Uit een lijst met 99 genomineerde websites hebben de bezoekers van StedenTripper.com de 6 allerbeste geselecteerd. Deze zes winnaars van de Travvies Website Awards staan hieronder vermeld, net als de 93 andere genomineerde websites.

 
In zes categorieën kon een Travvie worden gewonnen; Blogs & Portals, Reisfoto’s, Reisprogramma’s & Magazines, Reisverslagen, Aanbieders & Reisbureau’s en Internationaal.

 

Blogs & Portals

1

Around the Globe

Reisverhalen, schitterende foto’s, informatie over leuke bestemmingen en het laatste reisnieuws; je vind het allemaal op AroundTheGlobe.nl. Deze reiswebsite, die enkel door echte reisliefhebbers wordt onderhouden, is dan ook de terechte winnaar in deze categorie.

2

Orbiville

Orbiville vergelijkt niet alleen vakanties en reizen, maar biedt ook ontzettend veel leuke reisinformatie. Zo delen veel Orbiville-leden hun favoriete reistips met de bezoekers van deze website.

3

Droomplekken

Nieuws, artikelen, maar vooral véél reisinformatie vind je op Droomplekken.nl. Van Finse reistips tot Turkse trekpleisters; Droomplekken heeft voor bijna iedere reiziger wat wils.

&

Ook genomineerd

De andere genomineerden in deze categorie waren Cheqqer, Hamba, Hotelspecials, Lekkerweg, National Geographic Traveler, Op Reis Gids, Reishonger, Travel.Blog.nl, Travelvalley, Vakantienieuws, Weblog Reizen, Wereldwijzer, Youropi en Zoover.

 

Reisfoto’s

1

NatGeo Fotocommunity

Met bijna 25 duizend leden behoort de National Geographic Fotocommunity tot de grootste (reis)fotowebsites van Nederland, met een enorme verzameling prachtige foto’s als resultaat.

2

Stijn te Hennepe

Meer dan 100 fraaie foto’s, genomen van Armenië tot Zweden, zijn te bewonderen op de profielpagina van Stijn te Hennepe op de website van Columbus Magazine.

3

Magic Photoworld

Prachtige reisverhalen (zowel in het Nederlands als in het Engels) worden vergezeld door schitterende foto’s uit letterlijk alle hoeken van de wereld.

&

Ook genomineerd

De andere genomineerden in deze categorie waren Griet Buis, Frank Dahmen, Frans Vledder, Het Wereld Venster, Imagedrum, Nel Koelewijn, Onwalkabout, Orbiville, Reisfotos.info, Renejacq.nl, Sanmarko.nl, Tim van Woensel, Travelling.be en Wereldfotografie.nl.

 

Reisprogramma’s & Magazines

1

Columbus Magazine

Dit dikke en inspirerende reismagazine verschijnt zes keer per jaar. Naast het magazine en een ontzettend fraaie website beheert Columbus ook de reizigerswebsite Reisreporter.nl.

2

3 Op Reis

Doordat Omroep Llink van de buis is verdwenen, dreigde het programma 3 Op Reis ook te vervallen. Gelukkig bood BNN de helpende hand; vanaf 12 september zijn Floortje, Dennis en Daphne weer te zien op 3.

3

Reizen Magazine

Reizen Magazine is het reistijdschrift van de ANWB, waarin iedere maand leuke reistips, bestemmingsinformatie en inspirerende foto’s terug te vinden zijn.

&

Ook genomineerd

Verder waren ook AD Reiswereld, De Smaak van Italië, En France, Grande, Griekenland Magazine, Italië Magazine, National Geographic Traveler, RTL Travel, Telegraaf Reiskrant, Trouw Reizen, Volkskrant Reizen en Wegwijzer Reiskrant genomineerd in deze categorie.

 

Reisverslagen

1

Ciao Tutti

Saskia Balmaekers plaats dagelijks artikelen uit of over Italië, waarbij de prachtige Toscaanse stad Siena centraal staat. Recepten, reistips en lokale weetjes lees je op Ciao Tutti.

2

2Discover.net

Jan Bouma en Petra Jasperse zijn de hele wereld over gereisd, en doen hier verslag van op 2Discover.net. Van foto’s van Paaseiland tot verhalen over IJslandse gletsjers.

3

Reisverslagen.net

Op Reisverslagen.net vind je de indrukwekkende reisverhalen van Lia Post en Martijn Maandag. Van Antarctica tot Zimbabwe; Lia en Martijn zijn praktisch overal geweest.

&

 

Aanbieders & Reisbureau’s

1

Matoke Tours

Matoke Tours is gespecialiseerd in reizen naar donker Afrika; Oeganda, Rwanda, Tanzania en Zanzibar. Het is dan ook niet vreemd dat hun website veel informatie over berggorilla’s of Nijlraften te vinden is.

2

Sawadee

Op Sawadee.nl vind je uitgebreide informatie over de meest uiteenlopende bestemmingen. Niet vreemd, want Sawadee biedt actieve en avontuurlijke rondreizen over de hele wereld.

3

Kilroy Travels

Deze van oorsprong Scandinavische studenten reisorganisatie biedt tegenwoordig (naast ontzettend veel reisinformatie en mooie foto’s) studie- en wereldreizen aan.

&

Ook genomineerd

Verder waren ook Asgard, Baobab, Bella Vakanza, D-Reizen, Dagboek Reizen, Djoser Junior, Fox Single Reizen, Labyrinth, Nobeach Reizen, Summum, Thomas Cook en Zuid Europa Reizen genomineerd in deze categorie.

 

Internationaal

1

Lonely Planet

De enige website die in haar categorie met grote overmacht won, was Lonely Planet. De Britse editie van deze wereldberoemde website biedt diepgaande artikelen, indrukwekkende foto’s en nog veel meer.

2

World Reviewer

Op WorldReviewer.com vind je onder meer reviews, reisgidsen en reistips. Daarnaast helpt de enorme World Reviewer gebruikersgroep je maar al te graag bij het kiezen van een nieuwe reisbestemming.

3

Nomadic Matt

Matt reist (letterlijk) met een rugzak de hele wereld rond. Op NomadicMatt.com doet hij hier in woord en beeld uitgebreid verslag van, waardoor deze website één van de best bezochte reisblogs ter wereld is geworden.

Lees meer over de Travvies op de StedenTripper.com Weblog!