Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Blog > De Leukste Bereikbare Steden van Europa

De Leukste Bereikbare Steden van Europa

Het grote voordeel van Europa, is dat er op een relatief klein oppervlak ontzettend veel culturen te vinden zijn. Veel bekende bezienswaardigheden, belangrijke historische plekken en vreemde talen zijn hierdoor goed te bereiken. En soms ook nog eens relatief goedkoop, als je met een low-cost airline kunt reizen.

Binnen drie uur na opstijgen van een Nederlandse of Belgische luchthaven kun je al worden omringd door cyrillische uithangborden of Romeinse zuilen. We zetten (onder andere met behulp van de handige vliegticketwebsite Lowcostairlines.nl) tien minder alledaagse, maar ontzettend leuke en goed bereikbare Europese steden voor je op een rijtje.

Bristol (Groot Brittannie)

Vliegen vanaf: Amsterdam

In iets minder dan een uur vlieg je vanaf Schiphol naar de Britse studentenstad Bristol, aan de westkust van Groot Brittannië. Deze stad telt ongeveer vierhonderdduizend inwoners, en je vind hier niet alleen een ontzettend leuk stadscentrum, maar ook diverse interessante bezienswaardigheden. De 180 jaar oude Clifton Suspension Bridge en het oudste theater van Engeland, Theatre Royal, zijn hiervan wellicht de bekendste voorbeelden.

bristol
Afbeelding via Mathew Roberts

Gdansk (Polen)

Vliegen vanaf: Eindhoven

Vlieg je liever in oostelijke richting? Vanuit Eindhoven ben je in minder dan twee uur in Gdansk, een Poolse havenstad aan de Oostzee. Deze stad is ruim duizend jaar oud, waardoor je historische elementen uit vrijwel iedere eeuw kunt terugvinden, van middeleeuwse stadsmuren tot fraaie gebouwen uit de hanzeperiode. Verder kun je je in de zomer prima vermaken op één van de vele terrasjes, op het zes kilometer lange zandstrand van Gdansk, of in het nabijgelegen plaatsje Sopot.

gdansk
Afbeelding via Kasia

Belfast (Noord-Ierland)

Vliegen vanaf: Amsterdam, Brussel

De Noord-Ierse stad Belfast kwam de afgelopen jaren voornamelijk op een negatieve manier in het nieuws. Zo heeft het Europa Hotel de discutabele eer om het hotel met de meeste bomaanslagen (30) van Europa te zijn. Gelukkig houdt de IRA zich de afgelopen jaren gedeisd, waardoor het toerisme in deze prachtige stad weer langzaam aan het opbloeien is. De enorme haven, het stadscentrum rondom Belfast City Hall en St Anne’s Cathedral zijn hiervan mooie voorbeelden.

belfast
Belfast City Hall, via Takeoff English

Lappeenranta (Finland)

Vliegen vanaf: Brussel Charleroi

De langste vliegreis in dit lijstje is van Brussel Charleroi Airport naar Lappeenranta, en duurt ongeveer 3 uur. Deze Finse studentenstad, die vanaf deze maand een direct verbinding heeft met Charleroi, ligt vlakbij de grens met Rusland, op zo’n 200 kilometer van de enorme stad St. Petersburg. In de zomer kun je relaxen op of aan het water dat Lappeenranta omringt, tijdens de koude winter is dit water uitstekend geschikt om te verkennen per snowmobile.

lappeenranta

Zagreb (Kroatie)

Vliegen vanaf: Amsterdam, Brussel

De Kroatische hoofdstad Zagreb telt ongeveer een miljoen inwoners, en is daarmee één van de grootste steden van de Balkan. De historie van de stad gaat terug tot de Griekse oudheid, maar het was pas halverwege de 19e eeuw dat de stad echt begon te groeien. Doordat de stad relatief weinig schade heeft opgelopen tijdens de Balkanoorlog van de jaren ’90, zijn de meeste bezienswaardigheden goed bewaard gebleven. Met ruim 30 musea onderstreept Zagreb haar naam als kunststad.

zagreb
Afbeelding via Polježi?anin

Bari (Italie)

Vliegen vanaf: Amsterdam, Brussel Charleroi

In de Italiaanse regio Apulië ligt de oude stad Bari, waar je veel prachtige bezienswaardigheden vinden kunt. Niet alleen Griekse en Romeinse overblijfselen, kastelen of kathedralen, maar ook de zogenaamde Trulli, typische cementloze bouwwerken die alleen in deze streek zijn te vinden, zijn de moeite waard. Ook erg toepasselijk voor deze tijd: in Bari wordt het stoffelijk overschot van Sint Nicolaas van Myra (beter bekend als Sinterklaas!) bewaard.

bari
De unieke Trulli, via Vittorio

Friedrichshafen (Duitsland)

