StedenTripper Travel Blog

Heb je zin in een stedentrip, maar geen dikke portemonnee? N’est pas de problème! Wie goed zoekt en slim boekt kan soms al voor enkele tientjes een weekend in het buitenland doorbrengen. En dan niet eens in een hostel vlak over de grens, maar per vliegtuig naar een prima middenklassehotel.

We onderzochten welke steden in Europa over voordelig geprijsde hotels, restaurants en bezienswaardigheden beschikken én goed bereikbaar zijn vanuit Nederland of België. Dit zijn de tien ideale bestemmingen voor een budget-citytrip.

1. Krakau, Polen

Voor een retourtje met Ryanair vanaf Eindhoven betaal je ongeveer 70 euro, maar als je vanaf Brussel-Charleroi vliegt is het zelfs nog 20 euro goedkoper. Bovendien vind je in Krakau de beste restaurants van Europa, die ook nog eens zeer betaalbaar zijn. Ook de hotels in de Poolse stad zijn gunstig geprijsd en goed onderhouden, waarmee Krakau de ultieme budgetbestemming is.

krakau
(meer…)

StedenTripper werkt samen met Reisgids van de Consumentenbond. Iedere maand verschijnt er een artikel, dat eerder in dit magazine is gepubliceerd, exclusief op StedenTripper.com. Zo maak je kennis met hun praktische tests en uitgebreide reisartikelen.

 

Met een paar muisklikken heb je toegang tot miljoenen rapportcijfers en recensies van honderdduizenden hotels, wereldwijd. Handig bij het kiezen van een hotel. Maar hoe betrouwbaar zijn deze reviews eigenlijk en hoe maak je er verstandig gebruik van?

Recensies en cijferlijstjes vormen prima informatie bij de keuze van een hotel of restaurant. Hoe hotels zichzelf beschrijven is immers per definitie gekleurd. Maar kun je elke hotelbeoordeling blindelings geloven? Nee, fraude is niet uit te sluiten. Niettemin worden reviews steeds populairder en zijn er steeds meer mensen die hun keus er mede door laten bepalen. Ze hechten er kennelijk zoveel waarde aan dat ze twijfels over de betrouwbaarheid op de koop toe nemen.

Ook voor de reisindustrie zijn reviews belangrijk. Bezoekers blijven langer op een website wanneer daar reviews staan, de inkomsten uit reclame en ‘doorklikvergoedingen’ lopen daardoor op en de kans op een boeking is groter. ‘Zonder reviews geen klanten’, is een gangbare mening. Wij selecteerden acht websites en inventariseerden aan de hand van reviews over tien hotels die we kennen, wat deze te bieden hebben. Daarnaast deden we een oproep naar ervaringen onder lezers van de nieuwsbrief van de Consumentenbond en spraken we met insiders. We beperken ons in dit artikel tot hotelreviews. Alle acht websites hebben ook andere recensies, variërend van B&B’s en bungalows tot verblijfplaatsen en bezienswaardigheden.
(meer…)

Hoewel de meeste mensen bij een stedentrip niet meteen aan Luik zullen denken, is deze Waalse stad een absolute aanrader. Op slechts een half uur afstand met de trein vanaf Maastricht, voelt het echt alsof je in een ver land verzeild bent geraakt. Onderweg naar Luik en in de stad zelf zijn nog steeds sporen van haar historie als mijn- en industriestad zichtbaar. Met recente renovaties en schitterende moderne architectuur is Luik echter verworden tot een stad die liefhebbers van design en architectuur niet mogen missen.

luik centrum
Place St.-Lambert, in het centrum van Luik
(meer…)

the-big-cityDe rubriek The Big City, met sfeervolle fotoreportages van prachtige Europese steden, is uitgebreid met drie nieuwe bestemmingen. Het Noorse havenstadje Ålesund, het verrassend leuke Luik (België) en de Spaanse wereldstad Barcelona zijn nu op groot formaat te bekijken.

Welke van de drie is jouw favoriet?

Met zo’n 45.000 inwoners is Ålesund alles behalve een bruisende metropool. Toch beschikt het Noorse havenstadje over een skyline waar zelfs New York jaloers op zou worden. Kleurrijke gebouwen in fraaie art-nouveaustijl worden omlijst door steile, groen beklede rotsen. Vooral in de zomermaanden, als de zon het lijkt te vertikken om achter de horizon te verdwijnen, is de zelfverklaarde Hoofdstad van de Fjorden een unieke bestemming.

panorama-635
(meer…)

Bij het plannen van een stedentrip houd je uiteraard zoveel mogelijk rekening met het weer. In een volledig verregende citytrip heeft niemand zin, maar daar moet je net even geluk bij hebben.

Wil je zoveel mogelijk kans op mooi weer? Boek dan een trip naar één van deze tien steden, want daar heb je volgens WeerOnline.nl de meeste kans op perfect stedentripweer. Zij keken hierbij niet alleen naar de neerslag, maar ook naar onder meer zonuren en temperatuur.

1. Valencia, Spanje

Valencia
(meer…)

Architecten kunnen een stad maken of breken. Zij zijn bepalen het uiterlijk van het straatbeeld, en daarmee de sfeer die een straat, wijk of stad uitstraalt. Daarom is het ook niet vreemd dat steeds meer stadsbesturen vooraanstaande architecten inhuren, om hun stad van een herkenbaar en passend karakter te geven.

Ook eigen land (waartoe we, gezien onze bezoekersstromen uit zowel Nederland als België, beide landen rekenen) staan gebouwen van wereldberoemde architecten. Dit zijn de tien meest opvallende ontwerpen van internationale toparchitecten in Nederland en België.

1. Céramique, Maastricht – diverse architecten

De woon- en kantoorwijk Céramique ligt in het centrum van Maastricht. Onder meer Aldo Rossi, Mario Botta, Álvaro Siza en Cruz y Ortiz ontwierpen een gebouw in deze wijk. De architectonische hoogtepunten zijn de Toren van Siza, het Bonnefantenmuseum (Rossi) en Botta’s La Fortezza.

bonnefantenmuseum
Het Bonnefantenmuseum, via Wikimedia Commons
(meer…)

Pagina 1 van 6312345...1015202530...Laatste »

© 2009-2014 StedenTripper. Alle rechten voorbehouden.