Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Blog > Onderzoek Hotelaanbieders: Grote verschillen in prijzen hotelovernachtingen

Onderzoek Hotelaanbieders: Grote verschillen in prijzen hotelovernachtingen

Eerder onderzoek toonde aan dat de prijzen van hotelkamers in heel Europa flink gedaald zijn de afgelopen jaren. Dit geldt echter zeker niet voor de prijsverschillen tussen de diverse online aanbieders van deze hotelkamers. Dit is de voornaamste conclusie uit een vergelijkend onderzoek dat onze redactie de afgelopen weken hield. Verschillen tot enkele honderden Euro’s per boeking zijn niet ongewoon.

Prijzen 39 Europese hotels onderzocht bij 9 aanbieders

StedenTripper.com onderzocht de prijzen van 39 hotels, verspreid over negen Europese steden. De onderzochte aanbieders zijn Arke, Booking.com, De Jong Intra, D-Reizen, Easytobook, eBookers, Expedia en Oad/ Hotelplan, aangevuld met de officiële websites van de onderzochte hotels.

De prijsverschillen

Het mag geen verrassing zijn dat de tarieven bij de verschillende aanbieders van elkaar verschillen, maar de grootte van deze prijsverschillen bleek aanzienlijk. In het minste geval werd er een verschil van 14% tussen de hoogste en de laagste prijs gemeten, dit liep echter op tot liefst 78%. Gemiddeld was het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste aanbieder 38%.

prijsverschillen
De gemeten prijsverschillen bij alle 39 hotels

Het grootste verschil werd gemeten bij een overnachting in hotel Mediolanum in Milaan. Op de website van de duurste aanbieder (in dit geval D-Reizen) waren twee overnachtingen plus ontbijt bijna tweemaal zo prijzig als bij de goedkoopste (Expedia.nl).

compare
Het grootst gemeten prijsverschil was €212,38 bij slechts twee overnachtingen

De aanbieders vergeleken

Van de eerder genoemde aanbieders heb je de grootste kans om bij Arke het voordeligst uit te zijn. In 45% van de gevallen bleek Arke de goedkoopste aanbieder, terwijl je bij 15% van de onderzochte hotels het beste kon boeken op de officiële website van het hotel. D-Reizen, De Jong Intra en Oad/ Hotelplan bleken niet één keer het voordeligst.

voordeligste-aanbieder
Arke was veruit het vaakste de goedkoopste aanbieder

De meest veilige keuze blijkt echter Booking.com te zijn. Als de prijzen van alle 39 hotelboekingen bij elkaar worden opgeteld, blijkt deze aanbieder de voordeligste keuze te zijn. Arke is 2,2% duurder, Easytobook 4,8%. De Jong Intra is met een verschil van 14,1% overall de duurste aanbieder.

overall-verschillen
Booking.com blijkt overall de goedkoopste, De Jong Intra het duurste

Hoewel de officiële hotelwebsite in 15% van de gevallen het goedkoopste bleek, was deze bij 1 op 3 ook het duurste. Geen garantie voor een koopje dus. De overige aanbieders bleken ongeveer even vaak het duurste tarief aan te bieden, op Arke en Easytobook na; zij waren niet éénmaal de duurste.

duurste-aanbieder
Rechtstreeks boeken op de hotelwebsite is het vaakst het duurste

Ja, en?

Uiteraard is het logisch dat de prijzen van de diverse aanbieders van elkaar verschillen. Minder logisch is het grote verschil dat soms tussen de duurste en goedkoopste boekingswebsite zit. Met name bij een korte stedentrip kan een verschil van een paar tientjes veel uitmaken. Zo ‘verdien’ je al snel een diner, een middag shoppen, of iets anders…

vergelijkingen
Je kunt je geld ook anders besteden

Onderzoeksmethode

De aanbieders die werden onderzocht moesten hotelovernachtingen aanbieden in elk van deze steden om meegenomen te kunnen worden. De prijzen van de hotelkamers (exclusief vervoer) werden handmatig onderzocht door redacteurs van StedenTripper.com. Er werd gebruik gemaakt van verschillende boekingsdata (augustus – september), groepsgrootten (1, 2 of 3 personen) en verblijfsduren (1, 2 of 3 nachten) voor een optimale variatie. Uiteraard werd in alle gevallen hetzelfde kamertype geselecteerd, en werden de prijzen berekend op basis van logies + ontbijt.

