Wat mag je niet missen

  • Geniet op één van de prachtige stranden net buiten de stad
  • Kijk uit over Cagliari bij Bastione di Saint Remy
  • Maak een uitstapje naar de Nuraghe van Barumini
  • Proef de unieke Sardijnse culinaire specialiteiten
  • Zie hoe het prachtige Nuragic and Contemporary Art Museum, van architect Zaha Hadid, verrijst

Panorama-punt

Bastione di Saint Remy

Middelpunt van Cagliari

Bastione di Saint Remy

Vanaf het plein voor dit bastion kijk je uit over Cagliari en de Middellandse Zee. De Arco di Trionfo is een prachtig kader voor je panoramafoto’s.

Lees hier meer over Bastione di Saint Remy in Cagliari.

Musea in Cagliari

Archeologisch Museum

Museo Archeologico Nazionale

Archeologisch Museum

Sardinië heeft een unieke geschiedenis, die teruggaat tot de oertijd. Leer meer over Cagliari en de rest van het eiland in Museo Archeologico Nazionale.

Lees hier meer over dit museum en de openingstijden.

Winkelen

Shoppen in Cagliari

Mediterrane winkelstad

Shoppen in Cagliari

In Cagliari kun je prima winkelen. In het stadscentrum zijn diverse winkelcentra en winkelstraten gevestigd, vooral tussen Via Giuseppe Manno en de kade van de Middellandse Zee.

Meer winkeltips vind je op de website van Cagliari Turismo.

Doe-tip

Bastione di Saint Remy

Meer dan een uitkijkpunt

Bastione di Saint Remy

Bastione di Saint Remy is niet alleen interessant vanwege het uitzicht. Bovenop de restanten van de middeleeuwse stadsmuur zijn nu onder meer een expositieruimte en horecavoorzieningen gevestigd.

Het hooggelegen plein is bereikbaar met een lange trap, maar ook met een lift.

Hotels in Cagliari

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met uitstekende hotels in Cagliari.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Cagliari:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam, Charleroi en Weeze ben je in ongeveer 2,5 uur in Cagliari. Luchthaven Cagliari-Elmas ligt ongeveer 9 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Cagliari op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Cagliari beschikt over een goed openbaar vervoersnetwerk, waarin je per spoor (‘MetroCagliari’) of bus kunt reizen.

Er is sinds 2013 een directe treinverbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum.Cagliari: On-Italiaanse identiteit

Cagliari is de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sardinië, dat ongeveer 500 kilometer ten zuidwesten van Rome ligt. Sardinië ligt dichter bij Frankrijk (Corsica) dan bij Italië, en is een wereld apart. Sardinië wordt niet voor niet ‘Het on-Italiaanse Italië’ genoemd.

De havenstad Cagliari ligt aan een baai in het zuiden van Sardinië, en ligt op ongeveer 3 uur vliegen van Schiphol, wat het dankzij het heerlijke Mediterrane klimaat absoluut waard is.

De historie van Cagliari (of Casteddu, in het Sardijns) gaat terug tot ongeveer tienduizend jaar geleden. Een van de duidelijkste herinneringen hieraan is de aanwezigheid van enkele honderden ‘nuraghe’, eeuwenoude stenen bouwwerken. Deze nuraghe komen alleen op Sardinië voor, en het exacte gebruik ervan is nog steeds onduidelijk. De bekendste Nurgahe zijn die van Barumini, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan vermeld.

Het archeologisch museum, maar ook de vele oude gebouwen in het stadsdeel Castello zijn zeker een bezoekje waard. Hetzelfde geldt overigens voor Poetto Beach, dat met 13 kilometer het langste stadsstrand van Italië is.

Cagliari is echter meer dan alleen historie. De stad zelf telt ongeveer 160 duizend inwoners, maar met alle aangrenzende plaatsen komt dit aantal boven een half miljoen. Een echte bruisende, grote stad dus. Maar wel met een eigen karakter!