Net als de afgelopen twee jaar organiseert StedenTripper.com ook dit jaar weer de Travvies Reiswebsite Awards, dé publieksprijs voor reiswebsites. Vorig jaar werden er ruim 21.000 stemmen uitgebracht, waarmee de Travvies tot de grootste publieke reiswebsiteawards van de Benelux behoort.


Wie wint dit jaar één van deze Travvies?

Categorie-indeling

Dit jaar zijn er tien categorieën, met in totaal 130 genomineerde websites. In een aantal categorieën is het aantal genomineerden teruggebracht van vijftien naar tien, om het stemmen in deze rubrieken wat makkelijker te maken. Nieuw is de categorie ‘Corporate Blogs’, waarin tien bedrijfsweblogs uit de reisbranche genomineerd zijn.

Gewijzigde opzet

De opzet van de websiteverkiezing is iets veranderd ten opzichte van de voorgaande jaren, toen de websites met de meeste stemmen simpelweg tot winnaars werden verklaard.

Dit jaar bepalen stemmen van het publiek welke websites er per categorie bij de eerste drie eindigen. Een vakjury bepaalt vervolgens de uiteindelijke volgorde van deze top drie. Zo wint niet automatisch de website ‘met de meeste vriendjes’, maar blijft het toch een échte publieksprijs.

De vakjury bestaat uit drie personen met zeer veel ervaring in de reisbranche. Kees Verplanke (hoofdredacteur Consumentenbond Reisgids), Martin van Kranenburg (partner in TravelNext, voorheen Reismanagers.nl) en Olivier Dujardin (website usability-expert en eigenaar van Travelmedia) beoordelen finalisten op inhoud, ontwerp en/ of gebruiksvriendelijkheid.

En nu? Stemmen!

Tussen 19 en 29 juni 2012 kun je HIER je stem uitbrengen op je favoriete website. Je kunt slechts één keer stemmen, maar vraag gerust al je vrienden om ook te stemmen op jouw favoriete website!

Uiteraard kan het zijn dat jouw favoriete website er niet tussen staat. Laat in dat geval gerust een reactie achter, of stuur ons een email. Wie weet staat je favoriete pagina dan volgend jaar wél tussen de genomineerden voor een Travvie Website Award!

 
Stem hier op je favoriete reiswebsites!