Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Blog > De Musea van Londen

De Musea van Londen

Londen behoort zonder twijfel tot de topkandidaten voor de titel ‘Museumhoofdstad van Europa’. Al is het maar omdat je vrijwel ieder museum gratis kunt bezoeken. En dan niet op een woensdagmiddag, tezamen met duizenden budgetbesparende toeristen, maar altijd. Bovendien heb je vele tientallen musea om uit te kiezen.

We zetten een aantal interessante musea voor je op een rij, met bij ieder museum de waardering volgens bezoekers van TripAdvisor en het type museum.

Museum Waardering Type museum
British Maritime Museum 7.9 Scheepvaartmuseum
Cartoon Museum 7.6 Stripmuseum
Design Museum 6.8 Designmuseum
Imperial War Museum 8.3 Oorlogsmuseum
Jewish Museum London 8.7 Joods museum
London Transport Museum 8.2 Transportmuseum
National Army Museum 8.7 Oorlogsmuseum
National Gallery 9.5 Schilderkunst
Natural History Museum 8.8 Historisch museum
National Portrait Gallery 9.1 Schilderkunst
Saatchi Gallery 8.7 Hedendaagse kunst
Science Museum 8.2 Wetenschapsmuseum
Tate Modern 7.3 Moderne Kunst
The British Library 9.2 Literair
The British Museum 9.3 Historisch kunstmuseum
The Clink 7.4 Gevangenis
The Courtauld Gallery 9.4 Schilderkunst
The Wallace Collection 9.4 Schilderkunst
Victoria and Albert Museum 8.8 Toegepaste kunst

 

British Maritime Museum

Het British (of National) Maritime Museum in de Londense wijk Greenwich is het nationale scheepvaartmuseum van Groot-Brittannië. Het is het grootste scheepvaartmuseum ter wereld.

British Maritime Museum

Cartoon Museum

Het Cartoon Museum is een Londens museum gewijd aan Britse cartoons, karikaturen, comic strips en animatie. Het museum heeft een bibliotheek met ruimi 5.000 boeken en 4.000 strips.

Cartoon Museum

Design Museum

Het Design Museum in Londen is gericht op toegepaste kunst en exposeert productontwerp, industriële vormgeving, mode, grafische vormgeving en architectuur.

Design Museum London

Imperial War Museum

Het Imperial War Museum is het grootste oorlogsmuseum van Groot Brittannië. In het museum zijn onder meer tanks, vliegtuigen en pantservoertuigen te bezichtigen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Jewish Museum London

In de Noord-Londense wijk Camden kun het het Joods Museum bezoeken. De collectie is gewijd aan de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Londen en omvat onder meer diverse kunstvoorwerpen.

Jewish Museum

London Transport Museum

Het London Transport Museum is gevestigd zich in een voormalige remise aan de rand van Covent Garden. Bekijk hier zeldzame trams, bussen, en enkele van de oudste metro’s ter wereld.

London Transport Museum

National Army Museum

Het National Army Museum is het centrale museum van het Britse leger. Je kunt hier 362 dagen per jaar gratis terecht om legervoorwerpen uit de 11e tot 21 eeuw te bekijken.

National Army Museum Art Room - Flickr - Brighton

National Gallery

De aan Trafalgar Square gevestigde National Gallery is een museum voor schilderkunst. Het museum biedt een zeer volledig overzicht van de West-Europese schilderkunst uit de periode tussen 1250 en 1900.

National Gallery facade

Natural History Museum

Het Natural History Museum is één van de grootste musea van het Verenigd Koninkrijk en behoort zelfs tot de musea met de grootste natuurhistorische collecties in de wereld. Bekijk in het Natural History Museum onder meer dinosaurusskeletten en -replica’s.

National History Museum Collectie

Saatchi Gallery

In 1985 opende Charles Saatchi zijn omvangrijke kunstverzameling, met voornamelijk hedendaagse beeldende kunst, voor het publiek. Sindsdien is de Saatchi Gallery niet meer weg te denken uit de lijst met populaire musea in Londen.

