Sommige musea zijn niet alleen interessant, maar de volgende negen musea bewijzen dat een bezoekje aan een museum ook ontzettend lekker kan zijn.

1. Chocolademuseum, Praag (Tsjechië)

In de Tsjechische hoofdstad Praag kun je meer leren over hoe chocolade vanuit Midden-Amerika de wereld veroverde, en over hoe de beste chocolade gemaakt wordt. Uiteraard kun je hier ook proeven van deze zoete lekkernij. Choco Story is iedere dag van 10.00 tot 19.00 uur geopend, en een toegangskaartje kost 140 Tsjechische Kronen.

chocolade-museum

 

2. Frietmuseum, Brugge, (België)

Het zou ontzettend vreemd geweest zijn als België niet een frietmuseum zou hebben. In Brugge kun je vanalles ontdekken over de geschiedenis van friet, maar ook over de vele mogelijke toepassingen ervan. Met recht een vet museum dus! Je kunt het Brugse frietmuseum dagelijks tussen tien en vijf bezoeken, een kaartje kost 6 Euro.

 

3. Peperoncinomuseum, Maierà (Italië)

Ook Italianen zijn dol op eten, met het Peperoncinomuseum als bewijs. Waar ter wereld zou je anders een museum voor een klein pepertje kunnen vinden? De openingstijden en entreetarieven van dit museum zijn ons helaas onbekend, maar als we in de buurt zijn zullen we dit zeker uit gaan zoeken!

 

4. Wijnmuseum, Parijs (Frankrijk)

In een oude mijn in de Franse hoofdstad Parijs huist het Musee du Vin Paris. Hier kun je niet alleen wijn proeven, maar ook meer leren over hoe het wordt gemaakt, en over hoe men vroeger wijn maakte. Je kunt dit typische Franse museum van 10 tot 18 uur bezoeken, van dinsdag tot zondag. Een toegangskaartje kost net geen 12 Euro, maar dit is inclusief een glas heerlijke wijn.

wijnmuseum

 

5. Snoepmuseum, Andria (Italië)

Het perfecte museum om met kinderen te bezoeken is het Italiaanse snoepmuseum. Als het beeld van vele imposante productiemachines de kinderen niet stilhoudt, doet het snoep wel; je mag hier namelijk gratis proeven! Voor slechts 2 Euro (kinderen betalen de helft!) kun je hier van maandag tot en met zaterdag terecht. Het snoepmuseum is geopend van 9 tot 13 uur en van 17 tot 20 uur.

 

6. Biermuseum, Bamberg (Duitsland)

In Bamberg, op ongeveer 100 kilometer van de Tsjechische grens, vind je één van Duitslands lekkerste musea. In het Fränkischen Brauereimuseum kun je bier bekijken, ruiken, voelen én proeven. Je kunt hier van April tot Oktober terecht voor slechts 3 Euro per persoon. Het museum is in die periode geopend van woensdag tot en met zondag, van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Vanaf 1 mei dit jaar kun je ook in het Engelse Burton upon Trent een biermuseum vinden, want dan opent The National Brewery Centre haar deuren.

 

7. Olijvenmuseum, Imperia (Italië)

Jaarlijks vinden meer dan 30.000 mensen hun weg naar het Museo dell’Olivo in Imperia, Italië. De uitgebreide tentoonstelling over de geschiedenis van olijven en olijfolie, die tot zesduizend jaar teruggaat, heeft het museum zelfs de titel ‘Europees Museum van het Jaar’ opgeleverd. Bezoeken kan iedere dag tussen 9.00 en 12.30 uur en tussen 15.00 en 18.30 uur. De toegang tot Museo dell’Olivo is gratis.

olijvenmuseum

 

8. Broodmuseum, Ulm (Duitsland)

Heb je altijd al willen weten hoe brood vroeger gemaakt werd, of waarom Duits brood zo anders smaakt dan typisch Nederlands brood? Dan is een bezoekje aan Das Museum der Brotkultur in het Duitse Ulm een must! Je kunt hier dagelijks tussen tien en vijf terecht voor kunst, cultuur en productie-uitleg. Een kaartje kost €3,50 voor een volwassene, of €2,50 voor kinderen.

 

9. Thee en koffiemuseum, Londen (Engeland)

Op zo’n twee minuten lopen van station London Bridge zit The Bramah Museum of Tea and Coffee gevestigd. In dit recentelijk gerenoveerde museum vind je niet alleen informatie over hoe koffie en thee in het westen terecht kwam, maar ook veel kunst en oude apparatuur. Proeven kan uiteraard ook, het museum is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. Een toegangsbewijs kost 4 Britse Pond.

koffiemuseum

 

Ken jij ook nog een heerlijk museum dat niet mag ontbreken in dit lijstje?