Florence is de hoofdstad van de Italiaanse provincie Toscane. De stad, die in het Italiaans Firenze heet, wordt wereldwijd geroemd vanwege de rijke cultuur, prachtige historie en romantische omgeving. En dit is geheel terecht!

Met name in het oude centrum van Florence, rondom de schitterende Duomo, proef je de rijke geschiedenis van de stad. Florence was namelijk tot halverwege de 18e eeuw het culturele en intellectuele middelpunt van Europa.

Tijdens een stedentrip Florence mogen culturele uitstapjes niet ontbreken. Zo is Galleria degli Uffizi het grootste museum van Italië. Uiteraard trekt dit veel toeristen aan, zorg dus dat je er op tijd bij bent, of boek een ‘skip-the-line’-ticket. Twee uur in de rij voor een kaartje is eerder regel dan uitzondering, helemaal tijdens het hoogseizoen.

Wil je even de kunst en historie ontvluchten? Doe dat dan in één van de vele Florentijnse restaurantjes, of in de Boboli-tuinen, die speciaal voor de familie de Medici zijn aangelegd.

Bezoek tijdens je stedentrip Florence ook de Mercato Nuovo, waar je Fontana del Porcellino vind, de Fontein van het Zwijn. Wrijf hem over zijn snuit, plaats een muntje in zijn bek, en doe vervolgens een wens. Wedden dat je wenst dat je ooit terugkeert naar Florence?