Wat mag je niet missen

  • Bewonder het prachtige Piazza dei Miracoli
  • Wandel over de oevers van de rivier de Arno
  • Proef de Toscaanse culinaire specialiteiten

Panorama-punt

De scheve toren

Van buiten, binnen én boven mooi

De scheve toren

Het mooiste uitzicht op Campo dei Miracoli en de wijde omgeving heb je vanaf de scheve toren. Tickets zijn niet goedkoop: €18,- p.p.

Lees hier meer over de toren en de openingstijden.

Musea in Pisa

Museo d'arte e cultura

Museum van kunst en cultuur

Museo d'arte e cultura

In het statige Palazzo Blu is Museo d’arte e cultura gevestigd, dat bewijst dat Pisa meer is dan de beroemde scheve toren.

Lees hier meer over dit museum en de openingstijden.

Doe-tip

Meer dan 'De Toren'

Sfeervolle Toscaanse stad

Meer dan 'De Toren'

Blijf niet hangen bij de scheve toren, maar bezoek ook Piazza dei Cavelieri, of maak een wandeling langs de oevers van de Arno. Pisa is meer dan ‘De Toren’!

Lees hier meer over Pisa.

Historisch centrum

Piazza dei Miracoli

Mooiste plein van Toscane

Piazza dei Miracoli

De beroemde scheve toren, maar ook de prachtige kathedraal en de verrassend mooie Battistero staan gebroederlijk bij elkaar op dit plein.

Lees hier meer over de gebouwen rondom het plein.

Hotels in Pisa

  • Hotel San Ranieri


    Bijzonder modern hotel San Ranieri heeft een rustige ligging aan de rand van Pisa. Ligging: Op ca. 4 km van het centrum. Bushalte op 50 m. Faciliteiten: Receptie, moderne lounge, bar, restaurant, televisie-ruimte, gezellige binnentuin…
    Meer info 29.00
    Reisduur: 2 dagen | Locatie: Pisa, Italie |
Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Pisa.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Pisa:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam, Charleroi of Eindhoven ben je in ongeveer 2 uur in Pisa. De internationale luchthaven ligt ongeveer 4 kilometer buiten het Pisa, en ligt dus vlakbij het stadscentrum.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Pisa op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Pisa beschikt over een goed verzorgd openbaar vervoersnetwerk. In de Toscaanse stad reis je per trein of bus.

Het vliegveld van Pisa is slechts één treinhalte verwijderd van het centrale treinstation van de stad.Pisa: De Toscaanse toren

In het Italiaanse Pisa ligt één van ’s wereld bekendste bezienswaardigheden. De Campanile, of ‘scheve toren’, van Pisa is een monument in dezelfde categorie als de Eifeltoren in Parijs, of de Big Ben in Londen.

De Campanile ligt net als de Duomo di Pisa en de Battistero aan het Campo dei Miracoli. Behalve deze prachtige gebouwen bevinden zich binnen de middeleeuwse stadsmuren onder meer verschillende musea, kerken en sfeervolle pleinen.

De meeste toeristen komen in het Toscaanse Pisa naar het Campo dei Miracoli en dat is niet verwonderlijk. Aan dit Plein van de Wonderen liggen de meest bekende gebouwen van de stad. Blijf in tegenstelling tot veel toeristen niet rond de Campo hangen maar bekijk ook de rest van de stad tijdens je stedentrip Pisa!

Na het Campo dei Miracoli is het Piazza dei Cavelieri het mooiste plein van de stad. Aan het plein liggen vele authentieke gebouwen uit de late Renaissance. Ook over het Piazza Garibaldi is het leuk slenteren. Behalve de Duomo heeft Pisa vele mooie kerken zoals de San Michele degli Scalzi, de San Paolo a Ripa d’Arno of de Santa Maria della Spina.

De middeleeuwse stadsmuren van Pisa zijn een bezienswaardigheid op zich! De muren dateren uit de 12e eeuw en moesten ongewenste bezoekers buiten de stad houden. Binnen de muren kun je tijdens je stedentrip diverse musea bezoeken. Het Museo Nazionale di San Mateo is hierbij een méér dan interessante optie.