De onderzochte hotels dienden te worden aangeboden door tenminste 60% van de aanbieders, en iedere aanbieder moest tenminste 75% van alle onderzochte hotels in het assortiment hebben, om zo voor een betrouwbare en eerlijke verdeling te zorgen. Daarnaast moest elke aanbieder de totaalprijs (inclusief belastingen e.d.) direct tonen, om het de onderzoekers niet nog moeilijker te maken dan het al was. Niet iedere aanbieder heeft namelijk een even gebruiksvriendelijke website…

Conclusie

Onze conclusie: vergelijk! Bij ieder hotel vonden we een prijsverschil van minimaal een paar tientjes, en dat geld geef je uiteraard liever uit in de stad die je bezoekt!

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite, maar vergeet ook de officiële website van het hotel van je keuze niet te raadplegen. In sommige gevallen is dit namelijk de voordeligste keuze! Heb je geen tijd om te vergelijken? Boek dan bij Arke, Booking.com of Easytobook.


Plaats een reactie op dit blog

22 reacties


Naam

Email

Je bericht


Erg interessant onderzoek, maar er missen wel een paar aanbieders volgens mij. Ik heb bijvoorbeeld wel eens geboekt via Hotelspecials en Ga Samen, maar Kras en Weekendjeweg.nl zie ik ook niet staan. En zo zijn er vast meer op te noemen...

10-08-2010 - Marieke Middelkoop

@Marieke: dat klopt inderdaad, maar met een reden. Hotelspecials en Weekendjeweg.nl bieden namelijk hotels aan binnen een beperkt aantal Europese landen. Ga Samen biedt hotels aan via De Jong Intra, en Kras (onderdeel van TUI) had teveel van de onderzochte hotels niet in het assortiment. De onderzochte hotels dienden te worden aangeboden door tenminste 60% van de aanbieders, en iedere aanbieder moest tenminste 75% van alle onderzochte hotels in het assortiment hebben, om zo voor een betrouwbare en eerlijke verdeling te zorgen. Mochten we echter toch onverhoopt een aanbieder zijn vergeten, dan nemen we deze in een eventueel vervolgonderzoek alsnog mee.

10-08-2010 - StedenTripper

Dank je wel voor dit onderzoek en de aanbeveling voor o.a. EasyToBook.com! In de 4,8% van de gevallen dat elders een goedkopere deal is te vinden dan op EasyToBook.com, hebben we een prijsgarantie om de reiziger te compenseren. http://www.easytobook.com/info_pages/BR_guarantee.php?lang=nl Mvg, Wouter.

10-08-2010 - Wouter Blok

@Wouter: Dank voor je reactie. Jullie prijsgarantie is een goede aanvullende service!

10-08-2010 - StedenTripper

Leuke vergelijking, dat zet je aan het denken...

10-08-2010 - Ben

Als hotelier ben ik het met dit onderzoek maar gedeeltelijk eens! De gast krijgt waar hij voor betaald. Binnen een bepaalde categorie kamers is er altijd wel een die beter is dan de andere (bij de lift, horig naast het houskeeping kantoor, etage hoger of lager etc etc) De gast die méér betaalt voor 'dezelfde kamer' zal bij een klacht of opmerking eerder een upgrade krijgen of er zal toch op een andere manier meer aandacht aan een dergelijke gast gegeven worden. Zo zit de mens nu eenmaal in elkaar! Je kunt nu eenmaal niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Als alleen de prijs wordt vergeleken dan zijn het altijd dezelfde tussenpersonen die er het beste uit komen. Maar deze aanbieders generen lang niet altijd de 'meest tevredene gast' !! Voor een tweesterrenprijs in een vijfsterrenhotel verblijven geeft toch wrijving als een kop koffie dan 5€ kost of er 20€ voor het ontbijt berekend wordt....

