StedenTripper Travel Blog

Parijs is één van de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip. In de Franse hoofdstad valt ook veel te zien en te beleven. Toch kan een bezoek aan Parijs ook minder leuke kanten hebben. Wat zijn de positieve én negatieve aspecten van een stedentrip naar Parijs?

 

5 Positieve punten

1. Romantische stad

Parijs is één van de meest elegante hoofdsteden van Europa. De architectuur, de avenues, de parken, de beelden, het straatmeubilair, alles ademt elegantie. Ook de wandelmogelijkheden langs de Seine maken van de stad een geschikte bestemming voor verliefde paartjes.

En dan heb je ook nog de Pont des Arts. Aan de gietijzeren omheining van deze brug kan je samen met je geliefde een hangslot bevestigen en dan de sleutels in de Seine gooien. Dit is symbolisch voor de eeuwige liefde tussen twee mensen. Mijn vrouw en ik hebben dat ook gedaan en dat was een mooi emotioneel moment.

Pont-des-Arts-2
Pont des Arts
(meer…)

Een stad die omringd is door water, is altijd net iets specialer. Hier vind je een uniek straatbeeld, dat wordt onderbroken door vrijwel nooit identieke bruggen, terwijl de zonsondergang door de weerkaatsing in het water lijkt te verdubbelen. En in deze waterrijke steden vind je de meeste bruggen.

1. Hamburg

Dit is niet de stad die je op de eerste plek in deze lijst zou verwachten, maar Hamburg heeft meer grachten en kanalen dan Venetië en Amsterdam samen! Met ruim 2.400 bruggen is Hamburg de onbetwiste bruggenhoofdstad van Europa.

Hamburg
(meer…)

Elk voorjaar schrappen de meeste lowcost-airlines een aantal minder populaire bestemmingen, om deze in te ruilen voor nieuwe steden. Hierover wordt zo af en toe iets bekend, met als resultaat dat je aan het begin van een nieuw reisseizoen allang vergeten bent wat er ook al weer veranderen gaat.

We zetten de (tot nu toe bekende) bestemmingswijzigingen van Ryanair, Easyjet, Transavia en een aantal andere lowcost-airlines op een rijtje, aangevuld met de meest in het oog springende nieuwe regels en tarieven van dezelfde vliegtuigmaatschappijen.

Easyjet

Vanaf dit jaar stalt Easyjet voor het eerst toestellen op Schiphol. Eerst drie, maar later waarschijnlijk meer. Dit resulteert direct in nieuwe bestemmingen, want vanaf eind maart vliegt Easyjet van Schiphol naar Nice, Toulouse, Venetië, Olbia (oostkust Sardinië) en het Kroatische Dubrovnik. In de maanden juli en augustus zijn er zomervluchten naar Corfu, Ibiza en Palermo. Daarnaast wordt er vaker gevlogen naar onder meer Berlijn, Bordeaux en Londen-Gatwick.
(meer…)

StedenTripper werkt samen met Reisgids van de Consumentenbond. Iedere maand verschijnt er een artikel, dat eerder in dit magazine is gepubliceerd, exclusief op StedenTripper.com. Zo maak je kennis met hun praktische tests en uitgebreide reisartikelen.

 
Heidelberg bekoort met zijn magnifieke ligging aan de Neckar, gedomineerd door de burchtruïne en met de levendige sfeer in de overzichtelijke Altstadt. Dat is echter niet alles: er zijn verrassende musea, je kunt er goed winkelen en wandelen op de groene heuvels aan de stadsrand.

