Wat mag je niet missen

 • Wandel over het mooiste plein van Europa
 • Raak onder de indruk van de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele
 • Bezoek het Jubelpark
 • Doe eens iets anders: het Stripmuseum of het Chocolademuseum

Panorama-punt

Basiliek van Koekelberg

Van binnen én buiten prachtig

Basiliek van Koekelberg

Het is een flinke klim omhoog, maar het uitzicht maakt dat direct goed.

Bekijk hier de openingstijden en ticketprijzen.

Brusselse Musea

Musea v/d Schone Kunsten

6 musea vormen één geheel

Musea voor de Schone Kunsten

Zes musea, en evenzoveel prachtige collecties.

Reserveer hier alvast je toegangsbewijs en ontloop de wachtrijen.

Top-bezienswaardigheid

Grote Markt

De mooiste markt van Europa

Grote Markt

Erg mooi, maar ook toeristisch. Tip: in de vroege ochtend is de Grote Markt nog héérlijk rustig.

Doe-tip

Autoworld

Automuseum in het Jubelpark

Autoworld

Een museum, maar dan anders. Van oldtimers uit de jaren 10 tot moderne sportwagens.

Tickets en meer info vind je hier.

Hotels in Brussel

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Brussel.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Brussel:

Trein

Per trein is Brussel zeer goed bereikbaar. Vanaf Utrecht ben je 2 á 3 uur onderweg, afhankelijk van of je de Thalys kiest of de reguliere trein. Vanaf station Brussel Centraal loop je in no-time naar het centrum van de stad.

Auto

Per auto rijd je in ongeveer 2,5 uur van Utrecht naar Brussel. Als er geen files staan, uiteraard, want zowel bij Antwerpen als Brussel kan het in de spits érg druk zijn. België is de Europese file-koploper, houdt daar bij het plannen van je reis rekening mee.


Brussel: Culinair en cultuurrijk

In de Belgische hoofdstad Brussel spreekt men zowel Nederlands als Frans. Deze tweetaligheid brengt culturele verschillen en politieke spanningen met zich mee, maar het heeft de stad een unieke sfeer en uitstraling gegeven.

Samen met Straatsburg vormt Brussel de zetel van het Europees Parlement. Europa’s politieke hoofdstad trekt veel bezoekers en deze komen zeker niet voor niets! Brussel heeft zowel historische als moderne bezienswaardigheden die een verblijf van enkele dagen zeker rechtvaardigen!

Wandel in Brussel over de Grote Markt of één van de vele markten die de stad rijk is. De vele authentieke pak- en gildenhuizen geven de vooral de Grote Markt (het mooiste plein van Europa!) een historisch aanzicht. Verlaat Brussel niet zonder originele Belgische pralines geproefd te hebben! Ook het in 1958 gebouwde en nog steeds futuristisch ogende Atomium verdient zeker een bezoek.

De beste tijd om voor een stedentrip naar Brussel te gaan is vooral in het voorjaar, vroege zomer en najaar. Maar ook daarbuiten is er voldoende te beleven; bij minder goed weer kun je bijvoorbeeld naar het Stripmuseum of het Chocolade Museum!

Blogartikelen over Brussel:

 • Een citytrip met kinderen? Dat doe je in deze steden!
  Veel mensen denken dat een citytrip alleen voor volwassen geschikt is. Onzin! Veel steden zijn ook voor kinderen erg leuk, of het nu om kleuters of om tieners gaat. Natuurlijk zul je het programma moeten aanpassen en rekening moeten houden met de belevingswereld van je kroost, maar met de juiste activiteiten en voldoende rust wordt  [Lees verder]
 • De 10 Meest Tegenvallende Bezienswaardigheden
  Bijna iedere reiziger heeft het wel eens meegemaakt. Tijdens het plannen van je reis heb je je enorm verheugd op een bepaalde bezienswaardigheid, maar eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen denk je: “Is dát alles?!?”. Wij vroegen 1.300 stedentrippers welke bezienswaardigheid zij het meest tegen vonden vallen tijdens één van hun reizen. Deze tien  [Lees verder]
 • De Beste Steden om te gaan Kerstshoppen
  Tijdens een stedentrip is het sowieso al een zeer populaire bezigheid, maar rond de kerstperiode zelfs nog meer: winkelen. Ook dit jaar trekken we er ongetwijfeld weer massaal op uit om elders (of juist dicht bij huis) te gaan kerstshoppen. Maar waar kun je dit nu het beste doen? StedenTripper vroeg ruim 1.000 Nederlandse en  [Lees verder]