10-08-2010 - msc

Heb een zelfde ervaring gehad. Zocht een hotel in Istanbul. Na een beetje gesurft te hebben, noteerde ik op de site van tobook.com goedkoopste aanbieding. Goedkoper dan wat ik van het hotel zelf als prijs heb gekregen. Waarschijnlijk moet je iedere keer bij een paar websites langs om beste prijs te vinden. Kan ieder keer een andere zijn, denk ik.

11-08-2010 - Alan

Als hoteluitbater kan ik maar zeggen dat deze prijsverschillen verschillende redenen kunnen hebben. Uit ervaring merk ik veel dat de grotere hotelketens steeds de goedkoopste tarieven online hebben staan terwijl wie rechtstreeks met het hotel reserveert de duurste prijs zal betalen. Daar hebben de verschillende mensen die aan de receptie hun lijst voor de neus liggen waar ze niet mogen van afwijken. In d backoffice zitten dan weer andere mensen die de bezetting van het hotel controleren en daar de prijzen online snel kunnen aanpassen bij lage bezetting. Daar passen ze dan de prijzen aan bij de online aanbieders die hun de meeste klanten aanbrengt of waar ze de minste commissie moeten betalen. Want sommigen onder de online aanbieders vragen 8 to 25 % commissie voor een totaalprijs op de boeking. Dus kamer aan 100 € en 8 % commissie is 92 € voor het hotel een aanbieder die 25 % zal dan ook meestal de kamerprijs duurder verkopen dan de goedkoopste met zijn commissie. Kamer 100 € en 25 % is 75 € voor het hotel, dus wat doen ze hun prijs duurder zetten om zodoende evenveel te verdienen. Kleinere hotel waar de eigenaar de telefoon aanneemt zal sneller de prijs doen dalen als de mensen zeggen we zijn aan het kijken op internet naar jullie hotel. Zo kan deze de reservatie zelf binnenhalen en zodoende een stuk van de commissie zelf behouden. Ook de aanbiedingen in tijdschriften van 25 € per nacht voor 4 sterrenhotel is soms belachelijk dat is dan prijs per persoon in de plaats van 2 pers. bijna altijd prijs zonder ontbijt waar ze dan belachelijke prijzen vragen voor het ontbijt en nog eens de rijks of statdsbelastingen aan toevoegen en dan nog eens de kleinste kamer krijgt. Vergelijk nooit geen appels met peren. Op de ene site geeft een bepaald kamertype die prijs en op een andere site geeft dezelfde kamer een andere benaming. Bekijk altijd goed de beschrijving en de foto's van de kamer als deze hetzelfde zijn dan pas kan je vergelijken, alsook de restrictie die op bepaalde kamertypes staat: is deze boekbaar met enkel een kredietkaart garantie en hoe lang is de annulering voorwaarde of is deze kamer zonder restrictie en wordt je dadelijk gedebiteerd van je kredietkaart en kan je niet annuleren. Allemaal voorwaarden waar je rekening moet mee houden, en dit is hier blijkbaar niet gebeurd.

12-08-2010 - Robin Schluter

@msc: Bedankt voor je reactie. Ervaringen van hoteliers zijn hierbij zonder meer van toegevoegde waarde. Het type kamer binnen een bepaalde kamer is inderdaad niet meegenomen. Dit is online ook niet na te gaan, zelfs niet op de websites van de hotels zelf. Dit betekent echter ook dat deze kamers voor een potentiele boeker hetzelfde zijn; deze ziet deze verschillen immers ook niet. Je zegt "Als alleen de prijs wordt vergeleken dan zijn het altijd dezelfde tussenpersonen die er het beste uit komen". Uit het onderzoek komt juist het tegenovergestelde naar voren. Liefst zes van de negen onderzochte aanbieders waren bij minimaal drie hotels de voordeligste aanbieder. De goedkope prijzen zijn dus redelijk verspreid. Je opmerking over tevreden klanten is overigens helemaal terecht, wellicht is dit een goed onderwerp voor een vervolgonderzoek. @Robin: Bedankt voor de aanvullende reactie. De commissies van tussenpersonen zijn inderdaad één van de mogelijke redenen voor de prijsverschillen. Goed de kleine lettertjes lezen is inderdaad erg belangrijk bij tijdschriftadvertenties. Dit geldt overigens ook voor online aanbiedingen, zo hebben we gemerkt! De verschillen in annuleringsvoorwaarden hebben we inderdaad niet meegenomen, op de overige factoren hebben we echter zoveel mogelijk gelet.

