Barcelona is één van meest levendige steden die Europa rijk is. Je vindt er indrukwekkende architectonische hoogstandjes, temperamentvolle locals, karakteristieke wijken, cava, tapas, vino, paella, playa´s… Barcelona is leuk! Maar wist je dat Barcelona ook heel geschikt is als romantische bestemming? We hebben acht redenen voor je waarom Barcelona perfect is voor een romantische stedentrip!

Barcelona heeft stranden

Een romantische strandwandeling kan tijdens je citytrip natuurlijk niet ontbreken, maar als je je een weg moet banen tussen zandkastelen, strandballen en badhanddoeken wordt het een minder idyllisch plaatje. We raden je daarom aan het jongste strand van strandstad Barcelona te bezoeken: Playa Llevant. Het strand werd in 2006 in het leven geroepen en is voorzien van alle faciliteiten, maar net wat verder weg en daarom rustiger dan het bekendere Mar Bella of La Barceloneta.

In Barcelona is er een magische fontein

Op en rond heuvel Montjuïc is sowieso een prima bestemming als je je stedentrip in Barcelona een romantisch tintje wilt geven. Blijf ´s avonds vooral even hangen om de magische fonteinen te zien, die van donderdag tot en met zondag elke avond aangaan. Als je denkt dat het bij enkel het aangaan van een fontein blijft het je het mis, want de Barcelonezen weten er een complete show van te maken met licht, kleur, muziek en beweging. En dat allemaal voor niks!

Je kunt er op zijn Catalaans uitgebreid brunchen

Tradities zijn er om in ere te houden. Doe in het weekend dus vooral mee met de uitgebreide brunch, net de Catalanen. Barcelonezen gaan in de weekenden graag de deur uit om urenlang te eten, te drinken en te kletsen. En daar mag iedereen bij zijn. Vrienden, familie, geliefden… Maar je kunt het natuurlijk ook lekker intiem houden door gewoon met zijn tweetjes te gaan brunchen. Daar smaken de croissants en de cava’s niet minder om.

Je kunt er naar de bioscoop met krekelgeluiden op de achtergrond

Ga je in de zomer op je romantische trip naar Barcelona? Pak een picknickkleedje in, want je zult hem nodig hebben. Op heuvel Montjuïc vertonen ze ´s zomers drie keer in de week films: in de open lucht! Combineer je filmavondje met een heerlijke picknick, vandaar het picknickkleed, en geniet van de livemuziek die voorafgaand aan de film wordt verzorgd. Omdat de heuvel een stukje van Barcelona af ligt en uiteraard wat hoger gelegen is, heb je bovendien een mooi uitzicht over Barcelona by night.

Er zijn perfecte picknick-parken

Ga eens een keer niet naar Parc Guëll, maar naar Parc de la Ciutadella. Dit grote stadspark kent minstens net zo boeiende geschiedenis: het was vroeger en fort en later een gevangenis. Bovendien is het park met haar waterval, tuinen en de door Gaudí ontworpen beelden een perfect decor voor een romantische picknick. Het picknickkleed mag dus weer mee!

Je kunt samen proosten op het dakterras

Samen een zonsondergang bekijken met een glaasje cava in de hand doe je natuurlijk op één van de hippe rooftops die Barcelona rijk is. Ga heerlijk loungen en van de omgeving genieten, of plak er een chique diner aan vast. Rooftops vind je in Barcelona door de hele stad. Kijk bijvoorbeeld eens rond in de chique wijk L’Eixample of de charmante Gotische wijk.

Barcelonezen zijn gek op zoetigheid

Denk aan chocola, cupcakes en taartjes. In Barcelona vind je talloze banketbakkers en koffiezaakjes die je kunnen voorzien van je dagelijkse portie zoetigheid. Leuke bijkomstigheid: rond feestdagen als kerst, Driekoningen en Pasen liggen de bakkerswinkels vol met traditionele Spaanse lekkernijen. Zo kun je rond Pasen bijvoorbeeld een paasbrood kopen met een chocolade-ei in het midden. Dit wordt Mona de Pascua genoemd en is heel geschikt om met zijn tweetjes romantisch op te peuzelen!

In Barcelona wijden ze één dag helemaal aan de liefde

En nee, dat is niet Valentijnsdag, maar Diada de Sant Jordi. Al sinds 1456 staat op 23 april elk jaar heel Barcelona in het teken van drie belangrijke zaken: boeken, rozen en romantiek. Volgens de traditie kopen de mannen op deze dag een rode roos voor hun geliefde. De vrouwen zoeken op hun beurt voor manlief een mooi boek uit.

Sant Jordi gaat dus gepaard met het uitwisselen van rozen en boeken, maar de feestdag wordt op nog meer manieren uitgebreid gevierd. Zo kun je bij de bakker veel zoetigheid kopen in het Sant Jordi-thema, vind je door de hele stad talloze kraampjes en worden er op literair gebied signeersessies, boekpresentaties en andere culturele activiteiten georganiseerd. Slenter er met je geliefde op je dooie gemakje tussendoor, als dat niet romantisch is!

 

Communication and Media Design-studente Tirza Braakman woont in Spanje en combineert haar liefde voor schrijven en reizen voor haar baan als tekstschrijver bij BruisendBarcelona.nl. Daar geeft ze actuele tips en informatie over hotspots en leuke verborgen plekjes in Barcelona.