Het land van pizza, espresso en de Romeinse oudheid. Met een rijke historie, kenmerkende tradities, culinaire specialiteiten én gastvrije inwoners zijn de Italiaanse steden bij uitstek geschikt voor korte -of langere- stedentrips.

Bari

Ongeveer 3,500 jaar geleden werd Bari gesticht in het zuid-oosten van Italië. In deze stad, gelegen in de provincie Apulië, worden de stoffelijke resten van Sint Nicolaas (ja, Sinterklaas) bewaard.

Lees meer over Bari

Cagliari

Cagliari is de hoofdstad van het eiland Sardinië, en een belangrijke Italiaanse havenstad. In de nabije omgeving van Cagliari zijn onder andere Nuraghe, typisch Sardijnse bouwwerken, te vinden.

Lees meer over Cagliari

 

Genua

Ook Genua is een belangrijke havenstad, maar ligt in het noorden van Italië. Christoffel Columbus werd hier geboren, en deze bekende wereldreiziger heeft hier later ook een standbeeld gekregen.

Lees meer over Genua

Milaan

Milaan wordt ook wel gezien als ‘de stad voor de rijken’, maar dit imago komt met name door de vele modeshows en de bekende winkelstraten. Milaan heeft echter veel meer te bieden dan dat!

Lees meer over Milaan

 

Napels

De geschiedenis van Napels gaat zover terug, dat UNESCO het gehele stadscentrum op de Werelderfgoedlijst heeft geplaatst. Genieten voor museum- en cultuurliefhebbers dus!

Lees meer over Napels

Pisa

Het Toscaanse Pisa is wereldberoemd vanwege de scheve toren, en daardoor een grote toeristische trekpleister. Pisa is echter meer dan alleen de bekende toren!

Lees meer over Pisa

 

Rome

Rome is één van ‘s-werelds bekendste steden en de hoofdstad van Italië. Cultuur, musea, restaurants en winkelgelegenheden – you name it, Rome has it.

Lees meer over Rome

Venetië

Deze romantische stad staat bekend om haar ontelbare kanalen en grachten, maar kent ook een aantal internationaal gewaardeerde musea.

Lees meer over Venetië