Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Big City > Cesky-krumlov

Cesky-krumlov

Enigszins verborgen in de Tsjechische regio Zuid Bohemen ligt Český Krumlov. Dit 14.000 inwoners tellende stadje is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het prachtige, middeleeuwse stadscentrum. Door een gebrek aan vliegvelden (en zelfs snelwegen) in de wijde omgeving is het ongeveer 150 km. ten zuiden van Praag gelegen Český Krumlov wellicht wat minder goed geschikt als zelfstandige stedentripbestemming. Bij een bezoek aan de regio mag een wandeling door het stadje echter zeker niet ontbreken op je to-do lijst!

P1070762Het 13e-eeuwse Kasteel van Český Krumlov is één van de grootste kastelen in Tsjechië en kijkt uit over het UNESCO-stadje.

burcht-cesky-krumlovVanuit één van de vele kasteelkamers zie je de kajakkers worstelen met de stroming van de Moldau, die onder je door Český Krumlov stroomt.

P1070772Vanuit de kasteeltoren, die in een mix van barok en renaissance is opgetrokken, heb je een goed uitzicht op de rest van het kasteel…

P1070777…maar uiteraard ook over Český Krumlov, dat ongeveer 80 meter lager ligt.

P1070783Zodra je uit de toren bent afgedaald, ligt het middeleeuwse stadscentrum op slechts enkele wandelminuten op je te wachten.

trdelnikTijdens deze korte wandeling kun je onderweg even pauzeren voor een trdelník, een van oorsprong Hongaarse lekkernij.

P1070785Eén van de bruggetjes over de Donau is de ideale plek om te genieten van het uitzicht én je trdelník.

P1070794Vanuit het laaggelegen stadscentrum zie je pas goed hoever de kasteeltoren eigenlijk boven Český Krumlov uitsteekt.