Wat mag je niet missen

 • Wandel langs de Middellandse Zee
 • Bekijk de Vesuvius. Van een afstandje, of juist van dichtbij.
 • Proef de pizza op de plek waar deze werd uitgevonden.
 • Relax op één van de stranden van Napels, of in de omgeving van de stad.

Panorama-punt

Via Felice Minucio

Gratis onbetaalbaar uitzicht

Via Felice Minucio

In de wijk Posillipo heb je vanaf de Via Felice Minucio, vlakbij de kerk Chiesa di Sant’Antonio a Posillipo, een prachtig uitzicht over de jachthaven van Napels, de stad zelf en de achterliggende Vesuvius.

Musea in Napels

Archeologisch Museum

Il Museo Archeologico Nazionale di Napoli

Archeologisch Museum

Het Archeologisch Museum van Napels is één van de belangrijkste archeologische musea ter wereld. Een echte aanrader om te bezoeken!

Lees hier meer over dit museum en de openingstijden.

Middelpunt van Napels

Piazza del Plebiscito

Winkelhoofdstad van Europa

Piazza del Plebiscito

Piazza del Plebiscito is een prachtig plein, vlakbij het water van de Middellandse Zee en kasteel Castel Nuovo. Aan het plein grenzen onder meer de kerk San Francesco di Paola, Palazzo Reale en Palazzo della Prefettura.

Paleizen in Napels

Palazzo Reale

Voormalig koninklijk paleis

Palazzo Reale

Ooit werd Palazzo Reale bewoond door de adellijke stand, tegenwoordig doet het dienst als theater, museum en bibliotheek.

Lees hier meer over dit museum en de openingstijden.

Hotels in Napels

 • Hotel Real Orto Botanico


  3-daagse vliegreis naar Napels. Centraal gelegen, zeer comfortabel en compleet vernieuwd hotel. Tegenover het hotel bevindt zich een prachtige botanische tuin met eeuwenoude planten. Ligging: Centraal in het historische centrum in een gerenoveerd gebouw. Op…
  Meer info 40.00
  Reisduur: 4 dagen | Locatie: Napels, Italië |

  Starhotel Terminus


  Elegant en stijlvol Starhotel Terminus heeft een perfecte ligging. Ligging: Aan het Garibaldiplein, op loopafstand van het historische centrum. In de directe omgeving van het hotel vindt u vele restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Faciliteiten: Receptie,…
  Meer info 49.00
  Reisduur: 4 dagen | Locatie: Napels, Italië |
Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Napels.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Napels:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam, Brussel of Eindhoven vlieg je in ongeveer 2,5 uur naar de internationale luchthaven van Napels. Dit vliegveld ligt ongeveer 6 kilometer ten noordoosten van de stad.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Napels op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Napels beschikt ook over een zeer uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. In de havenstad reis je per trein, metro, tram, trolleybus of bus. Ook kun je per boot of kabeltram reizen.

Er is een directe treinverbinding tussen de vliegvelden rondom Napels en het centrum van de stad.Napels: oude haven aan de vulkaan

Onder de rook van de bekende vulkaan Vesuvius, aan de westzijde van de laars van Italië, ligt het oude Napels. Deze stad, waarvan het gehele centrum door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst, is met net geen miljoen inwoners de derde stad van Italië.

Napels is de stad van (onder andere) espresso, pizza en Sophia Loren, en hier zijn de Napolitanen (of ‘Napule’) dan ook ontzettend trots op. Een stedentrip Napels is dan ook een ware culinaire beleving.

Doordat Napels aan een grote baai, midden in een -zeer vruchtbaar- vulkanisch gebied ligt, was de omgeving ook vroeger al zeer gewild. Nog voordat de Romeinen Napels veroverden, waren de Grieken er de baas. Sterker nog, Napels is afgeleid van het Grieks ‘Nea Polis’, wat ‘nieuwe stad’ betekent. Zowel de Romeinse als de Griekse cultuur is hierdoor duidelijk zichtbaar in het het historische (en beschermde) centrum van de stad, dat in 1980 geveld werd door een zware aardbeving.

Ook de diverse imponerende kerken, basilieken en musea liepen schade op door de aardbeving. In het Museo Archeologico Nazionale, is men bijvoorbeeld nog steeds aan het restaureren en renoveren. Dit museum, dat een gevarieerde selectie van beelden, schilderijen en andere historische kunst biedt, is ondanks de renovatiewerken overigens een absolute aanrader.

Ondanks de historie is Napels alles behalve een grijze stad. De relatief jeugdige bevolking zorgt voor een actief straatbeeld en een bruisend nachtleven. Een stedentrip Napels is dus alles behalve saai.