Vliegen vanaf: Rotterdam

Friedrichshafen is een kleine stad (60.000 inwoners) aan de Bodensee, in het zuiden van Duitsland vlakbij de grenzen met Zwitserland en Oostenrijk. Aan het begin van de vorige eeuw was Friedrichshafen een belangrijke stad, met name doordat hier de wereldberoemde luchtschepen van Ferdinand von Zeppelin werden geproduceerd. Om deze reden kun je hier uiteraard een Zeppelinmuseum vinden, maar ook het Dorniermuseum, dat ook in het teken van de luchtvaart staat, is de moeite waard.

friedrichshafen
Afbeelding via Friedrichshafen

Pau (Frankrijk)

Vliegen vanaf: Amsterdam, Brussel Charleroi

Ook in de historie van de Franse Pau heeft de luchtvaart een belangrijke plaats ingenomen. Zo hadden de gebroeders Wright hun vliegschool in Pau gevestigd, en streek ook het opleidingscentrum van de Franse luchtmacht in het kleine universiteitsstadje in de Pyreneeën neer. Verder ligt in het centrum het Château de Pau, wat door Napoleon als vakantiehuis gebruikt werd. Deze kleine Franse dictator legde overigens ook Boulevard des Pyrenées aan, wat nu de hoofdstraat van Pau is. Hier zijn tegenwoordig vele hotels, pubs, kuuroorden en statige gebouwen te vinden.

pau
Uitzicht vanaf Boulevard des Pyrenées, via Roger Feugas

Sofia (Bulgarije)

Vliegen vanaf: Amsterdam, Brussel, Brussel Charleroi, Eindhoven

Vanaf Brussel duurt de vlucht naar de Bulgaarse hoofdstad ongeveer twee uur en drie kwartier, vanaf Schiphol zal dit net iets langer zijn. Als je geland bent maakt dat je niets meer uit, want je bent terechtgekomen in één van de meest verrassende steden van Europa. Een historie die teruggaat tot de jaartelling, prachtige gebouwen (Nevskikathedraal, Nationaal Theater, Boyanakerk), vele interessante musea (Nationaal Historisch Museum, Archaeologisch Museum) en een bruisend nachtleven staan garant voor een geslaagde citytrip.

sofia
Schaatsen voor het Nationaal Theater, via Harry Marmot

Trapani (Italie)

Vliegen vanaf: Brussel Charleroi, Eindhoven, Maastricht

Deze stad in het noordwesten van het Italiaanse eiland Sicilië telt ongeveer 70.000 inwoners. Trapani is bijna 2.500 jaar oud, en in en rond de stad is hier nog veel van terug te vinden. Ook de vele kerken en kathedralen, het barokke Giudecca Paleis, en de natuur in de omgeving zijn prachtig. Met een gemiddelde temperatuur van 16 graden in december is Trapani ook in de winter uitermate geschikt voor een stedentrip. Als je wilt, kun je vanuit Trapani ook per veerboot de oversteek naar Tunis maken voor een écht gevarieerd uitstapje.

trapani
Afbeelding via Roberto Tuareg

Ken jij nog meer voorbeelden van verassende, goed bereikbare steden in Europa?

Recente artikelen

auto stedentrip

Op stedentrip met een elektrische auto? Bereid je reis goed voor!

Wil je een prachtige stad in Europa bezoeken? Met het oog op duurzaamheid is het raadzaam om met je elektrische auto naar de stad te reizen. Veel grote steden lenen zich hier prima voor. Naar onder meer Rome, Wenen, Berlijn en Parijs kun je prima met je elektrische auto rijden. Uiteraard vraagt zo’n reis wel om de nodige voorbereidingen. Volg daarvoor onderstaande tips op. Tip 1: zoek een hotel waar je je auto goed kan parkeren Idealiter wil je je auto veilig parkeren in de betreffende stad. Zoek daarom een hotel waar je je auto goed en veilig kan parkeren. In een ideale situatie beschikt dit hotel dan ook over eigen laadpalen. Als dat inderdaad het geval is, kun je je auto direct bij het hotel ophalen. Wel zo prettig met het oog op de terugreis. Of als je in de buurt van de stad nog een ritje wilt maken. Tip 2: houd het weer in de gaten Wil je in de koude wintermaanden ergens naar toe met je elektrische auto? Besef dan goed dat lagere temperaturen van invloed zijn op de actieradius. Indien het buiten bijvoorbeeld 0 graden Celsius is, is de actieradius significant minder. Voor je komende stedentrip zou je daarom extra goed het weer in de gaten moeten houden. Lijkt het erg koud te worden? Of geven de voorspellingen aan dat het hard gaat waaien? Dergelijke omstandigheden zijn absoluut van invloed op de maximale actieradius. Houd daarom de weersverwachtingen in de gaten en stem je autoreis hier op af. Tip 3: zoek alvast laadstations onderweg uit Hoeveel kilometer is het naar de betreffende stad toe? Op basis van deze afstand kun je berekenen hoe vaak je onderweg je elektrische auto op moet laden. Dit kun je overigens op verschillende manieren doen. Zo kun je kiezen voor een laadstation voor elektrische voertuigen langs de snelweg. Of je kunt kiezen voor een laadstation bij bijvoorbeeld een hotel waar je tijdens je reis overnacht. Stippel in ieder geval je autoreis heel goed uit. Heb je bijvoorbeeld een Tesla of een andere zeer moderne elektrische auto? Dan kun je dit ook grotendeels aan de auto zelf overlaten. In dat geval bepaalt de elektrische auto zelf waar je het beste de auto op kunt laden. Dit levert dus extra veel gemak op. Ook ben je hiermee van een zorgeloze reis verzekerd. Tip 4: pak je koffers slim in Ga je voor een langere tijd naar een andere stad toe? Dan sta je voor de volgende uitdaging: lang niet alle elektrische auto’s hebben een even grote kofferbak. Je zou daarom je koffers slim in moeten pakken. Houd rekening met de beperkte bagageruimte in je elektrische auto. Stem hier vervolgens je koffers op af. Uiteraard is deze tip niet op elke elektrische auto van toepassing. Heb je bijvoorbeeld voor een grote SUV gekozen? Dan kun je ongetwijfeld alle gewenste bagage meenemen. Veel plezier alvast met je komende stedentrip en een goede reis gewenst!

