Wat mag je niet missen

 • Bezoek het grootste museum van Italië: Galleria degli Uffizi
 • Steek de rivier de Arno over via één van de vele beroemde bruggen, zoals de Ponte Vecchio
 • Waan je een prins of prinses in Palazzo Pitti of Palazzo Vecchio
 • Geniet op één van de piazza’s van de Toscaanse culinaire specialiteiten

Panorama-punt

Piazzale Michelangelo

Het uitzicht uit de reisgids

Piazzale Michelangelo

De koepel van de Duomo is een mooi uitzichtpunt, maar dan mis je juist die prachtige koepel. Dat prachtige reisgids-panorama zie je in Piazzale Michelangelo.

Dit plein ligt iets buiten het centrum, maar per fiets ben je er in no-time.

Museum van Wereldklasse

Uffizigalerij

De Trots van Toscane

Uffizigalerij

Het Uffizimuseum is één van de belangrijkste kunstmusea ter wereld. Een bezoek aan dit museum mag dan ook zeker niet op je lijstje ontbreken.

Reserveer hier je toegangsbewijs en ontloop de wachtrijen.

Top-bezienswaardigheid

Dom van Florence

Basilica di Santa Maria del Fiore

Dom van Florence

Ongetwijfeld één van de mooiste kerken ter wereld. De markante Brunelleschi’s Koepel is vanuit vrijwel de hele stad zichtbaar.

Reserveer hier je toegangsbewijs en ontloop de wachtrijen.

Doe-tip

Piazza della Signoria

Mooiste plein van Florence

Piazza della Signoria

Aan dit plein grenzen onder meer het Uffizimuseum en Palazzo Vecchio, en is dus de ideale halte tussen een bezoek aan beide bezienswaardigheden in. De horeca rondom dit plein is, logischerwijs, niet bijzonder goedkoop.

Hotels in Florence

 • Hotel Donatello Firenze


  3-daagse vliegreis naar Florence. Fraai zusterhotel van ons populaire Hotel Royal, onder leiding van Nederlandse Italianen. Het hotel is een oud 19e eeuws edelmanshuis en onlangs geheel gerenoveerd tot een comfortabel hotel, met behoud van…
  Meer info 39.00
  Reisduur: 2 dagen | Locatie: Florence, Italie |

  Hotel Botticelli


  Hotel Botticelli is een authentiek driesterrenhotel, gevestigd in een zeer stijlvol gerestaureerd 16e-eeuws pand. Zeer centraal gelegen in het historische centrum en op ca. 200 m van het Piazza del Duomo. Treinstation Santa Maria Novella?…
  Meer info 49.00
  Reisduur: 2 dagen | Locatie: Florence, Italie |

  Hotel Athenaeum


  Zeer mooi design hotel met een uitstekend restaurant!
  Meer info 50.00
  Reisduur: 2 dagen | Locatie: Florence, Italie |
Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Florence.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Florence:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam of Brussel ben je in ongeveer 2,5 uur in Florence. Luchthaven Firenze-Peretola ligt ongeveer 6 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Florence op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Florence heeft een compact centrum, maar beschikt ook over een goed openbaar vervoersnetwerk. In Florence reis je per trein, tram of bus.

Er is een directe OV-verbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum.Florence: Romantiek & cultuur in één

Florence is de hoofdstad van de Italiaanse provincie Toscane. De stad, die in het Italiaans Firenze heet, wordt wereldwijd geroemd vanwege de rijke cultuur, prachtige historie en romantische omgeving. En dit is geheel terecht!

Met name in het oude centrum van Florence, rondom de schitterende Duomo, proef je de rijke geschiedenis van de stad. Florence was namelijk tot halverwege de 18e eeuw het culturele en intellectuele middelpunt van Europa.

Tijdens een stedentrip Florence mogen culturele uitstapjes niet ontbreken. Zo is Galleria degli Uffizi het grootste museum van Italië. Uiteraard trekt dit veel toeristen aan, zorg dus dat je er op tijd bij bent, of boek een ‘skip-the-line’-ticket. Twee uur in de rij voor een kaartje is eerder regel dan uitzondering, helemaal tijdens het hoogseizoen.

Wil je even de kunst en historie ontvluchten? Doe dat dan in één van de vele Florentijnse restaurantjes, of in de Boboli-tuinen, die speciaal voor de familie de Medici zijn aangelegd.

Bezoek tijdens je stedentrip Florence ook de Mercato Nuovo, waar je Fontana del Porcellino vind, de Fontein van het Zwijn. Wrijf hem over zijn snuit, plaats een muntje in zijn bek, en doe vervolgens een wens. Wedden dat je wenst dat je ooit terugkeert naar Florence?