Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Big City > New-york

New-york

Wil je weten wat voor moois de miljoenenstad New York te bieden heeft? Frank Dahmen reisde naar The Big Apple en deelde zijn mooiste foto’s met The Big City.

Het wereldberoemde Vrijheidsbeeld groet iedereen die per schip New York binnenvaart.

Duizenden knalgele taxi’s bepalen het straatbeeld van New York, terwijl de architectuur een mix is van klassiek en modern. De strakke hoogbouw heeft hierbij uiteraard de sterke overhand.

Central Park is het drukst bezochte stadspark in Amerika. Voor New Yorkers is het een natuurrijk rustpunt in hun hectisch bestaan, maar de skyline van de stad blijft in het hele park nadrukkelijk aanwezig.

Vanaf de 67e verdieping van 30 Rockefeller Plaza wordt de grootte van Central Park pas echt goed zichtbaar. Het stadspark heeft een oppervlakte van ongeveer 500 voetbalvelden.

Het gebied rondom Times Square, dat herkenbaar is aan de overdaad aan reclameborden, is één van de drukste plekken in de stad.

De avond valt, maar op Times Square zijn geen straatlantaarns nodig dankzij de felgekleurde neonverlichting.

The Flatiron Building was in 1902 één van de eerste wolkenkrabbers in Manhattan. Het 87 meter hoge gebouw staat op de kruising van 5th Avenue en Broadway.

The city that never sleeps bij zonsondergang, met rechts Empire State Building en links The Chrysler Building.

De identieke torens van het mooie San Remo-gebouw weerspiegelen in het water van The Lake in Central Park.