Nog even en dan is het weer half februari: Valentijnsdag. Dé dag waarop zowel mannen als vrouwen zeuren dat “ze het maar een flauwe, commerciële bedoeling vinden”, maar het stiekem toch wel een leuke dag vinden.

Valentijnsdag is dan ook een ideaal moment om er met je geliefde op uit te trekken. Heb je nog geen romantisch hotel kunnen vinden? Kijk dan eens naar één van deze tien hotels – maar wees er snel bij, want de échte romantische hotels zijn vaak al snel volgeboekt.

1. Art Maisons Hotel Oia Castle, Oia (Griekenland)

Een prachtig, kleinschalig hotel met mysterieuze grotkamers, die vanaf een privébalkon uitzicht bieden op de ondergaande zon die achter de caldera van Santorini verdwijnt.
Prijsklasse: €€€€
Website: klik hier

oia

2. Prestonfield, Edinburgh (Schotland)

Dit authentieke, barokke vijfsterrenhotel is gevestigd in een 17e-eeuws landhuis en heeft 18 stijlvolle kamers en 5 grote suites.
Prijsklasse: €€€
Website: klik hier

prestonfield

3. The Xara Palace, Mdina (Malta)

De middeleeuwse Maltese stad Mdina heeft van zichzelf al een romantische sfeer, maar in het prachtige Xara Palace ervaar je dit optimaal.
Prijsklasse: €€€
Website: klik hier

xara-palace

4. Hotel Villa Sostaga, Gargnana (Italië)

Dit viersterrenhotel ligt in een privépark van ruim 40 hectare, dat direct aan de westzijde van het Italiaanse Gardameer grenst.
Prijsklasse: €€
Website: klik hier

villa-sostaga

5. Villa Contessa, Bad Saarow (Duitsland)

Het smaakvol ingerichte Villa Contessa in Bad Saarow, dat niet ver van Berlijn ligt, draagt met trots de zelfgekozen titel ‘het kleinste topklassehotel van Duitsland’.
Prijsklasse: €€€
Website: klik hier

villa-contessa

6. Sogno di Giulietta, Verona (Italië)

Beleef Shakespeare’s klassieker samen met je partner: dit romantische hotel is direct tegenover het beroemde balkon uit Romeo & Julia gevestigd.
Prijsklasse: €€€
Website: klik hier

villa

7. Seven Hotel, Parijs (Frankrijk)

In de stad van de liefde vind je ontzettend veel romantische hotels. Seven Hotel laat zien hoe de moderne variant van de Parijse romantiek eruit ziet.
Prijsklasse: €€€
Website: klik hier

seven

8. Grand Hotel Karel V, Utrecht (Nederland)

Grand Hotel Karel V was eerste vijfsterrenhotel in Utrecht en is gesitueerd in een monumentaal kloostercomplex in het centrum van de Domstad.
Prijsklasse: €€
Website: klik hier

karel-v

9. Château de Marcay, Chinon (Frankrijk)

Overnachten in een prachtig kasteel in het Franse Loiredal? Dat kan in het luxe, 30 kamers tellende hotel Château de Marcay.
Prijsklasse: €€€
Website: klik hier

chateau

10. Pand Hotel, Brugge (België)

Dit voormalige 18e-eeuwse koetshuis in het centrum van Brugge werd omgetoverd tot een exclusief boetiekhotel met 26 kamers.
Prijsklasse: €€€
Website: klik hier

pand

Wil je wel romantisch overnachten, maar liever niet in een hotel? Probeer dan de populaire slaapkamermarktplaats Airbnb, waar je uit een groot aantal romantische kamers en appartementen kunt kiezen.