Wat mag je niet missen

 • Bezoek de markante Hallgrimskirkja
 • Bewonder de ongerepte natuur op het eiland
 • Ervaar de kracht van de Stori en Strokkur in Geyser Park
 • Geniet in de natuurbronnen van The Blue Lagoon

Panorama-punt

Hallgrimskirkja

Hoogste punt van Reykjavik

Hallgrimskirkja

Hoogbouw is schaars op IJsland, in Reykjavik zijn slechts 5 gebouwen hoger dan 50 meter. De Hallgrimskirkja is met 75 meter het hoogste, en vanuit de toren kijk je dan ook mooi uit over de stad.

Lees hier meer over de Hallgrimskirkja.

Architectuur

Harpa

Ultramodern concertgebouw

Harpa

In het opvallende, moderne evenementencentrum Harpa worden vrijwel dagelijks theatervoorstellingen en concerten gegeven. Ook heb je vanuit het bijzondere gebouw een mooi uitzicht op de haven.

Lees hier meer Harpa en de geplande voorstellingen.

Doe-tip

Blue Lagoon

Geisers en warmwaterbronnen

Blue Lagoon

Een bezoek aan de geisers en andere natuurbronnen mag natuurijk niet ontbreken op je lijstje. De Blue Lagoon is een kunstmatig meer dat door de aarde wordt verwarmd en het populairste spacomplex van IJsland.

Lees hier meer over de Blue Lagoon .

Bezienswaardigheid

Hallgrimskirkja

Iconische IJslandse kerk

Hallgrimskirkja

De bouw van de kerk duurde ruim 40 jaar, maar het resultaat mag er zijn. De markante Hallgrimskirkja is sinds de opening in 1986 één van de populairste bezienswaardigheden in Reykjavik.

Hier lees je meer over de Hallgrimskirkja en de openingstijden.

Hotels in Reykjavik

 • Hotel Báron


  Verzorgd toeristenhotel met een zeer gunstige ligging ten opzichte van het centrum. Er is een bushalte op ongeveer 100 meter afstand van het hotel (IJsland kent geen metro's of publieke spoorwegen)
  Meer info 99.00
  Reisduur: 4 dagen | Locatie: Reykjavik, IJsland |

  Hotel Plaza


  3-daagse vliegreis naar Reykjavik. Modern hotel dat bestaat uit drie aanééngesloten huizen. Geliefd en centraal gelegen, met een warme, vriendelijke sfeer. Na een lange dag sightseeing en shoppen is de gezellige hotelbar dé plek om…
  Meer info 102.00
  Reisduur: 4 dagen | Locatie: Reykjavik, IJsland |
Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Reykjavik.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Reykjavik:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam en Brussel vlieg je in ongeveer drie uur naar luchthaven Keflavík. Dit vliegveld ligt ongeveer 50 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Reykjavik.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Reykjavik op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Je reist op IJsland per bus, er zijn geen spoorlijnen. Reykavik is niet groot, maar een huurauto is zeker het overwegen waard.

Er is een directe busverbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum.Reykjavik: futuristische kerk in ruig & indrukwekkend landschap

In een ruig en wonderschoon landschap aan de Zuidwestkust van IJsland ligt Reykjavik, de hoofstad en veruit de grootste stad van het eiland. Bijna tweederde van de IJslandse bevolking woont in Reykjavik, dat daarmee de meest levendige stad van IJsland is. Ideaal voor een stedentrip of startplaats voor een vakantie in IJsland!

In Reykjavik is vikingcultuur en natuurschoon ruimschoots aanwezig. Verder is Reykjavik vooral de stad van de futuristische Hallgrimskirkja, The Blue Lagoon en uitvalsbasis voor de Golden Circle.

De Vikingen waren de grondleggers van Reykjavik en daar is men nog steeds trots op. Diverse historische musea en monumenten als Pjoomeningarhusio, het Saga Museum en het moderne vikingschip Sólfar Suncraft herinneren je tijdens je stedentrip aan de Vikingperiode.

Reykjavik heeft minder bezienswaardigheden dan pakweg Parijs of Londen, maar je kunt er prima winkelen en er zijn vele gezellige cafés en restaurants met Europees en Aziatisch georiënteerde keukens. Een bezoek aan de stad kan het best worden gecombineerd met de prachtige natuur in de omgeving en de heerlijke natuurbronnen van The Blue Lagoon.

Op ongeveer 2 uur rijden buiten Reykjavik liggen diverse natuurbezienswaardigheden, zoals het uitgestrekte Pingvallir (’s werelds oudste parlement), de prachtige Gullfoss of Gouden waterval en het wereldberoemde Geyser Park met de Stori en Strokkur Geysers. Diverse touroperators bieden deze natuurverschijnselen aan als “Golden Circle Tour”.

Een bezoek aan Reykjavik en omgeving kan zowel in de winter als zomer en is, zeker in combinatie met de Golden Circle, een indrukwekkende ervaring!