Uit een lijst met 135 genomineerde websites hebben de bezoekers van StedenTripper.com de 9 allerbeste geselecteerd. Deze negen winnaars van de Travvies Website Awards staan hieronder vermeld, net als de 126 andere genomineerde websites.

In 2011 brachten maarliefst 21.435 mensen hun stem uit, wat de Travvies één van de grootste publieksprijzen voor reiswebsites in de Benelux maakt.

In negen categorieën kon een Travvie worden gewonnen; Bestemmingsspecialisten, Blogs & Portals, Commercieel, Communities, Fotowebsites, Reisprogramma’s & Magazines, Reisverslagen, Toerisme & Overheid en Internationaal.

 

Bestemmingsspecialisten

1

Italie.nl

Al meer dan tien jaar kun je voor Italiaanse reistips, aanbiedingen, foto’s en recepten terecht op Italie.nl. Wil je informatie inwinnen voor een vakantie of stedentrip naar Bella Italia? Ga dan eerst even naar Italie.nl.

2

Regio Bretagne

Het frisse en stijlvolle design, aangevuld met uitgebreide informatie over vrijwel iedere plaats in de regio Bretagne zorgde voor een tweede plaats in deze categorie. Bretagne.nl is dé online toerismegids voor de echte Bretagneliefhebber.

3

Griekenland.net

Met praktische informatie over diverse Griekse steden én vele tientallen Griekse eilanden, is Griekenland.net (samen met partner Griekenland.tv) al jaren een begrip onder reislustige Griekenlandfans.

&

Ook genomineerd

De andere genomineerden in deze categorie waren Alpenfreaks.be, Barcelonagids.com, Berlijn Blog, Dolce Via, Elke Dag Italië, Italië da Vivere, NOS Moskou Blog, Parijs a la Carte, Portugalportal.nl, Stedenman Rome, Toscane.nl en Zweden.com.

 

Blogs & Portals

1

ANWB Landeninformatie

Als het om reisinformatie gaat, is de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB één van de meest toonaangevende Nederlandstalige websites. De bruikbare en diepgaande informatie in de afdeling Landeninformatie resulteerde in de winst van een Travvie.

2

Knack Weekend Reizen

Reisinformatie en -artikelen in een modern jasje. De interactieve website van magazine Knack Weekend Reizen brengt dagelijks de leukste reistips, inspirerende toplijstjes en (inter)nationaal reisnieuws.

3

Droomplekken

Nieuws, artikelen, maar vooral véél reisinformatie vind je op Droomplekken.nl. Van Finse reistips tot Turkse trekpleisters; Droomplekken heeft voor bijna iedere reiziger wat wils.

&

Ook genomineerd

Ook de websites Around the Globe, De Morgen Reisblog Debbie Pappyn, NatGeo Traveler, Nu Reizen, Op Reis Gids, Reishonger, Reisreporter, ReistipsEuropa.nl, Stedentrippers.nl, Travelagenda.nl, Wereldwijzer en Youropi waren in deze categorie genomineerd.

 

Commercieel

1

Vacansoleil

Op de interactieve website van Vacansoleil waan je je al op de camping, waar je onder meer het zwembad alvast kunt gaan verkennen. Vacansoleil.nl is, zeker op creativiteit en ontwerp, de terechte winnaar in deze categorie.

2

Sawadee

Sawadee.nl biedt uitgebreide informatie over de meest uiteenlopende bestemmingen. Niet vreemd, want Sawadee biedt actieve en avontuurlijke rondreizen over de hele wereld.

3

Thomas Cook

De Vlaamse website van Thomas Cook bevat niet alleen aanbiedingen en reisinformatie over honderden bestemmingen, maar ook wedstrijden, reistips, foto’s en nog veel meer.

&

Ook genomineerd

De andere genomineerden in deze categorie waren Asgard Reizen, Bella Vakanza, De Jong Intra Vakanties, EuroRelais, KILROY travels, KLM Travlr, Lowcostairlines.nl, NoBeach Reizen, Orbiville, Sawadee, Summum en Wereld Reisgids.

 

Communities

1

Columbus Reisreporter

Op Reisreporter.nl, dat wordt beheerd door Columbus Magazine, delen reizigers hun foto’s, blogs en tips met elkaar. De website staat garant voor vele uren vol reisinspiratie.

2

WaarBenJij.Nu

WaarBenJij.Nu is, met ruim 200.000 leden en bijna 2,5 miljoen reisverslagen, de grootste reiscommunity van de Benelux. Lees de ervaringen van anderen, opgedaan in zelfs de kleinste dorpjes ter wereld.

