Wat mag je niet missen

 • Bezoek een van de unieke kerken van Helsinki, bijvoorbeeld de Oespenski-kathedraal
 • Vaar naar de Suomenlinna-versting
 • Ga naar Museum Kiasma, of naar het Fins architectuurmuseum
 • Winkelen in Helsinki doe je onder meer in het overdekte Kamppi Center

Panorama-punt

Torni Ateljee Bar

Panorama-toiletten

Torni Ateljee Bar

Hoogbouw is schaars in de Finse hoofdstad. Met 70 meter is Hotel Torni het op-drie-na hoogste gebouw van Helsinki. Op de bovenste verdieping zit Ateljee Bar, dat bekend is vanwege de toiletten met panorama-uitzicht.

Lees hier meer over Hotel Torni.

Musea in Helsinki

Moderne museumstad

Design en architectuurmusea

Moderne museumstad

Finland is een land van design. Met onder meer Museum Kiasma, het Architectuurmuseum, het Designmuseum en het Amos Andersonmuseum is dat ook terug te zien in het museumaanbod van Helsinki.

Hier lees je meer over de musea in Helsinki.

Bezienswaardigheid

Temppeliaukio

Bijzondere rotskerk

Temppeliaukio

Iets ten westen van het centrum kun je de Temppeliaukio-kerk bezoeken. Niet bepaald een standaard kerk, want de ‘Rotskerk van Helsinki’ is met behulp van dynamiet in de rotsen uitgehouwen.

Lees hier meer over de Temppeliaukio.

Doe-tip

Suomenlinna

Natuurrijke eilandvesting

Suomenlinna

Op zes eilanden voor de haven van Helsinki ligt Suomenlinna, het Fort van Finland. Suomenlinna is erg populair bij locals en hier is onder meer een museum en een bibliotheek gevestigd.

Hier lees je meer over Suomenlinna.

Hotels in Helsinki

 • Hotel Cumulus Hakaniemi


  Recent geopend hotel met prima ligging nabij het centrum van Helsinki
  Meer info 141.00
  Reisduur: 4 dagen | Locatie: Helsinki, Finland |
Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Helsinki.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Helsinki:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam of Brussel vlieg je in ongeveer 3 uur naar Helsinki Airport. Dit vliegveld ligt zo’n 19 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Helsinki.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Helsinki op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Helsinki heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. In Helsinki reis je per trein, metro, tram, boot of per bus.

Er is een directe OV-verbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum.Helsinki: Witte stad aan de Oostzee

De Finse hoofdstad Helsinki vormt vooral in de lente en zomermaanden een leuk alternatief voor een lang weekend naar Berlijn of Praag. ’s Winters zijn de dagen in Helsinki kort, is het behoorlijk koud en blijft men liever binnen.

In de lente en zomer daarentegen zijn de dagen lang, de temperatuur aangenaam en de inwoners van Helsinki vriendelijk en uitgelaten. De stad heeft enkele opvallende gebouwen en fascinerende musea waarmee een stedentrip Helsinki zeker de moeite waard is!

De spierwitte Domkerk van Helsinki is gelegen aan het Senaatsplein. De Domkerk is zondermeer het meest opvallende gebouw en heeft de stad de bijnaam ‘witte stad’ bezorgd. Naast de Domkerk liggen ook het Senaatsgebouw, de Finse Nationale Bibliotheek en de Universiteit van Helsinki aan het Senaatsplein.

Buiten de Domkerk zijn in Helsinki nog diverse andere opzienbarende kerken te vinden. De Temppeliaukio Church ligt een stukje buiten het centrum van de stad en is redelijk toeristisch, maar uniek in zijn soort. De kerk is volledig uit de rotsen gehakt en heeft een zuivere akoestiek. Ook de Russisch-orthodoxe Uspenski kathedraal is met haar rode muren en gouden koepels een opvallende verschijning.

Net buiten Helsinki, op het eiland Suomenlinna, ligt één van ’s werelds grootste zeeforten. Onderdeel van het fort is een museum waar alles over de historie van het fort en haar omgeving te leren valt, en is daarmee een leuke uitstap tijdens een stedentrip Helsinki.