StedenTripper Travel Blog

Voor de meeste mannen een spookbeeld, voor de meeste vrouwen het paradijs: Hele winkelstraten vol boetiekjes, kledingzaken, grote ketens en etalages. Dat paradijs wordt nóg mooier (en zelfs dat spookbeeld wordt iets aantrekkelijker) als de flinke kortingspercentages je om de oren vliegen. Op 3 januari is het in België weer zover: Dan kun je tot 31 januari weer genieten van solden. Twee keer per jaar mogen winkels een uitverkoop houden, buiten deze periodes gelden de ‘normale tarieven’. Hierbij een lijstje met Europese steden waar het toch wel erg leuk winkelen is.

1. Antwerpen (België)

We beginnen dan ook in België. Antwerpen kent een zeer gevarieerd aanbod, de winkels zijn gehuisvest in het historische centrum en je hebt slechts sporadisch last van verkeer. Bovendien zijn de winkelstraten goed op elkaar aangesloten en is het vooral in het centrum goed te bewandelen. De binnenstad kent zo haar eigen zones, maar daar is goed tussen de pendelen. Zo loop je rustig tussen de winkelzones als de Meir, de Wilde Zee, de Modewijk, de Leien, Quartier Latin, de Stationswijk en Het Zuid. De drukste plek is Meir, waar je vooral de grote modeketens zult vinden. Hier vind je bovendien twee grote shoppingmalls. In Modewijk vind je de meeste modewinkeltjes en stellen ontwerpers hun nieuwste creaties tentoon. Parkeren is af en toe lastig in Antwerpen, maar vanaf het Centraal Station van Antwerpen loop je eigenlijk direct de winkelstraten in.

antwerpen
(meer…)

Het lijkt erop dat Duitsland vanaf 2016 definitief tol gaat heffen voor het gebruik van autobahn. Volgens diverse bronnen zal er een tolvignet komen, dat ongeveer 100 euro per jaar moet gaan kosten, of 10 euro voor 10 dagen. Wie regelmatig in Duitsland komt zal wel tot aanschaf moeten overgaan, maar om nu een dure sticker onder je raam te plakken als je één a twee keer per jaar voor een citytrip de grens overgaat…

Dan kun je in plaats van de auto het vliegtuig, de trein of de bus nemen, maar ook dat is niet ideaal. Gelukkig zijn er een aantal leuke Duitse steden die zó dicht bij de grens liggen, dat je ze via lokale wegen kunt bereiken. En daarvoor heb je geen tolvignet nodig!
(meer…)

Beoordelingswebsite TripAdvisor deelt ieder jaar de Travelers’ Choice Awards uit. Aan hotels en restaurants, maar ook bezienswaardigheden kunnen deze prestigieuze titel winnen. Op basis van beoordelingen van gebruikers (en dit zijn er nogal wat) wordt ieder jaar een lijst met de beste bezienswaardigheden samengesteld. Volgens bezoekers van TripAdvisor zijn dit de tien beste musea van Europa.

1. De Hermitage – Sint-Petersburg, Rusland

hermitage
De Hermitage in Sint-Petersburg
(meer…)

StedenTripper werkt samen met Reisgids van de Consumentenbond. Iedere maand verschijnt er een artikel, dat eerder in dit magazine is gepubliceerd, exclusief op StedenTripper.com. Zo maak je kennis met hun praktische tests en uitgebreide reisartikelen.

 
Rechtstreeks vliegen biedt groot gemak. Maar soms is een vlucht met een overstap voordeliger. Maar kun je werkelijk zo veel besparen dat het de langere vluchttijd en het gedoe waard is? De Reisgids vergeleek prijzen en reistijden van vluchten binnen en buiten Europa.

Non-stop vliegen is en blijft ideaal omdat je dan het snelst op de plaats van bestemming bent. Je zou verwachten dat die vluchten ook goedkoper zijn, immers je hoeft minder toeslagen te betalen en de luchtvaartmaatschappij kan met minder brandstof toe. Maar een vlucht met overstap blijkt soms toch goedkoper.
(meer…)

Eerder gaven we al tips voor gratis bezienswaardigheden in Parijs, Barcelona, Londen, Berlijn, Boedapest en Rome. Op uitnodiging van Czech Tourism en Tix.nl mocht StedenTripper ontdekken dat er ook in de Tsjechische hoofdstad Praag diverse geweldige bezienswaardigheden gratis te bezoeken zijn.

1. Loop over de Karelsbrug

De Karelsbrug is één van de meest toeristische trekpleisters van Praag. Voor mooie foto’s van de brug zul je dan ook vroeg je bed uit moeten – zorg dat je er voor negen uur bent. Overdag kun je je hier ook erg goed vermaken met mensenkijken. De toeristische drukte zorgt altijd voor interessante taferelen. En met de prachtige Karelsbrug als decor, is dat soms een genot om naar te kijken.

karelsbrug
(meer…)

StedenTripper werkt samen met Reisgids van de Consumentenbond. Iedere maand verschijnt er een artikel, dat eerder in dit magazine is gepubliceerd, exclusief op StedenTripper.com. Zo maak je kennis met hun praktische tests en uitgebreide reisartikelen.

 
Wil je de ziel van een stad leren kennen? Verruil het drukke centrum met grote toeristenattracties voor een rustige buurt en de toeristenmenu’s voor lokale lekkernijen. Dompel je onder in een minder bekende, maar bruisende stadswijk en vind onontdekte bezienswaardigheden en leuke cafés. En ontmoet de plaatselijke bevolking.

Vergeet de toeristische trekpleisters in het drukke centrum van de stad, waar je op de enorme terrassen door onverschillige obers wordt bediend en bovendien de hoofdprijs betaalt. Bezoek de plekken waar de stadsbewoners komen. Drink koffie en proef de plaatselijke specialiteiten waar zij dat ook doen. Zo leer je een stad het best kennen. Daarom doken we bijzondere wijken in in Rome, Berlijn, Barcelona, Brussel, Istanbul en New York.
(meer…)

Dat de Tsjechische hoofdstad Praag een wereldstad is, wordt al in het vliegtuig duidelijk. Ingesloten tussen een Vietnamese monnik en een Argentijnse student voel ik de voeten van de jongste uit het Japanse gezin achter mij in mijn rug prikken. De historische bezienswaardigheden van Praag werken als een magneet op reizigers uit alle delen van de wereld. Eenmaal aangekomen in de stad aan de Moldau blijkt dat die magnetische aantrekkingskracht volledig terecht is, en dat Praag véél meer te bieden heeft dan een mooie brug, een oud centrum en een onbegrijpelijk populaire klok.

praag-toycam
(meer…)

Pagina 1 van 6512345...1015202530...Laatste »

© 2009-2014 StedenTripper. Alle rechten voorbehouden.