Heidelberg ligt ideaal. Dat is goed te zien als je halverwege de Alte Brücke staat en met de Heiligenberg in je rug naar de Altstadt kijkt. De stad wordt gedomineerd door de kasteelruïne, die ogenschijnlijk voor het grijpen ligt tegen de groene heuvel van de Königstuhl; mooier kan haast niet. Begin negentiende eeuw was Heidelberg de spil van de romantiek: de schrijver Hölderlin, de componist Schumann en schilders als Fohr en Fries vonden er inspiratie. Dit dankte Heidelberg aan de aanwezigheid van de kasteelruïne, omgeven door dichte bossen en de in ere herstelde universiteit. Dankzij de studenten, die al meer dan 600 jaar zorgen voor leven in de brouwerij, is het er allerminst saai. Daarnaast is er genoeg te zien in de musea, inclusief de historische universiteit. Grootstedelijk is Heidelberg zeker niet, het heeft zelfs iets landelijks, maar dat maakt de drie miljoen bezoekers blijkbaar niets uit. Onder hen zijn opvallend veel Amerikanen en
Aziaten.

alte-brucke

(meer…)

Voor de meeste mannen een spookbeeld, voor de meeste vrouwen het paradijs: Hele winkelstraten vol boetiekjes, kledingzaken, grote ketens en etalages. Dat paradijs wordt nóg mooier (en zelfs dat spookbeeld wordt iets aantrekkelijker) als de flinke kortingspercentages je om de oren vliegen. Op 3 januari is het in België weer zover: Dan kun je tot 31 januari weer genieten van solden. Twee keer per jaar mogen winkels een uitverkoop houden, buiten deze periodes gelden de ‘normale tarieven’. Hierbij een lijstje met Europese steden waar het toch wel erg leuk winkelen is.

1. Antwerpen (België)

We beginnen dan ook in België. Antwerpen kent een zeer gevarieerd aanbod, de winkels zijn gehuisvest in het historische centrum en je hebt slechts sporadisch last van verkeer. Bovendien zijn de winkelstraten goed op elkaar aangesloten en is het vooral in het centrum goed te bewandelen. De binnenstad kent zo haar eigen zones, maar daar is goed tussen de pendelen. Zo loop je rustig tussen de winkelzones als de Meir, de Wilde Zee, de Modewijk, de Leien, Quartier Latin, de Stationswijk en Het Zuid. De drukste plek is Meir, waar je vooral de grote modeketens zult vinden. Hier vind je bovendien twee grote shoppingmalls. In Modewijk vind je de meeste modewinkeltjes en stellen ontwerpers hun nieuwste creaties tentoon. Parkeren is af en toe lastig in Antwerpen, maar vanaf het Centraal Station van Antwerpen loop je eigenlijk direct de winkelstraten in.

antwerpen
(meer…)

Het lijkt erop dat Duitsland vanaf 2016 definitief tol gaat heffen voor het gebruik van autobahn. Volgens diverse bronnen zal er een tolvignet komen, dat ongeveer 100 euro per jaar moet gaan kosten, of 10 euro voor 10 dagen. Wie regelmatig in Duitsland komt zal wel tot aanschaf moeten overgaan, maar om nu een dure sticker onder je raam te plakken als je één a twee keer per jaar voor een citytrip de grens overgaat…

Dan kun je in plaats van de auto het vliegtuig, de trein of de bus nemen, maar ook dat is niet ideaal. Gelukkig zijn er een aantal leuke Duitse steden die zó dicht bij de grens liggen, dat je ze via lokale wegen kunt bereiken. En daarvoor heb je geen tolvignet nodig!
(meer…)

Beoordelingswebsite TripAdvisor deelt ieder jaar de Travelers’ Choice Awards uit. Aan hotels en restaurants, maar ook bezienswaardigheden kunnen deze prestigieuze titel winnen. Op basis van beoordelingen van gebruikers (en dit zijn er nogal wat) wordt ieder jaar een lijst met de beste bezienswaardigheden samengesteld. Volgens bezoekers van TripAdvisor zijn dit de tien beste musea van Europa.

1. De Hermitage – Sint-Petersburg, Rusland

hermitage
De Hermitage in Sint-Petersburg
(meer…)

Pagina 1 van 6512345...1015202530...Laatste »

© 2009-2015 StedenTripper. Alle rechten voorbehouden.