3

Wereldwijzer

Vind informatie over meer dan 50 landen, maar ook (foto)wedstrijden, onderzoekjes, aanbiedingen en ontzettend veel reisfoto’s in de Wereldwijzer Reisforums.

&

Ook genomineerd

De andere genomineerden in deze categorie waren ANWB Community, Around the Globe, Genieten, Hamba, NatGeo Fotocommunity, Reismee.nl, Reisverslag.com, TangaTanga, Thomas Cook Community, Travelmessage.nl, Volkskrant Reizen en Wegwijzer.

 

Fotowebsites

1

Columbus Magazine

De Reisreporters van Columbus hebben gezamenlijk vele duizenden schitterende foto’s verzameld, welke te bewonderen zijn in de Fotoalbums van Columbus Magazine.

2

NatGeo Fotocommunity

Met bijna 25 duizend leden behoort de National Geographic Fotocommunity tot de grootste (reis)fotowebsites van de Benelux, met een enorme verzameling prachtige foto’s als resultaat.

3

Alex Sievers

Reisfotograaf Alex Sievers heeft zijn collectie foto’s, waaraan hij al sinds 1980 werkt en waarvoor hij ontzettend veel landen heeft bezocht, vereeuwigd op zijn prachtige en inspirerende website.

&

Ook genomineerd

De andere genomineerden in deze categorie waren ANWB Reisfoto’s, De Wereld in Beeld, Frans Vledder, Imagedrum, Kees Hulsen, Magic Photo World, Orbiville, Reisfotos.info, Renejacq.nl, Sanmarko.nl, Travelling.be en Wereldfotografie.nl.

 

Reisprogramma’s & Magazines

1

Vlaanderen Vakantieland

Ieder weekend is Vlaanderen Vakantieland op de Vlaamse zender Eén te bekijken, maar de website van het reisprogramma is minstens zo informatief en inspirerend.

2

Italië Magazine

Acht keer per jaar verschijnt Italië Magazine, voor de echte Italië-fanaten. Ook de website van het tijdschrift, waarop onder meer reistips, columns en aanbiedingen te vinden zijn, is een bezoek waard.

3

Columbus Magazine

Dit dikke en inspirerende reismagazine verschijnt zes keer per jaar. Naast het magazine en een ontzettend fraaie website beheert Columbus ook de reizigerswebsite Reisreporter.nl.

 

Reisverslagen

1

Ciao Tutti

De winnares van 2010 én 2011, Saskia Balmaekers, plaats dagelijks artikelen uit of over Italië. Recepten, reistips en lokale weetjes lees je op Ciao Tutti.

2

Reisgraag.nl

De 156 reisverhalen die de leden van Reisgraag.nl hebben geschreven, met daarin reiservaringen van uit de hele wereld, staan garant voor uren leesplezier.

3

Anders Reizen

AndersReizen.nl biedt liefst 431 reisverhalen, voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand.

 

Toerisme & Overheid

1

Lekker Weg in Eigen Land

Lekker Weg in Eigen Land is de officiële site over toerisme en recreatie in Nederland. Een dagje of weekendje uit in Nederland? Dan is LekkerWeg.nl de place to be.

2

Toerisme Vlaanderen

Wie liever een uitje in Vlaanderen plant, kan terecht op de website van Toerisme Vlaanderen & Brussel. Boordevol reistips, mooi beeldmateriaal van Vlaamse bezienswaardigheden en praktische informatie.

3

Toerisme Limburg

Toerisme Limburg biedt op haar website een bijzonder grote hoeveelheid informatie over activiteiten, evenementen en bezienswaardigheden in (Vlaams) Limburg.

&

Ook genomineerd

De andere genomineerden in deze categorie waren Beieren in Duitsland, Czech Tourism, Duits Verkeersbureau, iAmsterdam, Spaanse Toeristische Dienst, Toerisme Groningen, Vakantie in Oostenrijk, VisitBritain.com, Visit London, Visit Norway, Visit Sweden en VVV Zuidoost-Brabant.

 

Internationaal

1

Lonely Planet

Ook dit jaar won Lonely Planet met overmacht in de categorie Internationaal. De Britse editie van deze wereldberoemde website biedt diepgaande artikelen, indrukwekkende foto’s en nog veel meer.

2

Travel + Leisure

Travel + Leisure richt zich op de reiziger met de iets dikkere portemonnee, maar de reisinformatie, foto’s en artikelen zijn gelukkig net zo duur als op andere websites. Gratis dus!

3

Spotted by Locals

Spotted by Locals is een Nederlands initiatief, maar richt zich met authentieke reistips en dito informatie op de Engelstalige reiziger die graag in (of naar) Europa reist.