Wat mag je niet missen

Panorama-punt

London Eye

135 meter boven Londen

Onvergetelijk uitzicht

Geniet van een prachtig uitzicht tijdens een 30 minuten durende rit in reuzenrad London Eye.

Bezoek deze website voor tickets en meer informatie.

Musea van wereldklasse

Gratis musea in Londen

Museumhoofdstad van Europa

Gratis musea in Londen

Voor sommige tentoonstellingen dien je een toegangskaartje te kopen, maar de meeste musea in Londen kun je gratis bezoeken.

Lees hier meer over de musea in Londen.

Kunst hangt op straat

Londen street art

Bekijk Banksy en andere straatkunstenaars

Londen street art

Kijk goed om je heen als je door Londen loopt. Street art is (bijna) overal.

Bekijk hier enkele Londense openluchtkunstwerken.

Handig

Hop-on Hop-off bus

Met ruim 80 haltes in Londen

Hop-on Hop-off bus

Deze bussen rijden iedere 5-10 minuten langs ruim 80 haltes bij alle belangrijke bezienswaardigheden in Londen.

Boek hier en krijg een dag extra én een gratis rondvaart.

Hotels in Londen

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Londen.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Londen:

Trein

Een erg relaxte manier van reizen: stap op je ‘eigen’ station op de trein, en stap zo’n 5 uur later in Londen weer uit. Je reist door de Kanaaltunnel naar de Britse hoofdstad.

Met NS International reis je bovendien goedkoop, check hieronder de actuele reistijden en prijzen.


Vliegtuig

Vanaf de vliegvelden van Amsterdam en Brussel ben je in iets meer dan een uur in Londen. Het meest gunstig gelegen vliegveld is London City Airport, op minder dan een half uur van het centrum van de stad.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Londen op Tix.nl:


Londen: Bruisend middelpunt van Europa

Er wonen bijna 7,5 miljoen mensen in Londen, dat daarmee één van de grootste metropolen ter wereld is. Tijdens een stedentrip Londen zul je dus niet snel rust vinden.

De rivier de Thames stroomt recht door de stad heen, en een wandeling langs deze rivier levert een mooie skyline van de stad op. Onder meer het indrukwekkende Houses of Parliament, St. Paul’s Cathedral, de Big Ben, het Reuzenrad London Eye en de Tower Bridge komen voorbij.

Het in Londen gelegen Oxford Street is met jaarlijks 200 miljoen bezoekers één van de drukste winkelstraten ter wereld, maar er zijn ook vele rustige plekken om te winkelen. In wijken als Shoreditch, Spitalfields en Brick Lane zijn vele alternatieve boetiekjes van jonge, veelbelovende ontwerpers gevestigd.

De grote, luxueuze merken zitten vooral in de zijstraat van Oxford Street, Bond Street, en in Sloan Street, in de wijk Chelsea. Rustige plekken zijn ook te vinden in de bijna 150 parken en tuinen van Londen. De ruim 4000 pubs en nachtclubs herbergen de gezellige, rumoerige plekken van de stad.

De musea in Londen zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Langs de Thames ligt het best bezochte museum voor de moderne kunst, Tate Modern. Dit museum is een populaire hangplek voor zowel jong als oud. De National Gallery hangt vol met werken van schilders als Rembrandt van Rijn, Picasso en Van Gogh, terwijl The British Museum één van de grootste historische collecties van het land huisvest. Ook deze musea zijn gratis te bekijken en zeker de moeite waard om te bezoeken. Keuze genoeg dus voor kunstliefhebbers, tijdens een stedentrip Londen.

En Londen heeft natuurlijk ook enkele koninklijke bezienswaardigheden, met onder meer Buckingham Palace en Kensington Palace.