Na Schiphol is Eindhoven Airport het grootste vliegveld van Nederland. Ongeveer 4 miljoen reizigers per jaar gebruiken de luchthaven als vertrekpunt voor met name stedentrips en vakanties binnen Europa. Ieder jaar wijzigt het aanbod van bestemmingen een beetje, waarbij dit de belangrijkste veranderingen zijn voor 2016.

Waar de meeste airlines de gewijzigde dienstregeling per april in laten gaan, start Transavia al vanaf februari 2016 al met vluchten naar Praag en München. De Spaanse prijsvechter Vueling vliegt vanaf april 2016 van Eindhoven Airport naar Barcelona. Deze winter (vanaf 1 november 2015) kun je al met TUI van Eindhoven naar Fuerteventura, één van de Spaanse Canarische eilanden, vliegen.

Meerdere vliegtuigmaatschappijen, waaronder Ryanair en Wizzair, hebben hun zomerdienstregeling nog niet gepubliceerd. Zodra deze bestemmingen bekend zijn, zullen deze aan dit overzicht worden toegevoegd.

Let op: groot onderhoud in 2016!

Van 30 mei tot en met 16 juni 2016 is Eindhoven Airport in zijn geheel gesloten, in verband met groot onderhoud aan de start- en landingsbaan. Zowel het asfalt als de verlichting wordt vervangen, en omdat Eindhoven Airport slechts één start- en landingsbaan heeft kunnen er in die periode geen vliegtuigen landen of vertrekken. Houdt hier rekening mee bij het plannen van je stedentrip of vakantie!

In de omliggende periode worden er ondanks voorbereidende werkzaamheden overigens geen vertragingen, annuleringen of andere logistieke problemen verwacht, zo verzekerde een woordvoerder van de luchthaven aan StedenTripper.com.

Parkeren op Eindhoven Airport

De parkeerruimte op en rondom Eindhoven Airport kon de groei van de luchthaven lange tijd niet bijbenen. De in 2012 geopende parkeergarage bleek al kort na opening niet voldoende en daarom krijgt deze gezelschap van een nieuwe parkeergarage, welke op termijn op de plek van het huidige parkeerterrein P1 moet verrijzen. Dit zal ongetwijfeld effect hebben op de parkeertarieven van Eindhoven Airport, dat nu nog het op-een-na goedkoopste vliegveld van Nederland is.