Buiten de populaire steden uit bekende steden heeft Europa natuurlijk nog veel meer te bieden. StedenTripper.com maakte een selectie van een aantal mooie, inspirerende, verassende en bruisende steden.

Athene (Griekenland)

De geschiedenis van de Griekse hoofdstad gaat ruim vijfduizend jaar terug, waardoor Athene voor liefhebbers van de Romeinse oudheid is Athene absoluut een aanrader is. Ook voor andere reistypes is er trouwens genoeg te doen!

Lees meer over Athene

Boedapest (Hongarije)

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije, en met ruim 1,7 miljoen inwoners ook de grootste stad in dit land. De rijke geschiedenis is in alle straatjes en steegjes van deze gespleten stad aan de Donau terug te vinden.

Lees meer over Boedapest

 

Bratislava (Slowakije)

Bratislava heeft vele ‘eigenaren’ gehad, van Hongaren tot Turken en Oostenrijkers, wat ook in het stadsbeeld terug is te zien. Met name voor cultuurliefhebbers is Bratislava dan ook een geweldige stad om te bezoeken.

Lees meer over Bratislava

Genève (Zwitserland)

Genève staat vooral bekend vanwege de vele horlogemakers en als oprichtingsplaats van het Internationale Rode Kruis. Uiteraard herbergt de stad ook vele andere interessante bezienswaardigheden.

Lees meer over Genève

 

Helsinki (Finland)

In 2000 was Helskini al de culturele hoofdstad van Europa, en dat was niet zonder reden. De stad kent onder andere een aantal unieke musea, zoals het Seurasaari Openluchtmuseum en het Fins Nationaal Museum.

Lees meer over Helsinki

Istanbul (Turkije)

Met zo’n 13 miljoen inwoners is Istanbul, gelegen aan de Bosporus, één van de grootste steden van Europa. Daarnaast is Istanbul, dat vroeger Constantinopel heette, ook één van de oudste steden van Europa.

Lees meer over Istanbul

 

Kopenhagen (Denemarken)

Per vliegtuig ben je binnen een uur van Amsterdam in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De stad staat bekend om haar bruisende nachtleven, en trekt (mede hierdoor) ieder weekend ook duizenden Zweden aan.

Lees meer over Kopenhagen

Lissabon (Portugal)

Lissabon is gevestigd op 7 heuvels aan de oever van de rivier de Traag. De verschillende wijken van de stad herbergen diverse bezienswaardigheden als het grote Cristo Rei beeld en het Hieronymietenklooster.

Lees meer over Lissabon

 

Moskou (Rusland)

Als economisch en politiek hart van Rusland is Moskou continu in beweging. Vooral voor toeristen vormt Moskou een aantrekkelijke stad, met Het Kremlin, Bolshoitheater en Nationaal Historisch museum.

Lees meer over Moskou

New York (Verenigde Staten)

Iets minder makkelijk bereikbaar, maar absoluut een aanrader voor een stedenreis, is New York. Deze Amerikaanse stad, die ruim 8 miljoen inwoners telt, staat bekend als ‘the city that never sleeps’. En niet zonder reden!

Lees meer over New York

 

Praag (Tsjechië)

De hoofdstad van Tsjechië biedt werkelijk een schat aan cultuur. De historie van Praag, dat ook wel ‘de gouden stad’ genoemd wordt, loopt terug tot ongeveer 200 voor Christus, waardoor de stad veel te vertellen heeft.

Lees meer over Praag

Reykjavik (IJsland)

In Reykjavik is vikingcultuur en natuurschoon ruimschoots aanwezig. Verder is deze IJslandse hoofdstad vooral de stad van de futuristische Hallgrimskirkja, The Blue Lagoon en uitvalsbasis voor de Golden Circle.

Lees meer over Reykjavik

 

Stockholm (Zweden)

De hoofdstad van Zweden ligt in een regio met 24,000 eilanden aan de oostzijde van het land. Hierdoor is het kleurrijke Stockholm met name in de zomer een heerlijke stad om te vertoeven. In de winter is het namelijk een stuk kouder!

Lees meer over Stockholm

Tallinn (Estland)

Aan de Finse golf, op nog geen honderd kilometer van Helsinki, ligt Tallinn. Deze hoofdstad van Estland, dat tot 1991 onder de heerschappij van Rusland viel, is een stad die menig toerist verbaast. Geweldig!

Lees meer over Tallinn