Wat mag je niet missen

 • Wandel langs het beroemde meer van Genève met de 140 meter hoge fontein
 • Bezoek een van de vele kunstgalerieën in de stad
 • Duik in de wereld van natuur- en scheikunde in CERN’s Microcosm

Panorama-punt

Sint-Pieterskathedraal

Hoog boven Genève

Sint-Pieterskathedraal

De Sint-Pieterskathedraal, of Cathédrale Saint-Pierre, is één van de hoogste gebouwen in de stad. Voor 4 Franc (€3,50) kun je de toren aan de noordzijde beklimmen.

Lees hier meer over de kathedraal en de openingstijden.

Musea in Genève

Voldoende keuze

Moderne museumstad

Voldoende keuze

Van het moderne MAMCO tot Musée de l’Horlogerie, en van het historische MAH tot Musée Ariana – Genève heeft diverse leuke musea. Het maken van een keuze zal nog lastig worden!

Lees meer over de musea in Genève.

Winkelen

Shoppen in Genève

Winkelstad van Zwitserse kwaliteit

Shoppen in Genève

Genève is een uitstekende winkelstad. Van luxe horlogewinkels en modehuizen aan de Rue du Rhône, tot overdekte winkelcentra en vintage modeboetiekjes elders in de stad.

Lees hier meer over winkelen in Genève.

Doe-tip

Microcosm

Nucleair doe-museum

Microcosm

Microcosm is het doe-museum van nucleair centrum CERN, dat eveneens in Genève gevestigd is. Bekijk onder meer een schaalmodel van de Large Hadron Collider, bekend van het Higgs-deeltje.

Lees hier meer over CERN en Microcosm.

Hotels in Genève

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Genève.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Genève:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam, Brussel of Rotterdam vlieg je in anderhalf uur naar luchthaven Genève-Cointrin. Deze luchthaven ligt zo’n 4 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Genève op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Genève heeft een uitstekend openbaar vervoersnetwerk. In Genève reis je per trein, tram, trolleybus of per bus.

Er is een directe OV-verbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum. Ook kun je per TGV doorreizen naar diverse andere steden in de wijde omgeving.Genève: Méér dan het meer

Na Zürich is Genève de tweede stad van Zwitserland. Gelegen tussen de Alpen aan het Meer van Genève vormt de stad een prima uitvalsbasis voor een stedentrip in combinatie met outdoor activiteiten, zoals wandelen, mountainbiken en in de winter vooral skiën en snowboarden!

Genève staat vooral bekend vanwege de vele horlogemakers, als oprichtingsplaats van het Internationale Rode Kruis en als Europees hoofdkwartier van de Verenigde Naties. Uiteraard herbergt de stad ook enkele interessante bezienswaardigheden.

De grootste en tevens meest bekende trekpleister van Genève is het aangrenzende Meer van Genève. Het meer is uitermate geschikte voor wandelingen, fietstochten of om lekker in te zwemmen bij stadsstrand Bains de Paquins.

Het Meer van Genève is ook de plek waar één van ’s werelds krachtigste fonteinen water maar liefst 140 meter de lucht in spuit! Vanuit diverse plekken in de stad is de fontein zichtbaar en vormt daarmee een handig herkenningspunt.

Bezichtig tijdens een stedentrip Genève het oude stadscentrum met de historische protestantse Cathédrale Saint-Pierre. Het Palais des Nations is het Europese hoofdkwartier van de VN en een rondleiding door het complex vormt een populaire attractie net als de vele musea die de stad rijk is. Wat te denken van het Centre d’Art Contemporain, Musée de l’Ariane of Musée d’Histoire Naturelle?

Blogartikelen over Genève:

 • De Mooiste Europese Fonteinen
  In vrijwel iedere grote Europese stad staan er wel een paar. Waterspuwende blikvangers, soms neergezet als drinkwaterbron, soms ter ere van een god of een persoon, maar meestal simpelweg ter verfraaiing van een stadsplein of stadscentrum. Vooral in de zeventiende en achttiende eeuw leek het af en toe een wedloop tussen diverse belangrijke steden, waarbij  [Lees verder]
 • De 10 Duurste Steden van Europa
  Ieder jaar stellen de consultants van Mercer een uitgebreide lijst op met de duurste steden ter wereld. Hierbij vergeleken ze de kosten voor levensonderhoud, waaronder huisvesting en eten, in de onderzochte steden. Dit jaar onderzocht Mercer liefst 214 steden, waarbij de Angolese stad Luanda verrassend als duurste stad naar voren kwam. Maar wat zijn nu  [Lees verder]
 • De 10 Duurste Hotelkamers in Europa
  De crisis heeft absoluut schade aangericht in de reisbranche. Desondanks lijkt met name het hoogste segment hier weinig hinder van te ondervinden. Het feit dat de onderstaande hotelkamers nog steeds regelmatig worden geboekt onderstreept dit, aangezien de goedkoopste nét geen €12.000,- per nacht kost. Het zijn namelijk de tien duurste hotelkamers en suites in Europa.  [Lees verder]