Wat mag je niet missen

 • Vaar door de grachten van het oude centrum…
 • …maar wandel ook over de vele bruggetjes in datzelfde centrum
 • Bewonder kunst in één van de Venetiaanse musea
 • Bezoek de imposante San Marcokathedraal

Panorama-punt

Vanaf het water

Prachtige waterpanorama's

Vanaf het water

Venetië heeft niet één mooi uitzicht, maar een heleboel! De meeste daarvan leg je vast vanaf het water. Huur een gondel en vaar door de prachtige grachten. Vooral rond zonsondergang érg romantisch.

Reserveer een gondel vanaf 30 euro per vaartocht.

Musea in Venetie

Guggenheim Museum

Moderne kunst in oud Venetie

Guggenheim Museum

Tussen de Venetiaanse grachten liggen diverse musea van wereldformaat. Waaronder het Peggy Guggenheim Museum, waar vooral abstracte en expressionistische kunstwerken te bewonderen zijn.

Lees hier meer over dit museum en de openingstijden.

Bezienswaardigheid

Piazza San Marco

Middelpunt van Venetië

Piazza San Marco

Het San Marcoplein is ingesloten tussen het water, het Dogepaleis en de San Marcokathedraal. Ook vind je hier klokkentoren Torre dell’Orologio en diverse terrassen.

Lees hier meer over Piazza San Marco.

Venetiaanse bruggen

Rialtobrug

Bekendste brug van Venetië

Rialtobrug

Van alle 400 bruggen in Venetië is de Rialtobrug de bekendste en, volgens velen, ook de mooiste. Bekijk de brug vanaf het water, maar ook van binnen.

Lees hier meer over Rialtobrug.

Hotels in Venetie

 • Hotel a la Commedia


  Hotel A la Commedia is een uitstekend en sfeervol viersterrenhotel met een centrale ligging in het oude gedeelte van Venetië. Het hotel is in 2006 gerenoveerd en bevindt zich direct tegenover het beroemde Teatro Goldoni.…
  Meer info 117.00
  Reisduur: 2 dagen | Locatie: Venetie, Italie |
Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Venetie.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Venetie:

Vliegtuig

Vanuit Nederland of België vertrekken er dagelijks vluchten van ongeveer 2 uur naar Marco Polo International Airport. Dit vliegveld ligt ongeveer 8 kilometer van het historische centrum van Venetie. De luchthaven van Treviso, dat voornamelijk door lowcost-airlines wordt gebruikt, ligt 20 kilometer buiten de stad.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Venetie op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Venetie beschikt over een goed openbaar vervoersnetwerk. In het oude centrum reis je eigenlijk alleen te voet of per boot. Daarbuiten reis je vooral per trein, tram of bus.

Er is een directe treinverbinding tussen de vliegvelden rondom Venetie en het centrum van de stad.Venetie: Carnaval & traditie tussen kanalen

Venetië is ongetwijfeld één van de meest bekende en toeristische steden van Italië. Naast vele paleizen, kerken, pleinen en bruggen, vind je ook interessante bezienswaardigheden als de Basilica di San Marco of de Palazzo Ducale in deze Noord-Italiaanse stad.

Venetië is naast talloze bezienswaardigheden eveneens bekend om haar rijke historie en spectaculaire carnaval in februari! Maskers en kostuums uit Venetië behoren tot de mooiste ter wereld. Ook voor fervente carnavalsvierders is Venetië dus een absolute aanrader!

Naast het grootse en prachtige Carnaval van Venetië is deze Noord Italiaanse stad vooral bekend vanwege de vele kanalen. Venetië, gesticht in het jaar 421, is gebouwd op zo’n honderd eilandjes midden in een lagune. Honderden grote en kleinere kanalen vormen de wegen van de stad. Eén van de bekendste attracties is een tocht per gondola van palazzo naar palazzo over de Canale Grande, de belangrijkste waterweg en levensader van Venetië.

Neem tijdens je stedentrip Venetië de Rialto als vertrekpunt, waarbij je, te voet of per gondola (Venetië is autovrij), vanaf deze bekende brug midden in de marktbuurt de vele architectonische hoogstandjes kunt bekijken. Ga voor een blik op de rijke historie van de stad naar een gotisch meesterwerk als de Palazzo Ducale waar de vroegere zetel van Venetiaanse macht gevestigd was. Voor een uitgestrekt zicht over de stad ga je naar de Campanile. Deze vroegere vuurtoren uit de negende eeuw is met een hoogte van 99 meter het hoogste gebouw van Venetië.

Vergeet tussen alle bezienswaardigheden vooral niet te genieten van de talrijke restaurantjes, koffiebars en café Florian, het oudste café van Europa, om de échte Venetiaanse sfeer te proeven. Venetië is dan wel één van de meest romantische steden van Europa, maar ook voor een ‘gewone’ stedentrip is deze Italiaanse grachtenstad prima geschikt!