Saatchi Gallery Art

Science Museum

In het Londense Science Museum kun je zien, voelen en ondervinden wat de laatste 300 jaar de grootste wetenschappelijke uitvindingen waren. Het is het grootste wetenschapsmuseum ter wereld.

Science Museum

Tate Modern

Het belangrijkste museum voor internationale moderne kunst van Engeland is Tate Modern. Het museum op de zuidoever van de Thames heeft een grote permanente collectie, die aangevuld wordt met enkele wisselende, tijdelijke tentoonstellingen.

Tate Modern Entrance

The British Library

Het begint wat eentonig te worden, want ook The British Library behoort tot de grootste ter wereld. In de enorme bibliotheek zijn 150 miljoen documenten opgeslagen.

The British Library

The British Museum

Het British Museum is het nationale museum van Groot Brittannië. Het museum bezit een imposante collectie oudheden en uitzonderlijke kunstvoorwerpen, waarvan sommige teruggaan tot 700.000 jaar voor Christus.

The British Museum Facade

The Clink

Van de 12e tot en met de 18e eeuw was The Clink een gevangenis. In 1780 werd het museum tijdens rellen platgebrand, maar later verrees op exact dezelfde locatie The Clink Prison Museum, dat een inkijkje in het Britse gevangenisleven biedt.

The Clink

The Courtauld Gallery

De Courtauld Gallery is een voormalige privécollectie, die in 1932 werd gestart door de industrieel en kunstverzamelaar Samuel Courtauld. De museumcollectie bestaat onder meer uit 29 werken van Rubens, 12 schilderijen van Cézanne en twee werken van Vincent Van Gogh.

The Courtauld Gallery

The Wallace Collection

Net als de Courtauld Gallery is ook de Wallace Collection een voormalige privécollectie. Deze bestaat voornamelijk uit 18e eeuwse werken uit Frankrijk – van schilderijen tot servies.

The Wallace Collection

Victoria and Albert Museum

Toegepaste kunst, waaronder gebruiksvoorwerpen, industriële vormgeving, mode en interieurdecoratie, zijn te bewonderen in het grote Victoria and Albert Museum. Bovendien zijn er ieder jaar verschillende thematische tentoonstellingen.

Victoria and Albert Museum Kunst

Recente artikelen

foto stedentrip

Een levendige herinnering aan je mooiste stedentrips, hoe doe je dat?

Als een echte stedentripper, wil jij de avonturen die jij op jouw stedentripjes beleefd waarschijnlijk zo goed mogelijk vastleggen. Zo kunnen niet alleen jij en jouw partner terugkijken op jullie mooie reizen, maar kun je deze herinneringen ook nog eens doorgeven aan de toekomstige generaties binnen je familie. Maar goed, hoe kun je herinneringen aan jullie stedentrip nou zo levendig mogelijk houden? Het antwoord op deze vraag kun je terugvinden in dit artikel.  Op de foto Natuurlijk neem je je camera mee wanneer je op stedentrip gaat. Dat is eigenlijk bijna regel 1. En wanneer je daar bent, neem je natuurlijk zo veel mogelijk foto’s van wat jij mooi en waardevol vindt. Wanneer jullie weer thuisgekomen zijn, is het tijd om de foto’s uit te zoeken en een mooie selectie te maken. Je kunt hier de leukste foto's van je stedentrip printen, zodat je deze vervolgens kunt samenvoegen in een mooi fotoboek, of bijvoorbeeld los kunt inlijsten. Hang ze verspreid door de kamer heen, of maak een mooie collectie van alle stedentrips die jullie hebben gemaakt. Een waardevol souvenir  Een andere manier om voor altijd herinnerd te worden aan je stedentripjes, is door in elke stad een mooi souvenir te kopen. Denk daarbij aan een leuke collectie van magneten op de koelkast, of aan een mooi sieraad die je weer laat denken aan die mooie tijd die je in die ene stad hebt gehad. Zorg er voor dat je iets koopt dat ook echt de cultuur van de stad die je hebt bezocht meeneemt en laat zien. Dit maakt het souvenir nog passender bij jullie beleving in de stad.  Schrijf over je reis Een tip die een beetje samengaat met de eerste tip die we hebben gegeven, is door te schrijven over je reis. Koop een mooi notitieboek, neem deze mee op vakantie, en gebruik deze daar als dagboek. Schrijf elke dag op wat jullie in de ochtend, avond en middag hebben gedaan en voeg hier de mooiste foto’s aan toe. Zo zullen niet alleen de allermooiste herinneringen je bij blijven staan, maar zal je ook nog eens in detail terug kunnen lezen wat jullie allemaal hebben gedaan en meegemaakt. Levendiger kan haast niet! Met deze tips kun je jouw stedentrips vereeuwigen, zodat jullie er altijd met plezier op terug kunnen kijken en de herinneringen weer opnieuw kunnen beleven. Op naar een nieuw tripje naar een nieuwe stad!