12-08-2010 - StedenTripper

Aanbiedingen van hetzelfde hotel vergelijken is uiteraard een zeer goeie baraometer, maar laat hen ook eens de kategorie meenemen. Immers de meeste mensen maken een keuze op basis van een 2 of 3 of 4 sterren hotel, en de vraag is dan wat krijg ik daarvoor. Ikzelf reisde - mag ik wel zeggen - zeer veel ( meestal +/- 120 vliegtickets per jaar en +/- 150 overnachtingen) zowel in Europa als intercontinentaal. En de vraag is waarom heeft een hotel zoveel of zoveel sterren? De ene heeft 3 sterren omdat het uitzicht zo mooi is, een ander hotel in de stad heeft 3 strren omdat het een mooi historisch gebouw is en een andere omdat ze een heel goei restaurant hebben met een zeer goeie wijkelder. Toen ik nog veel reisde interesseerde dat uitzicht mij niet evenmin als het historisch gebouw, mij intersseerde een goed bed, een fijne keuken en de mogelijkheid een wandelingetje te maken buiten. Daarom is dat sterren-ding geen bal waard er moet een andere klassificatie komen die zegt waarvoor een hotel goed is.

12-08-2010 - luc Cardon

@luc cardon: Een hotel heeft 2,3,4 of 5 sterren omdat het aan bepaalde voorwaarden voldoet. Dit heeft niets te maken met mooi uitzicht, historisch pand of wat dan ook. Wel heeft het te maken met de voorzieningen: Is er een lift, 24 uurs bemande receptie of niet, de inrichting van de kamers (en dan niet of het al dan niet mooi is) etc... Je leest ook wel eens op zoover "ik vind dat voor een 3* hotel er......moet zijn" Dat is dus flauwekul want er is een wettelijke bepaling waaraan het hotel moet voldoen om z'n sterren te bekomen. De sterren slaan ook niet op de kwaliteit van de keuken. Enkel op de uitrusting van het hotel. Wil je de kwaliteit van de keuken kennen moet je naar de Michelinsterren kijken. En dat heeft geen uitstaans met de hotelclassificatie.

13-08-2010 - roel Stulens

Interessant onderzoek. Waar is het complete onderzoek te vinden? En ontbreken er niet een aantal aanbieders zoals Sunair, Holland International, Vrij Uit en stedentrips.nl?

13-08-2010 - Caroline

@Caroline: De resultaten zoals hierboven gepubliceerd zijn de uitkomsten die we openbaar hebben gemaakt. Als ik me niet vergis zijn Sunair en Stedentrips.nl dezelfde aanbieder, en Holland International is (net als Arke.nl) onderdeel van TUI. Er zijn een aantal aanbieders afgevallen door de onderzoeksmethode die wij hanteerden; "De onderzochte hotels dienden te worden aangeboden door tenminste 60% van de aanbieders, en iedere aanbieder moest tenminste 75% van alle onderzochte hotels in het assortiment hebben, om zo voor een betrouwbare en eerlijke verdeling te zorgen." Of hier de namen die je noemt onder vallen durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen, maar ik ga er van uit dat dit het geval is.

14-08-2010 - StedenTripper

Kras is niet meegenomen in de vergelijking. maar ter informatie: ik had bijna via Kras een reis naar Duitsland geboekt. Toch nog even via andere sites gekeken en zo heb ik uiteindelijk bij Booking.com 200 euro uitgespaard. Kras kan soms goedkoop zijn bij een aanbieding, maar dan krijg je nog reserveringskosten erbij waardoor je er toch weer intuint!

