Met ruim een half miljoen inwoners is Dublin de grootste stad van Ierland. Vooral de laatste decennia heeft de stad een grote economische bloei doorgemaakt. Dublin heeft een internationaal karakter, wat de open en vriendelijke sfeer in de stad verklaard.

De hoofdstad van Ierland is vooral een stad om te winkelen, maar een bezoek aan de pub mag tijdens een stedentrip Dublin ook niet ontbreken. Uiteraard heeft de stad ook enkele leuke en historische bezienswaardigheden, zoals Dublin Castle of Dublin Zoo.

Voor historische monumenten is het prachtige Dublin Castle, de oude Kilmainham Goal of Christ Church Cathedral aan te raden. Tip: combineer een stukje Ierse geschiedenis met cultuur en laat je rondleiden door de Guinness Brouwerij! Uiteraard hoort een proefsessie tot de rondleiding, om je stedentrip Dublin écht compleet te maken.

De belangrijkste activiteit in Dublin is het bezoeken van de vele pubs. Vooral de pubs aan Temple Bar zijn aan te raden. Dubliners en toeristen staan zij aan zij in de vele kroegen. De pubs zijn in het weekend het drukst, maar voor een Ier behoort de pub tot zijn cultuur, dus iedere dag is een geschikte dag om de pub te bezoeken!

Naast kroegentochten is Dublin uitstekend geschikt om een weekend te winkelen. Grafton Street en O’Connell Street zijn lange winkelboulevards waar iedere rechtgeaarde shop-a-holic zich in zijn of haar element voelt.