Bekijken
monte carlo casino

De leukste steden om te gokken in Europa

Ben je op zoek naar een spannend avontuur vol entertainment? Europa heeft een aantal geweldige steden waar je kunt genieten van een gokervaring van wereldklasse. Of je nu een ervaren gokker bent of gewoon op zoek bent naar wat plezier en opwinding, deze steden bieden voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de leukste steden om te gokken in Europa. Oefen alvast online met gokken Wanneer je meer wilt weten over hoe diverse kansspelen werken, kun je gratis versies spelen online. Op die manier kun je de regels en strategieën van een spel als Lightning Roulette leren zonder risico te lopen. Het is ook belangrijk om jezelf grenzen te stellen en alleen te gokken met geld dat je kunt missen wanneer je wel voor echte winst gaat spelen. Als je merkt dat je moeite hebt om te stoppen met gokken of als je denkt dat je een gokprobleem hebt, is het raadzaam om professionele hulp te zoeken. De gokhotspots van Europa Europa staat bekend om zijn prachtige casino's en gokhotspots. Een van de meest populaire bestemmingen is Monte Carlo in Monaco. Dit kleine vorstendom aan de Franse Rivièra is de thuisbasis van het wereldberoemde Casino de Monte Carlo. Met zijn prachtige architectuur en glamoureuze sfeer is dit casino een must-visit voor elke gokliefhebber. Een andere gokhotspot in Europa is Las Vegas in Spanje. Deze stad aan de Costa del Sol heeft een aantal geweldige casino's en biedt een bruisend nachtleven. Je kunt genieten van een avondje uit in een van de vele clubs en bars, en daarna je geluk beproeven in een van de casino's. Een gokparadijs op het Europese continent Als je op zoek bent naar een echt gokparadijs, dan moet je naar Macau gaan. Deze voormalige kolonie van Portugal is nu een speciale administratieve regio van China en staat bekend om zijn enorme casino's en luxe resorts. Macau is de enige plek in China waar gokken legaal is, en het trekt dan ook veel gokliefhebbers van over de hele wereld. Daardoor is het zelfs Las Vegas voorbijgestreefd als grootste gokstad ter wereld. Een andere geweldige bestemming voor gokkers is Londen in het Verenigd Koninkrijk. Deze bruisende stad heeft een aantal exclusieve casino's waar je kunt genieten van een avondje uit in stijl. Van traditionele casino's tot high-tech gokhallen, Londen heeft voor elk wat wils. Verken de gokwereld in Europa Als je op zoek bent naar een unieke gokervaring, dan moet je naar Praag in Tsjechië gaan. Deze prachtige stad heeft een aantal geweldige casino's waar je kunt genieten van een avondje uit in een historische omgeving. Naast gokken kun je ook genieten van de prachtige architectuur en de rijke geschiedenis van de stad. Een andere stad die je moet bezoeken is Amsterdam in Nederland. Deze bruisende hoofdstad heeft een aantal geweldige casino's waar je kunt genieten van een avondje uit vol spanning en plezier. Naast gokken kun je ook genieten van de vele andere attracties die Amsterdam te bieden heeft, zoals musea, grachten en gezellige cafés. Ontdek diverse Europese steden vol entertainment Naast de hierboven genoemde steden zijn er nog veel meer geweldige bestemmingen in Europa waar je kunt genieten van een gokavontuur. Denk bijvoorbeeld aan Barcelona in Spanje, waar je kunt genieten van een bruisend nachtleven en een aantal geweldige casino's. Of ga naar Wenen in Oostenrijk, waar je kunt genieten van een avondje uit in een elegante en stijlvolle omgeving. Of je nu op zoek bent naar een gokparadijs of gewoon wat plezier en opwinding wilt, Europa heeft voor elk wat wils. Verken de gokwereld in Europa en ontdek de leukste steden om te gokken. Waag je kans en geniet van een onvergetelijke ervaring vol entertainment.

Bekijken