Bekijken
auto stedentrip

Op stedentrip met een elektrische auto? Bereid je reis goed voor!

Wil je een prachtige stad in Europa bezoeken? Met het oog op duurzaamheid is het raadzaam om met je elektrische auto naar de stad te reizen. Veel grote steden lenen zich hier prima voor. Naar onder meer Rome, Wenen, Berlijn en Parijs kun je prima met je elektrische auto rijden. Uiteraard vraagt zo’n reis wel om de nodige voorbereidingen. Volg daarvoor onderstaande tips op. Tip 1: zoek een hotel waar je je auto goed kan parkeren Idealiter wil je je auto veilig parkeren in de betreffende stad. Zoek daarom een hotel waar je je auto goed en veilig kan parkeren. In een ideale situatie beschikt dit hotel dan ook over eigen laadpalen. Als dat inderdaad het geval is, kun je je auto direct bij het hotel ophalen. Wel zo prettig met het oog op de terugreis. Of als je in de buurt van de stad nog een ritje wilt maken. Tip 2: houd het weer in de gaten Wil je in de koude wintermaanden ergens naar toe met je elektrische auto? Besef dan goed dat lagere temperaturen van invloed zijn op de actieradius. Indien het buiten bijvoorbeeld 0 graden Celsius is, is de actieradius significant minder. Voor je komende stedentrip zou je daarom extra goed het weer in de gaten moeten houden. Lijkt het erg koud te worden? Of geven de voorspellingen aan dat het hard gaat waaien? Dergelijke omstandigheden zijn absoluut van invloed op de maximale actieradius. Houd daarom de weersverwachtingen in de gaten en stem je autoreis hier op af. Tip 3: zoek alvast laadstations onderweg uit Hoeveel kilometer is het naar de betreffende stad toe? Op basis van deze afstand kun je berekenen hoe vaak je onderweg je elektrische auto op moet laden. Dit kun je overigens op verschillende manieren doen. Zo kun je kiezen voor een laadstation voor elektrische voertuigen langs de snelweg. Of je kunt kiezen voor een laadstation bij bijvoorbeeld een hotel waar je tijdens je reis overnacht. Stippel in ieder geval je autoreis heel goed uit. Heb je bijvoorbeeld een Tesla of een andere zeer moderne elektrische auto? Dan kun je dit ook grotendeels aan de auto zelf overlaten. In dat geval bepaalt de elektrische auto zelf waar je het beste de auto op kunt laden. Dit levert dus extra veel gemak op. Ook ben je hiermee van een zorgeloze reis verzekerd. Tip 4: pak je koffers slim in Ga je voor een langere tijd naar een andere stad toe? Dan sta je voor de volgende uitdaging: lang niet alle elektrische auto’s hebben een even grote kofferbak. Je zou daarom je koffers slim in moeten pakken. Houd rekening met de beperkte bagageruimte in je elektrische auto. Stem hier vervolgens je koffers op af. Uiteraard is deze tip niet op elke elektrische auto van toepassing. Heb je bijvoorbeeld voor een grote SUV gekozen? Dan kun je ongetwijfeld alle gewenste bagage meenemen. Veel plezier alvast met je komende stedentrip en een goede reis gewenst!

Bekijken