prijs, reisduur, etc.

Vanwege de uitgebreide zoekopties, zoals filteren op stoelafstand of overstapflexibiliteit, wordt Tix.nl veel gebruikt door langeafstandsreizigers. Maar met deze, ietwat verborgen zoekfunctie kun je ook zoeken op prijs, reisduur en zelfs temperatuur of activiteiten. Tip: schakel over naar de lijstweergave en selecteer deze of volgende maand, en zie de allergoedkoopste vliegtickets van dit moment in één overzicht.

Skyscanner.nl

Handigste feature: Zoeken op land of ruime periode

Waar de meeste vliegticketwebsites je verplichten om een vertrekdatum en -luchthaven te selecteren, is Skyscanner hierin een stuk flexibeler. Wil je in oktober naar Rome, vanaf een vliegveld in Duitsland? Of wil je ergens in 2015 een keer naar Boedapest vliegen vanuit België? Met Skyscanner vind je binnen een paar klikken je ideale vliegreis.

GoEuro.nl

Handigste feature: Combineer vlucht met trein of bus

Het van oorsprong Duitse GoEuro gaat verder dan enkel steden met een luchthaven. Hoe kom je van Utrecht in Bellagio, aan het Italiaanse Comomeer? GoEuro geeft je niet alleen vliegticketadvies, maar laat je ook zien welke trein- of buslijnen je moet nemen om op je eindbestemming aan te komen, inclusief prijsinformatie.

 
Welke vliegticketwebsite gebruik jij vaak, en waarom?