Wat mag je niet missen

 • Bezoek Vaticaanstad
 • Ga winkelen, want Rome is ook een uitstekende winkelstad
 • Wandel door het historische centrum van Rome
 • Bewonder het immense Altare della Patria, een monument van Victor Emanuel II

Panorama-punt

Vanaf de Palatijn

Centrale stadsheuvel

Vanaf de Palatijn

Vanaf de Palatijn, één van de zeven heuvelen waarop Rome is gebouwd, heb je een mooi uitzicht op diverse bezienswaardigheden, waaronder het Colosseum.

Lees hier meer over de Palatijn en de openingstijden.

Musea in Rome

Divers museumaanbod

Van moderne kunst tot het oude Rome

Divers museumaanbod

Rome is eigenlijk één groot openluchtmuseum, maar de stad heeft ook diverse overdekte musea. De Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel zijn een must-see.

Reserveer je toegangsbewijs vooraf en ontloop de wachtrij van de Vaticaanse Musea.

Bezienswaardigheid

Colosseum

Iconische herrinnering aan de Romeinen

Colosseum

Ooit zaten er tienduizenden toeschouwers in het Colosseum, dat toen het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk was.

Reserveer je toegangsbewijs vooraf en ontloop de wachtrij.

Bespaar-tip

Roma Pass

Gratis musea en openbaar vervoer

Roma Pass

Met een Roma Pass bezoek je twee musea naar keuze gratis en maak je 3 dagen gratis gebruik van het openbaar vervoer. Ook krijg je op diverse plekken korting.

Reserveer hier je Roma Pass.

Hotels in Rome

 • Hotel Oriente


  Zeer vriendelijk en kwalitatief prima 2-sterren Hotel Oriente ligt op een uitstekende lokatie vlakbij station Termini en Piazza Santa Maria Maggiore. Ligging: Bij treinstation Termini en Piazza Santa Maria Maggiore. Metrostation Vittoria. Voorzieningen: Receptie (op…
  Meer info 24.00
  Reisduur: 2 dagen | Locatie: Rome, Italie |

  Hotel Domus Sessoriana


  Uniek hotel! Een zijvleugel van het klooster Santa Croce is omgevormd tot een sfeervol hotel
  Meer info 25.00
  Reisduur: 2 dagen | Locatie: Rome, Italie |

  Hotel Santa Costanza


  Goede prijs-kwaliteitverhouding. Ligging: in een zijstraat van de Via Nomentana. Uitstekende verbindingen met openbaar vervoer, u bent in ca. 10 minuten in hartje centrum. Faciliteiten: receptie, bar, lounge met gezellig terrastuintje, internetcorner en lift. Ontbijtbuffet
  Meer info 89.50
  Reisduur: 2 dagen | Locatie: Rome, Italie |
Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Rome.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Rome:

Vliegtuig

Vanuit Nederland of België vertrekken er dagelijks vluchten van ongeveer 2,5 uur naar Fiumicino-Leonardo da Vinci en Rome Ciampino. Deze vliegvelden liggen respectievelijk 35 en 12 kilometer van het historische centrum van Rome.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Rome op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Rome beschikt over een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. In de Italiaanse hoofdstad reis je per trein, metro, tram, trolleybus of bus.

Er is een directe treinverbinding tussen de vliegvelden van Rome en het centrum van de stad.Rome: Klassieke oudheid in een prachtige stad

Rome is een drukke toeristische stad, het verkeer is doorgaans een chaos maar bezienswaardigheden als het eeuwenoude Colosseum, de Spaanse trappen en het St. Pietersplein in Vaticaanstad maken Rome tot één van Europa´s meest interessante steden!

Een stedentrip Rome boek je voor de vele bezienswaardigheden uit de oudheid, maar ook voor typische Italiaanse cultuur en sfeer. Geniet van een echte cappuccino of espresso in één van de vele koffiebars en ervaar Rome wandelend over de piazza’s!

Vroeger heerste de Romeinen over Europa, Noord Afrika en delen van Azië. Rome was het onbetwiste politieke en culturele centrum van het Romeinse Rijk. Tegenwoordig is Rome het historisch centrum van Italië met talloze prachtige bezienswaardigheden.

Bij een stedentrip naar Rome mag een bezoek aan het Colosseum en de catacomben niet ontbreken. Zie waar gladiatoren, gadegeslagen door 50.000 toeschouwers, streden om eeuwige roem. Bezoek ook historische bezienswaardigheden als de Zuilen van Hadrianus, het Forum Romanum, het Pantheon met zijn enorme koepel en de Via Appica Antica.

Gelovig of niet, ook het midden in Rome gelegen Vaticaanstad is absoluut de moeite waard. Wandel vanaf het St. Pietersplein naar de St. Pieter, de Sixtijnse Kapel en de Pieta van Michelangelo, of ervaar de omgeving aan de hand van de populaire Da Vinci Code-tour. Kortom, Rome is een stad van cultuur en historie in Italiaanse stijl en sfeer.