Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Big City > Frankfurt

Frankfurt

Frankfurt am Main ligt redelijk centraal in Duitsland, maar is verrassend goed en snel bereikbaar. Vanaf de Nederlandse of Belgische grens rijd je er met de auto in ongeveer 2,5 uur naartoe. Voor een verblijf heb je heel wat langer nodig, want zoals je hieronder kunt zien, zul je je in Frankfurt niet snel vervelen.

Römer FrankfurtHet Römer is het middeleeuwse stadhuis en één van de drukst bezochte bezienswaardigheden in Frankfurt.

Römerberg FrankfurtDoor de grote toeristische belangstelling is het op het aangrenzende plein Römerberg dan ook altijd druk.

Main FrankfurtDirect achter de Römerberg ligt de Main. Combineer een bezoek aan het plein met een wandeling langs de oevers.

Dreikönigskirche FrankfurtVia één van de 18 bruggen over de Main loop je zo naar de Dreikönigskirche, die aan de overzijde van de rivier staat.

PaulskircheOok de 18e eeuwse Paulskirche, die tegenwoordig dienst doet als expositieruimte, staat niet ver van de Römerberg.

Zeil FrankfurtOp ongeveer 5 minuten lopen van de Paulskirche ligt de populaire winkelstraat Zeil, waar het vooral op zaterdag zeer druk is.

Stadspoort FrankfurtGeloof het of niet, maar vrijwel direct na het passeren van deze poort zit je in het moderne financiële district van de stad.

Euro Frankfurt Willy BrandtplatzLiefst 13 van de 14 hoogste gebouwen van Duitsland staan in Frankfurt, voornamelijk in dit Bankenviertel.

Senckenberg MesseturmOok de Messeturm, hier op de achtergrond bij Museum Senckenberg, behoort hiertoe, met een hoogte van ruim 250 meter.

Dinosaurussen SenckenbergNatuurmuseum Senckenberg heeft één van de meest uitgebreide collecties dinosaurusskeletten van Duitsland.

Senckenberg T-RexZo sta je oog in oog met een Tyrannosaurus Rex!

Zoo FrankfurtGa je liever levende dieren bekijken? Dat kan in Zoo Frankfurt, dat eveneens in het centrum van de stad te bezoeken is.

Frankfurt Main TowerVoor een prachtig uitzicht over de stad bezoek je deze 56 verdiepingen tellende Main Tower.

Frankfurt-skylineDe prachtige en indrukwekkende skyline van Frankfurt. Foto via Wikipedia.