Het Zuid Italiaanse Bari is een leuke haven- en studentenstad aan de Adriatische kust. Vanwege het Middellandse Zee klimaat is het in de lente, zomer en nazomer aangenaam weer waarmee de stad het gehele jaar een prima alternatief vormt voor het warmere Rome of Florence.

Het oude stadscentrum bestaat uit vele karakteristieke steegjes, authentieke kerken en pleinen. Bari beschikt over talloze cafés en restaurants waar heerlijke gerechten worden geserveerd en een heerlijk glas Italiaanse wijn wordt geschonken.

Naast de vele studenten heeft (of had) Bari nog een belangrijke inwoner: St. Nicolaas. St. Nicolaas, of Sinterklaas, is de beschermheilige van de stad. De overblijfselen van deze heilige liggen in de Basilica de San Nicola. Van 6 tot en met 8 mei vindt in Bari een jaarlijks feest plaats ter ere van St. Nicolaas.

Net buiten de stadsgrenzen van Bari ligt het oude kasteel Castel del Monte. Dit schitterende achthoekige kasteel staat sinds 1996 op de UNESCO werelderfgoedlijst en vormt een leuke dagtocht vanuit Bari.

Een aanrader en tevens leuke dagtocht vanuit Bari zijn de Grotte di Castellana. Sinds 1938 heeft men de grotten in kaart gebracht en als toerist kun je enkele kilometers door deze grotten wandelen.