Europa’s 30 Mooiste Eeuwenoude Steden

De één loopt graag rond in een strakke, moderne stad, zoals Rotterdam of Frankfurt, terwijl de ander liever in een oud stadscentrum vol historische elementen rondstruint.

Waar de eerste groep het voornamelijk moet doen met jonge steden en financiële districten in metropolen, is er voor de liefhebbers van oude stadskernen veel meer keus in Europa. We […]

Door |2 augustus 2017|Cultuur, Europa, Featured|3 Reacties

Florence: Overmand door de kunst

StedenTripper werkt samen met Reisgids van de Consumentenbond. Iedere maand verschijnt er een artikel, dat eerder in dit magazine is gepubliceerd, exclusief op StedenTripper.com. Zo maak je kennis met hun praktische tests en uitgebreide reisartikelen.

 

Florence is een wereldstad als het om kunst gaat. De bakermat van de Renaissance is onverminderd populair. Bij sommige bezienswaardigheden struikel je over de toeristen. Maar met een beetje beleid kun je je toch in alle rust laven aan de vele rijkdommen die deze overzichtelijke stad rijk is. Vergeet tussendoor niet te genieten van de restaurants en leuke winkelstraten.

Als je in Florence bent, word je, als je niet oppast, geveld door het Stendhal-syndroom. Deze aandoening is genoemd naar de Franse schrijver Stendhal die beschrijft hoe hij in 1817 tijdens een bezoek aan de Toscaanse stad werd bevangen door een overdosis kunst. Met name in het Uffizimuseum loert het ‘gevaar’.

De stad Florence is zelf al een kunstwerk, via Erik Daniel Drost
[…]

Door |5 november 2013|Cultuur, Italie, Museum, Stedentrip Special|1 Reactie

Stedentrips naar zomerfestivals

De zomer is de ideale periode voor een stedentrip. Als het weer een beetje meezit is het heerlijk om een nieuwe stad te verkennen – rondslenteren door het stadscentrum, genieten van mooie bezienswaardigheden, het testen van zoveel mogelijk culinaire specialiteiten, of… uit je bol gaan op een spetterend festival.

Ook deze zomer zijn er weer vele […]

Door |25 juni 2013|Cultuur, Europa, Stedentips|0 Reacties

Citycards: Koopje voor cultuurminnaars?

StedenTripper werkt samen met de Reisgids van de Consumentenbond. Iedere maand verschijnt er een artikel, dat eerder in dit magazine is gepubliceerd, exclusief op StedenTripper.com. Zo maak je kennis met hun praktische tests en uitgebreide reisartikelen.

 

Voor veel steden zijn citycards te koop, voordeelpassen waarmee je gratis of met korting musea en attracties kunt bezoeken, onbeperkt kunt reizen per openbaar vervoer en nog veel meer. Of je echt profijt hebt van een citycard, hangt vooral af van je plannen.

Citycards zijn populair. Zowel verkeersbureaus als reisorganisaties verkopen de voordeelpassen graag aan hun klanten en steeds vaker verschijnt de citycard als extra optie in het scherm als je online een stedenreis boekt. De meeste kaarten hebben een eigen website met daarop alle informatie over prijzen, geldigheid, kortingen en de aangesloten musea en attracties.

Er zijn ook commerciële clubs die voordeelpassen aanbieden voor diverse steden, zoals Parijs, Londen, Berlijn, New York en Philadelphia. Deze citycards zijn niet goedkoop maar wel heel compleet, met onder meer toegang tot de belangrijkste (top)musea en attracties en openbaar vervoer en veel kortingen. Behalve bij de Budapest Card krijg je bij alle cards een gids met alle aangesloten musea en attracties. Voor sommige steden, zoals Berlijn, zijn er zelfs twee citycards.
[…]

De Mooiste Paleizen van Europa

Of je nu vóór of tegen het koningshuis bent, van een mooi paleis kan vrijwel iedereen genieten. En dankzij de vele koningshuizen die door de eeuwen heen in Europa regeerden, kun je vrijwel iedere stedentrip combineren met een bezoek aan een paleis.

Natuurlijk zijn veel paleizen over the top, maar dat hoort er een beetje […]

Door |6 december 2011|Bezienswaardigheden, Cultuur, Europa|0 Reacties