14-08-2010 - Inneke Bouwman

Het is inderdaad zo dat je alle websites moet raadplegen en zo wellicht een zeer goede prijs kan vinden voor een hotel. We hebben zelf de ervaring dat je soms fikse korting krijgt via een reiswebsite, vaak ook veel goedkoper dan de officiele site van het hotel. Dat je kamer op het einde van de gang ligt, of op een hogere verdieping neem je er dan graag bij!

14-08-2010 - Annelies Schellekens

De verschillen gelezen Nu ik ben alleen komen te staan en zou wel eens 'n voordelig weekendje weg willen Maar ik sla stijl achterover wat mij dat kost.Is er nu nooit eens wat leuks voor alleenstaande. Het is niet altijd mogelijk 'n 2de persoon mee te nemen Ben benieuwd naar Uw Antwoord Ik ben echt niet de enige met die klacht ,Vr Gr Jane Bandt

16-08-2010 - Jane Bandt

Eerst en vooral : volmondig eens met Jane Bandt ! Maar waar het nu over gaat : ik kijk wel eens op Skyscanner of Hotelium en vind daar meestal de prijzen bij verschillende bookingsites netjes bij elkaar. Is dat geen goede werkwijze ?

17-08-2010 - karl de groodt

Ik las de bevindingen van het onderzoek en de reacties hierop en kan vanuit mijn eigen ervaring bevestigen hoe ingewikkeld het is om zicht te krijgen op de kwaliteit van een hotel en de prijs voor een kamer,als je online wilt boeken.Ik wil daar aan toevoegen dat ook reisbureaus en touroperators voor een zelfde hotel verschillende prijsaanbiedingen hebben.Vooral als je wat langer blijft wordt het moeilijk om er aan uit te kunnen ,omdat je dan korting krijgt of een nacht gratis ,enz...Of er is een korting omdat je senior bent of niet in het hoogseizoen reist.Maar in de praktijk blijkt dan weer dat die kortingen niet cumuleerbaar zijn.Kortom het vergt heel wat studie om de voordeligste formule te vinden. In het voorjaar hebben we onze reis naar Portugal voorbereid.Ik nam online contact bij 'Solares de Portugal'.Voor een verblijf van 8 nachten in hetzelfde hotel waren ze 119€ duurder dan een touroperator in Vlaanderen maar ook 50€ goedkoper dan een andere touroperator in Vlaanderen.Ik heb 'Solares de Portugal' online geconfronteerd met het goedkoopste tarief en ze deden me onmiddellijk een voorstel om hun prijs aan te passen aan dit tarief, wat ik ook heb aangenomen. Inmiddels is deze reis achter de rug,ik heb niets dan lof voor dit uitstekend hotel. Maar de bepaling van de prijs is niet transparant. Ter plaatse lag op de kamer een lijst met de tarieven die nog duurder waren dan deze vermeld op de website ,en die van de touroperator.Ik heb de eigenaar hiermee geconfronteerd en hij kon me enkel zeggen dat hij afhankelijk was van 'Solares de Porugal'.Hij wist zelf niet wat we moesten betalen en vroeg me een kopie van mijn betaling om dit dan voor te leggen aan 'Solares de Portugal'. Conclusie : De reis was prachtig,het verblijf uitstekend.Voor de prijs was het marchanderen.

17-08-2010 - Tily Quintens

@Jane: Dat is erg een interessante vraag! We zullen daar eens wat onderzoek naar doen, zodat we er begin volgende maand een artikel aan kunnen wijden. @Karl: Uiteraard kun je gebruik maken van vergelijkingswebsites. Let er alleen wel op dat voldoende aanbieders met elkaar vergeleken worden, en vergeet ook de website van het hotel zelf niet! @Tily: De transparantie is inderdaad vaak ver te zoeken...

