Europa telt vele interessante, historierijke, bruisende en romantische steden. Ook buiten Europa zijn vele aansprekende steden populaire bestemmingen onder stedenreizigers. Maar wat zijn nu de meest populaire steden om een stedenreis naar toe te boeken?

Londen

1. Londen (Groot Brittannië)

De goede bereikbaarheid van de Britse hoofdstad zorgt er voor dat Londen de populairste bestemming is voor een stedenreis. Zowel per auto, trein, boot of vliegtuig zit je binnen de kortste keren in deze bruisende stad. De Tower Bridge, Big Ben en Buckingham Palace zijn ideale attracties om te bezichtigen tijdens een bezoek aan deze gigantische Britse stad, die aan de rivier de Thames ligt.

Lees verder over Londen

2. Parijs (Frankrijk)

Het mag geen verassing heten dat de mondiale Stad van de Liefde een populaire bestemming. Vooral in de perioden rond Valentijnsdag en Kerst trekken velen er op uit richting de Seine, het Louvre, de Champs-Élysées of EuroDisney. Zodra de lente begint is het een feest om in Parijs, dat ruim 2,1 miljoen inwoners telt, rond te lopen. De vele terrasjes en artistieke sfeer maken Parijs tot een ware belevenis.
Lees verder over Parijs

3. Barcelona (Spanje)

Gelegen aan de Middellandse zee, en met ruim voldoende bezichtingen en activiteiten, is Barcelona een ideale stad om te bezoeken. Vooral met het vliegtuig in afzienbare tijd te bereiken, maar ook met de auto of trein is dit prima te doen. De Catalaanse hoofdstad bruist van ‘s-ochtends vroeg tot laat in de nacht, en staat bekend om zijn ontelbare (goede) restaurants.

Lees verder over Barcelona

4. Rome (Italië)

De Italiaanse hoofdstad, die volgens de overlevering werd gesticht door de broers Remus en Romulus, telt ruim 2,5 miljoen inwoners. Vanwege de afstand (ruim 1.600 km. vanaf Utrecht) nemen veel mensen het vliegtuig naar deze bruisende stad. In deze stad, die gebouwd is op zeven heuvelen, is voor ieder wat te doen; van cultuursnuiver tot partyganger.
Lees verder over Rome

5. Berlijn (Duitsland)

Berlijn staat ook bekend als ‘de stad met twee gezichten’, omdat de tweedeling tussen Oost en West nog steeds zichtbaar is. Dit betekent echter alleen maar dat er twee keer zoveel te zien is, want beide gedeelten van de stad zijn even boeiend. De Brandenburger Tor, de welbekende Muur en ook Checkpoint Charlie zijn veelbezochte bezienswaardigheden.
Lees verder over Berlijn

6. Antwerpen (België)

Deze Belgische havenstad is een populaire bestemming om een dagje (of weekendje) te bezoeken, vooral vanwege de goede bereikbaarheid en bekende winkelstraten. De Grote Markt en de Meir zijn namelijk prima plekken om nieuwe aanvullingen voor de kledingkast te vinden. Verder zijn ook de Havens en de vele musea en kerken zeker een bezoekje waard.
Lees verder over Antwerpen

7. Milaan (Italië)

Ook deze Noord-Italiaanse stad is een erg populaire bestemming voor shoppers. De vele winkelstraten en ontelbare restaurantjes maken Milaan tot een ideale plek om een weekendje te verblijven. Naast shoppingmogelijkheden biedt Milaan ook veel cultuur, zo zijn de Dom, San Siro en La Scala wereldberoemde bezienswaardigheden.
Lees verder over Milaan

8. New York (Verenigde Staten)

Iets minder bereikbaar, maar absoluut een aanrader voor een stedenreis. Deze Amerikaanse stad, die ruim 8 miljoen inwoners telt, staat bekend als ‘the city that never sleeps’. De vele musea, parken, sportstadions, wolkenkrabbers en winkelstraten zorgen er inderdaad voor dat je je, zowel overdag als ‘s-nachts, nooit hoeft te vervelen.
Lees verder over New York