Wat mag je niet missen

 • De prachtige Basilica di Santa Croce
 • Stadsplein Piazza del Duomo
 • Gelato eten bij Pasticceria Natale
 • Proef ook de andere lokale specialiteiten van Puglia

Bezienswaardigheid

Piazza Sant’Oronzo

Amfitheater in het centrum

Piazza Sant’Oronzo

Het belangrijkste plein van de stad, Piazza Sant’Oronzo, ligt pal naast een amfitheater dat ooit zo’n 14.000 toeschouwers kon huisvesten.

Tegenwoordig worden op het centrale plein en in het amfitheater regelmatig concerten en andere festiviteiten georganiseerd.

Musea in Lecce

Museo Storico

Historie in een modern jasje

Museo Storico

In Museo Storico di Lecce, of kortweg MUST, is een mix van oud en nieuw. Op de bovenste verdiepingen wordt de historie van de stad en regio verteld, op de begane grond is ruimte voor moderne kunst.

Bezoek de website van Museo Storico.

Winkelen

Shoppen in Lecce

Sfeervolle winkelstraatjes

Shoppen in Lecce

Lecce heeft diverse winkelstraten en galerijen, maar is beslist geen échte shopstad. Het sfeervolle stadscentrum met witte straatjes, verscholen pleintjes en nauwe steegjes maakt dit echter meer dan goed. Tijdens het winkelen passeer je onder meer het prachtige plein Piazza del Duomo.

Bezienswaardigheid

Basilica di Santa Croce

Prachtige barokke kerk

Basilica di Santa Croce

De prachtige barokke Basilica di Santa Croce ligt niet aan een imposant plein, maar ietwat verscholen in de stad. Toch kun je niet om een bezoek heen.

Lees hier meer over deze kerk en de openingstijden.

Hotels in Lecce

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Lecce.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Lecce:

Vliegtuig

Vanuit o.a. Amsterdam, Brussel en Eindhoven ben je in ongeveer 2,5 uur in Brindisi. Aeroporto del Salento ligt ongeveer 45 kilometer ten noordwesten van Lecce.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Brindisi op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Er is een directe OV-verbinding tussen het vliegveld van Brindisi en Lecce. Een treinrit duurt iets minder dan een half uur.

Een huurauto reserveren is echter een stuk prettiger, al is het maar om uitstapjes te kunnen maken naar het strand of binnenland.Lecce: Florence van het zuiden

Mede doordat Lecce geen eigen vliegveld heeft (Brindisi, op 50 kilometer van Lecce, is overigens zeer goed bereikbaar), ligt de stad ligt een beetje verscholen in de Italiaanse hak van de laars. Maar dat is meteen de kracht van Lecce, want het zijn voornamelijk Italiaanse toeristen die het Florence van het Zuiden weten te vinden.

Lecce is authentiek, sfeervol en compact. Huur een fiets en verken het autovrije centrum van de stad. Bovendien is Lecce niet alleen geschikt voor een stedentrip, maar ook te combineren met een dagje aan het strand in natuurgebied Isola di Sant’Andrea, vlakbij het idyllische plaatsje Gallipoli.

En omdat Lecce nog niet is ontdekt door het massatoerisme, zijn de prijzen – net als in de rest van de regio Apulië – net zo authentiek als het stadje zelf.

Lecce is kandidaatstad om in 2019 Culturele Hoofdstad van Europa te worden.

Blogartikelen over Lecce:

 • Dé Steden voor een Citytrip in 2013
  Vorige week vond in de Utrechtse Jaarbeurs de 43e editie van de Vakantiebeurs plaats. Het evenement trok dit jaar ruim 100.000 bezoekers, die reisinformatie konden inwinnen bij ruim 1.200 stands. Hierbij zijn traditioneel veel exotische bestemmingen en minder bekende gebieden vertegenwoordigd en blijven -op een handvol na- steden vaak wat achterwege. StedenTripper.com keek juist wel  [Lees verder]
 • De vijftien leukste kleine steden van Europa
  Speciaal voor iedereen die de spookbezienswaardigheden van afgelopen week net iets te stil vind, maar toch liever de onoverzichtelijke drukte van een miljoenenstad mijdt, hebben we de leukste kleine steden van Europa op een rijtje gezien. Deze vijftien steden bieden de sfeer en bezienswaardigheden van een ‘volwaardige’ stad, maar hebben geen van allen meer dan  [Lees verder]
 • Schitterende Europese City-to-citytrips - Deel Twee
  Het voorjaar is een schitterende periode om te genieten van de opbloeiende natuur. Waar je hier normaal gesproken weinig van meekrijgt tijdens een stedentrip, kun je dit wél ervaren als je een city-to-citytrip boekt. Hierbij vertrek je per vliegtuig naar stad A, om vervolgens met een huurauto naar stad B te rijden, en vanuit deze  [Lees verder]