Wat mag je niet missen

  • Wandel door de openluchtgalerie in het Vigelandspark
  • Leer over de Noorse geschiedenis en cultuur in het Norsk Folkemuseum
  • Loop het dak op van het moderne operagebouw
  • Heb je even de tijd? Maak dan een uitstapje naar de prachtige fjorden!

Panorama-punt

Holmenkollen

Uitzicht vanaf een skischans

Holmenkollen

Skischans Holmenkollen is één van de meest bezochte attracties in Noorwegen en heeft, naast een skimuseum, een uitkijkpost met een panoramisch uitzicht over de stad.

Hier lees je meer over Holmenkollen.

Musea in Oslo

Nationale Musea

Vijf musea in één

Nationale Musea

Vijf Oslose musea vormen samen de Nasjonal Museet. Bekijk onder meer schilderkunst, architectuur en moderne kunst. Voor 50 Noorse kronen (6 euro) mag je alle musea bezoeken.

Lees hier meer over de musea in Oslo.

Doe-tip

Vigelandpark

Openbare beeldentuin

Vigelandpark

Het Frognerpark is voor toeristen, maar ook voor de inwoners van Oslo, een plek om te ontsnappen aan de (voor Noorse begrippen) stadse drukte. In dit park vind je ook beeldentuin Vigelandpark.

Lees hier meer over het Vigelandpark.

Oslo op de fiets

Huur een fiets

Ideale fietsstad

Huur een fiets

Oslo, maar ook de omliggende natuurrijke omgeving, is uitermate geschikt om per fiets te verkennen. Op de fiets kom je bijna overal en zo haal je het meeste uit je bezoek aan de Noorse hoofdstad.

Reserveer hier een huurfiets. Met óf zonder gids.

Hotels in Oslo

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Oslo.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Oslo:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam, Brussel en Charleroi kun je rechtstreeks naar Oslo vliegen. De vliegvelden van Oslo (Oslo-Gardermoen, Oslo-Rygge en Oslo-Sandefjord) liggen een stuk buiten de stad, maar zijn per (hogesnelheids-) OV goed bereikbaar.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Oslo op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Oslo heeft een uitstekend openbaar vervoersnetwerk. In Oslo reis je per trein (regulier of Lokaltog), metro, tram of bus. Metro heeft het hoogste aantal metrohaltes per inwoner ter wereld.

Er is een directe hogesnelheidstreinverbinding tussen de vliegvelden en het stadscentrum.Oslo: Hoofdstad van de rust

De Noorse hoofdstad Oslo is al bijna 1.000 jaar oud. Het stadscentrum is echter een stuk jonger, doordat een brand in de 17e eeuw een groot deel van de stad verwoestte. Hoewel de echte middeleeuwse sfeer hierdoor ontbreekt in Oslo, heeft de stad (ook voor geschiedenisliefhebbers) ontzettend veel te bieden.

Bezoek tijdens een stedentrip Oslo één van de 50 musea, het Noorse staatstheater of het koninklijk paleis. Ook uitgaan in Oslo is erg leuk, al is dit een stuk duurder dan wat je gewend bent van Nederland of België.

Wandel in Oslo door het Frognerpark. In dit stadspark ligt Vigelandsanlegget (het Vigelandpark), een gratis openluchtmuseum met ruim 200 stenen en bronzen beelden. Pronkstuk van Vigelandsanlegget is een 17 meter hoge zuil in het midden van het park.

Buiten het Frognerpark vind je in Oslo nog veel meer groen, net als in de rest van Noorwegen. Het land van de 1000 fjorden is één van de schoonste landen ter wereld, en daardoor uitstekend geschikt voor actieve stedentrips.

Uiteraard heeft Oslo ook een bruisende kant. Ga bijvoorbeeld dansen of eten in de wijk Aker Brygge of luister naar jazz in Blå. Let wel op dat alcohol hier nogal prijzig kan zijn. Musea, waarvan je veel op schiereiland Bygdøy vind, zijn daarentegen vaak goed betaalbaar.