StedenTripper Travel Blog

Londen behoort zonder twijfel tot de topkandidaten voor de titel ‘Museumhoofdstad van Europa’. Al is het maar omdat je vrijwel ieder museum gratis kunt bezoeken. En dan niet op een woensdagmiddag, tezamen met duizenden budgetbesparende toeristen, maar altijd. Bovendien heb je vele tientallen musea om uit te kiezen.

We zetten een aantal interessante musea voor je op een rij, met bij ieder museum de waardering volgens bezoekers van TripAdvisor. Sorteer het overzicht op waardering of op museumtype.
(meer…)

Is massatoerisme niets voor jou? Dan kun je beter wegblijven uit deze mega-hotels. Stuk voor stuk beschikken deze hotels over meer dan 1.000 kamers. En met vijf hotels in deze Top 10 (waaronder de volledige top drie) wordt duidelijk dat ze vooral in Rusland niet vies zijn van grootschalige toerismefabrieken.

1. Izmailovo Hotel, Moskou (5.000 kamers)

Het Izmailovo Hotel was 13 jaar lang het grootste hotel ter wereld, totdat het in 1993 werd ingehaald door het MGM Grand in Las Vegas. De 5.000 kamers zijn verspreid over vier torens, die elk 30 verdiepingen tellen.

Izmailovo Hotel
(meer…)

Bij een citytrip kies je al snel voor steden als Parijs, Londen en Berlijn. Lekker dichtbij en er is veel te zien en te doen. Wil je een keer iets heel anders? Ga dan wat verder weg en vertrek in oostelijke richting. Oost-Europese steden bieden vaak een interessante mix van historie, cultuur, shoppen en uitgaansleven. We zetten tien hotspots voor je op een rij.

1. Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag heeft een rijke geschiedenis, bloeiend cultureel leven en barst van de leuke cafés en eettentjes. Het oude centrum en de beroemde Praagse Burcht en Karelsbrug mag je uiteraard niet missen, maar ook een middag shoppen in de omgeving van Wenceslasplein is zeker de moeite waard. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele musea en galeries, maar ook de vele uitzichten over de stad zijn kunststukjes op zichzelf. Ben je een echte nachtvlinder? Dan is de imposante megadiscotheek MCM Discoteca Kaleidoskop een aanrader.

Praag tram
(meer…)

Dit jaar organiseert StedenTripper.com alweer voor de 5e keer de Travvies Website Awards. Met deze award, waarbij de meningen van publiek én vakjury meewegen, willen wij bekende, maar vooral ook minder bekende reiswebsites in de schijnwerpers zetten. Bij de laatste editie werd meer dan 25.000 maal gestemd, waarmee de Travvies tot de grootste reiswebsiteawards van de Benelux behoren.

awards-wide
De awards van een eerdere editie – wie worden dit jaar de grote winnaars?

Wil jij je eigen reiswebsite nomineren, of ken je een inspirerende travelsite die een nominatie verdient? Laat het ons hier weten! Inzenden kan tot en met 31 maart 2015.

Wil je je geliefde tijdens Valentijn verrassen met een citytrip, dan zijn er talloze Europese steden waar je een aantal dagen vol romantiek kunt doorbrengen. Wandelen langs de Seine in Parijs, slenteren door het historische centrum van Antwerpen, uren tafelen in een hip Londens restaurant, genieten van de internationale allure van Genève of een boottochtje over de Moldau in Praag. Er zijn echter ook bestemmingen waar de sfeer en idylle ver te zoeken zijn, plaatsen waar je samen echt niet wilt verblijven omdat het er saai, lelijk, vies of gevaarlijk is. We zetten deze onromantische plekken voor je op een rij. Hier tien Europese steden met een negatief stedentripadvies:

1. Charleroi, België

Met stip op nummer één: Charleroi in het Belgische Wallonië. Wil je een romantisch weekend met je vriend of vriendin, dan is deze stad absoluut af te raden. Charleroi werd meermaals verkozen tot lelijkste stad van Europa. En terecht: gesloten mijnen, vervallen fabrieken, hoge werkloosheid, een grijs en troosteloos straatbeeld, je vindt hier alles wat je tijdens een stedentrip met je geliefde juist niet wilt tegenkomen.

charleroi
(meer…)

Eigenlijk is Lissabon drie citytrips in één. Het omvangrijke centrum, vol nauwe straatjes en grote pleinen, is het bruisende middelpunt van de stad. Ten noordoosten hiervan ligt het moderne Parque das Nações, ten westen van het centrum ligt de historische wijk Belém. Elk met hun eigen, indrukwekkende bezienswaardigheden. Trek daarom voor een bezoek aan Lissabon minstens een paar dagen uit, want anders wordt keuzes maken een érg lastig karwei.

1. Centrum

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels. Bereid je dus voor op veel trappen en steile straatjes. Gelukkig brengen de trams, metro’s en stadsliften van Lissabon je moeiteloos naar vrijwel ieder punt in de stad.

De wijken Bairro Alto, Baixa en Alfama

Het stadscentrum bestaat grofweg uit drie wijken; Bairro Alto, Baixa en Alfama. Baixa werd in 1755 vrijwel volledig verwoest, door een van de meest vernietigende en dodelijke aardbevingen ooit. Tienduizenden mensen kwamen om. Sindsdien is Baixa weer volledig opgebouwd, maar hierdoor wel het ‘modernste’ gedeelte in het centrum.

Ten westen van Baixa ligt Bairro Alto, het oude kwartier. Deze wijk is wat statiger en heeft meer allure dan Alfama, dat aan de andere zijde van Baixa ligt. Elk van de wijken ligt echter bezaaid met leuke winkeltjes, fijne restaurants en authentieke barretjes, die met elkaar worden verbonden door kleine straatjes en klinkerweggetjes.

Alfama
(meer…)

Parijs is één van de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip. In de Franse hoofdstad valt ook veel te zien en te beleven. Toch kan een bezoek aan Parijs ook minder leuke kanten hebben. Wat zijn de positieve én negatieve aspecten van een stedentrip naar Parijs?

 

5 Positieve punten

1. Romantische stad

Parijs is één van de meest elegante hoofdsteden van Europa. De architectuur, de avenues, de parken, de beelden, het straatmeubilair, alles ademt elegantie. Ook de wandelmogelijkheden langs de Seine maken van de stad een geschikte bestemming voor verliefde paartjes.

En dan heb je ook nog de Pont des Arts. Aan de gietijzeren omheining van deze brug kan je samen met je geliefde een hangslot bevestigen en dan de sleutels in de Seine gooien. Dit is symbolisch voor de eeuwige liefde tussen twee mensen. Mijn vrouw en ik hebben dat ook gedaan en dat was een mooi emotioneel moment.

Pont-des-Arts-2
Pont des Arts
(meer…)

Pagina 1 van 6612345...1015202530...Laatste »

© 2009-2015 StedenTripper. Alle rechten voorbehouden.