StedenTripper werkt samen met Reisgids van de Consumentenbond. Iedere maand verschijnt er een artikel, dat eerder in dit magazine is gepubliceerd, exclusief op StedenTripper.com. Zo maak je kennis met hun praktische tests en uitgebreide reisartikelen.

 
Rechtstreeks vliegen biedt groot gemak. Maar soms is een vlucht met een overstap voordeliger. Maar kun je werkelijk zo veel besparen dat het de langere vluchttijd en het gedoe waard is? De Reisgids vergeleek prijzen en reistijden van vluchten binnen en buiten Europa.

Non-stop vliegen is en blijft ideaal omdat je dan het snelst op de plaats van bestemming bent. Je zou verwachten dat die vluchten ook goedkoper zijn, immers je hoeft minder toeslagen te betalen en de luchtvaartmaatschappij kan met minder brandstof toe. Maar een vlucht met overstap blijkt soms toch goedkoper.

Vertraging een risico

Als het prijsvoordeel groot genoeg is, is kiezen voor een wat langere reistijd logisch. Maar bedenk wel dat de kans op vertraging en daarmee de kans op het missen van de aansluitende vlucht groter is dan bij een non-stopvlucht. Helemaal in het winterseizoen met kans op sneeuw en onbruikbare startbanen. Reken bij vertraging niet al te veel op de service van de luchtvaartmaatschappijen. Ze verstrekken lang niet altijd een gratis hotelkamer en als dat wel zo is, duurt het soms uren voor je die kamer uiteindelijk in mag. Vlieg je met een grote maatschappij die dagelijks meerdere doorverbindingen aanbiedt, dan verlaagt dat de kans om ergens te stranden. Kijk daarom goed naar de vluchtschema’s op de website van de luchtvaartmaatschappij voor je definitief een ticket boekt.

Geen compensatie meer

De Denied Boarding Compensation (DBC), het recht op vergoeding bij een langdurige vertraging of annulering, geldt niet altijd. Wie instapt op een luchthaven buiten Europa of de Verenigde Staten, bijvoorbeeld in Dubai of Bangkok, en juist daar met een annulering of grote vertraging te maken krijgt, kan fl uiten naar een vergoeding. Gezinnen met kinderen en degenen die wat minder mobiel zijn, doen er verstandig aan om te kiezen voor een non-stopvlucht. Dat scheelt lange wandelingen en wachttijden op luchthavens. Let wel goed op want de maatschappijen maken een onderscheid tussen de term rechtstreeks en non-stop. De laatste is een ononderbroken vlucht. Rechtstreeks betekent dat het vliegtuig onderweg toch een stop maakt om kerosine te tanken of passagiers in of uit te laten stappen. In veel gevallen moet je dan toch het vliegtuig uit.

Gratis stopover passé

Tot voor kort boden diverse luchtvaartmaatschappijen bij een langeafstandsvlucht een gratis stopover aan als er bij een overstap meer dan 24 uur tussen landen en opstijgen zat. Ideaal om een stad (Singapore, Hong Kong, New York, Kuala Lumpur, Dubai) te ontdekken. Maar daar is helaas bij de allerlaagste vliegtarieven een einde aan gekomen. De maatschappijen vragen hier nu een toeslag voor. In de gunstigste gevallen kost een stopover €50 per ticket extra. Maar meerprijzen van €500 en zelfs hoger komen ook voor. Twee keer een losse vlucht boeken kan in dat geval goedkoper zijn. Helemaal bij een overstap in Europa, waar vaak voor minder dan €100 voordelige tickets te vinden zijn.

Intercontinentale overstap

Wat de prijzen betreft: bij de door ons gepeilde vluchten naar tien Europese steden lijkt vliegen met een overstap maar twee keer goedkoper. Een vlucht naar Athene was vergeleken met Transavia €24 goedkoper bij Air France via Parijs en naar Wenen bespaar je €20 als je een vlucht met overstap boekt bij Lufthansa. Op zich is dit niet zo verwonderlijk, want de luchtvaartmaatschappijen berekenen op bijna alle enkele vluchten diverse toeslagen. Heen en terug overstappen betekent vier losse vluchten en dus ook vier keer een toeslag. Heel anders gaat het eraan toe bij verre bestemmingen. Dan is overstappen wél lonend. Tegen de verwachting in zagen we geen goedkopere tickets voor non-stopvluchten. Wereldwijd waren vluchten met overstap steevast goedkoper. Het voordeel liep uiteen van €120 voor een ticket met American Airlines naar Miami, tot €351 voor een vlucht naar Buenos Aires. Gemiddeld gezien was de besparing met een overstap €241,70.

tabel

Emirates stunt

Telkens viel op dat Emirates uit Dubai flink aan het stunten is. Maar ook luchtvaartmaatschappijen die niet tot de Sky-Team-alliantie (van KLM en Air France) behoren, scoren prima op lage ticketprijzen voor intercontinentale vluchten met een overstap. Let wel goed op de reistijden, want urenlang wachten kan de pret flink drukken. Zo brengt KLM je non-stop in 11 uur naar Kaapstad; Emirates is goedkoper, maar doet er wel 20 uur over. En wat te denken van een non-stopvlucht naar Los Angeles van ongeveer 11 uur in vergelijking met de 22 uur in onze peiling
voor de allervoordeligste vlucht met Emirates via Dubai? Dat scheelt algauw een hele vakantiedag.

Conclusie

In Europa levert overstappen zelden voordeel op. Naar niet-Europese bestemmingen is overstappen vrijwel altijd lonend. In onze test bespaarden we er gemiddeld zo’n €240 mee. Let wel goed op de uiteindelijke reistijd. Die kan met gemak twee keer zo lang zijn als van een non-stopvlucht.

 

Consumentenbond-bannerDit artikel verscheen eerder in de Reisgids van de Consumentenbond. Wil je verder kennismaken met dit inspirerende magazine? Bestel dan een los nummer van Reisgids, of neem een abonnement.