Van de ongeëvenaarde kerstsfeer onder de Keulse Dom tot het kerstshopwalhalla in Oberhausen – dit zijn de allermooiste en leukste kerstmarkten in Duitsland. Boek een stedentrip of dagtocht naar één van deze prachtig versierde steden en beleef hoe men in Duitsland Weihnachten viert!

Kerstmarkt Keulen

1. Keulen

Rondom de Keulse Dom zijn van 24 november t/m 23 december 2014 op zeven plaatsen kerstmarkten te vinden. Struin rond op de Neumarkt, de Altermarkt en Rudolfplatz, of bezoek de unieke maritieme kerstmarkt bij het Chocolademuseum.

> Bekijk kerstmarkt aanbiedingen Keulen

Kerstmarkt Düsseldorf

2. Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf, op ongeveer drie kwartier rijden van de grens bij Roermond, is één van de grootste en mooist versierde kerstmarkten van Europa.

> Bekijk kerstmarkt aanbiedingen Düsseldorf

Kerstmarkt Berlijn

3. Berlijn

Dat Berlijn een kerststad bij uitstek is, is een understatement. De ruim 60 markten in de Duitse hoofdstad vormen samen één van de leukste kerstmarkten van Duitsland.

> Bekijk kerstmarkt aanbiedingen Berlijn

kerstmarkt oberhausen

4. Oberhausen

Kerstshoppen doe je in Oberhausen. Sla je slag in het grootste winkelcentrum van Europa, CentrO, of bezoek de kerstmarkten tussen 15 november en 23 december 2014.

> Bekijk kerstmarkt aanbiedingen Oberhausen

kerstmarkt munster

5. Münster

Vijf kerstmarkten toveren het oude stadsgedeelte van Münster – net over de grens bij Enschede – om in een wintersprookje. Tussen 23 november en 24 december kun je een sfeervolle kerstwandeling maken langs meer dan 300 kraampjes.

> Bekijk kerstmarkt aanbiedingen Münster

kerstmarkt aken

6. Aken

Aken (of Aachen) ligt vlak over de Nederlands-Duitse grens, bij het Limburgse Heerlen. Vanwege de ligging is de kerstmarkt in Aken onder Nederlanders één van de populairste kerstmarkten in Duitsland.

> Bekijk kerstmarkt aanbiedingen Aken

kerstmarkt bremen

7. Bremen

Ook in de noordelijke stad van de stadsmuzikanten weten ze wat kerstvieren is. Bezoek de kerstmarkt van Bremen tussen 27 november en 23 december 2014 dagelijks vanaf 10 uur in de ochtend (zondags vanaf 11:00 uur).

> Bekijk kerstmarkt aanbiedingen Bremen

kerstmarkt dresden

8. Dresden

Vanaf 2014 vliegt KLM rechtstreeks op Dresden, in het oosten van Duitsland. Hiermee komt de plaatselijke kerstmarkt praktisch binnen handbereik – je bent er vanaf Schiphol al binnen een uur!

> Bekijk kerstmarkt aanbiedingen Dresden