StedenTripper Travel Blog

Beoordelingswebsite TripAdvisor deelt ieder jaar de Travelers’ Choice Awards uit. Aan hotels en restaurants, maar ook bezienswaardigheden kunnen deze prestigieuze titel winnen. Op basis van beoordelingen van gebruikers (en dit zijn er nogal wat) wordt ieder jaar een lijst met de beste bezienswaardigheden samengesteld. Volgens bezoekers van TripAdvisor zijn dit de tien beste musea van Europa.

1. De Hermitage – Sint-Petersburg, Rusland

hermitage
De Hermitage in Sint-Petersburg
(meer…)

StedenTripper werkt samen met Reisgids van de Consumentenbond. Iedere maand verschijnt er een artikel, dat eerder in dit magazine is gepubliceerd, exclusief op StedenTripper.com. Zo maak je kennis met hun praktische tests en uitgebreide reisartikelen.

 
Rechtstreeks vliegen biedt groot gemak. Maar soms is een vlucht met een overstap voordeliger. Maar kun je werkelijk zo veel besparen dat het de langere vluchttijd en het gedoe waard is? De Reisgids vergeleek prijzen en reistijden van vluchten binnen en buiten Europa.

Non-stop vliegen is en blijft ideaal omdat je dan het snelst op de plaats van bestemming bent. Je zou verwachten dat die vluchten ook goedkoper zijn, immers je hoeft minder toeslagen te betalen en de luchtvaartmaatschappij kan met minder brandstof toe. Maar een vlucht met overstap blijkt soms toch goedkoper.
(meer…)

Eerder gaven we al tips voor gratis bezienswaardigheden in Parijs, Barcelona, Londen, Berlijn, Boedapest en Rome. Op uitnodiging van Czech Tourism en Tix.nl mocht StedenTripper ontdekken dat er ook in de Tsjechische hoofdstad Praag diverse geweldige bezienswaardigheden gratis te bezoeken zijn.

1. Loop over de Karelsbrug

De Karelsbrug is één van de meest toeristische trekpleisters van Praag. Voor mooie foto’s van de brug zul je dan ook vroeg je bed uit moeten – zorg dat je er voor negen uur bent. Overdag kun je je hier ook erg goed vermaken met mensenkijken. De toeristische drukte zorgt altijd voor interessante taferelen. En met de prachtige Karelsbrug als decor, is dat soms een genot om naar te kijken.

karelsbrug
(meer…)

StedenTripper werkt samen met Reisgids van de Consumentenbond. Iedere maand verschijnt er een artikel, dat eerder in dit magazine is gepubliceerd, exclusief op StedenTripper.com. Zo maak je kennis met hun praktische tests en uitgebreide reisartikelen.

 
Wil je de ziel van een stad leren kennen? Verruil het drukke centrum met grote toeristenattracties voor een rustige buurt en de toeristenmenu’s voor lokale lekkernijen. Dompel je onder in een minder bekende, maar bruisende stadswijk en vind onontdekte bezienswaardigheden en leuke cafés. En ontmoet de plaatselijke bevolking.

Vergeet de toeristische trekpleisters in het drukke centrum van de stad, waar je op de enorme terrassen door onverschillige obers wordt bediend en bovendien de hoofdprijs betaalt. Bezoek de plekken waar de stadsbewoners komen. Drink koffie en proef de plaatselijke specialiteiten waar zij dat ook doen. Zo leer je een stad het best kennen. Daarom doken we bijzondere wijken in in Rome, Berlijn, Barcelona, Brussel, Istanbul en New York.
(meer…)

Dat de Tsjechische hoofdstad Praag een wereldstad is, wordt al in het vliegtuig duidelijk. Ingesloten tussen een Vietnamese monnik en een Argentijnse student voel ik de voeten van de jongste uit het Japanse gezin achter mij in mijn rug prikken. De historische bezienswaardigheden van Praag werken als een magneet op reizigers uit alle delen van de wereld. Eenmaal aangekomen in de stad aan de Moldau blijkt dat die magnetische aantrekkingskracht volledig terecht is, en dat Praag véél meer te bieden heeft dan een mooie brug, een oud centrum en een onbegrijpelijk populaire klok.

praag-toycam
(meer…)

De Hongaarse hoofdstad Boedapest is één van de voordeligste stedentripbestemmingen in Europa. En toch valt er ook tijdens een bezoek aan Boedapest het een en ander te besparen. Bezoek bijvoorbeeld deze tien geweldige bezienswaardigheden en betaal… geen rooie cent!

1. Het Vissersbastion

Eén van de mooiste plekken in Boedapest. Zowel vanwege het Vissersbastion zelf, als vanwege het uitzicht over de stadsdelen Boeda en Pest. Het Vissersbastion is grotendeels gratis te bezoeken. Enkel voor de bovenste torens en de kapel dien je een toegangsbewijs te kopen. Dit kost ongeveer €2,50, maar is buiten het toeristenseizoen (grofweg van oktober tot maart) eveneens gratis.

Vissersbastion Boedapest (meer…)

Het toerisme zit opnieuw sterk in de lift, zo blijkt uit cijfers van toerisme-organisatie UNWTO. Waren er in 1950 nog 25 miljoen toeristen die de wereld over reisden, in 2013 was dit gestegen naar 1,1 miljard. Een stijging van 4400% in minder dan 65 jaar tijd! Het lijkt dus niet alleen steeds drukker te worden bij toeristische attracties, het is ook echt zo.

Gelukkig zijn er nog voldoende plekken op aarde die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Ben jij op zoek naar een toeristen-vrije bestemming? Deze tien landen ontvangen jaarlijks gezamenlijk minder toeristen dan de Franse hoofdstad Parijs.

1. Liechtenstein

liechtenstein
(meer…)

Pagina 1 van 6512345...1015202530...Laatste »

© 2009-2014 StedenTripper. Alle rechten voorbehouden.