19-08-2010 - StedenTripper

Ik zoek altijd via: www.trivago.nl Ideale site, en ze zoeken bij alle bookingssite's de goedkoopste hotels. Zo kwam eruit rollen dat jullie genoemde site's nog vaak duurder zijn. De Engelstalige site's als "Octopus travel", kwam er vaak nog voordeliger uit dan Booking.com. Laatst 2 overnachtingen geboekt in FEZ (Marokko). Voor 26,00 Euro per nacht via Octopus travel, incl ontbijt, mooi toch :-)

01-03-2011 - Marcus

In een aantal opzichten had dit onderzoek meer kunnen bieden over waarom de verschilen zo sterk kunnen uitvallen. Te eerste is dit een kwantitatief onderzoek en geen kwalitatief onderzoek. Ondermeer had het onderzoek uit kunnen maken welke providers met elkaar werken als zijnde affiliates. Dit houdt in dat in eerste opzicht de hotel verantwoordleijk is voor de juiste prijs doorvoer, maar dit vervalt wanneer de provider deze zelfde informatie (content geheten) doorspeelt naar derde partijen (affiliates.) Vanaf dat moment is de provider verantwoordelijk. Problemen die voor kunnen komen zijn bijvoorbeeld langzame buffers tussen affiliates, wat ervoor zorgt dat de juiste prijs niet op het juiste moment evenredig gepubliceert wordt ten aanzien van de daadwerkelijke prijs, die het hotel en de originele provider hoort te bieden. Dit kan eveneens komen door updates die niet tijdig worden doorgevoerd. Ten tweede is er in dit onderzoek naar ik begrijp direct op de betreffende aanbieders gekeken. Maar vergeet niet dat veel mensen via vergelijkingswebsite tot die providers komen. Ook hierin speelt een grote rol de updates van de providers naar de vergelijkingswebsites. Ook speel bij deze websites de rol van hun manier van prijs weergave die niet altijd even correct aansluit bij de prijsweergave die de provider zelf hanteert. Hierdoor ontstaan ook verschillen, maar dan tussen de provider en de vergelijkingswebsite. Verder is er nog de vraag hoe de prijs aangeboden wordt door de providers, kijkend naar de vraagstelling of prijzen afgerond worden of niet. Een laatste issue is van een heel ander onderwerp, en dat is currency converteren. Niet alle currency converters die gebruikt worden door providers maken evenveel updates per uur of per dag. Hierdoor ontstaat ook prijs verschil.

16-06-2011 - Sjoerd

Voor tickets tref je een dergelijk vergelijkend onderzoek - maar dan elke dag actueel voor een 1500 bestemmingen op http://www.vliegennaar.nl/ heel erg handig, met name de flight alert service kan veel geld besparen!

20-06-2011 - Caroline

Recente artikelen

Depositphotos_146950037_S

Vanaf Duitsland vliegen doe je met deze tips!

Gaan jullie bijna op vakantie en vliegen jullie vanaf luchthaven Düsseldorf of Weeze in Duitsland? De kans is groot dat jullie vliegtickets een stuk goedkoper zijn vanaf Duitsland, maar je moet er wel rekening mee houden dat je daar ook nog naartoe moet gaan. Met de tips in dit artikel kunnen jullie met een gerust hart op vakantie gaan! Met het openbaar vervoer naar Duitsland Met het openbaar vervoer naar Duitsland gaan is misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar het is zeker wel mogelijk. Het nadeel van reizen met de trein is alleen wel dat je rekening moet houden met de reistijden en eventuele vertragingen. Daarnaast heb je natuurlijk niet heel veel plek in de trein, dus is het niet verstandig met erg veel bagage te gaan reizen. Sluiten de tijden niet goed aan op de tijd dat je moet gaan vliegen? Dan kun je er ook voor kiezen een dag van tevoren naar Duitsland te reizen en daar een overnachting te boeken in de buurt van het vliegveld. Met de eigen auto naar het vliegveld Het is ook heel goed mogelijk met je eigen auto naar Duitsland te rijden. Zo weet je in ieder geval zeker dat je genoeg ruimte hebt om alles mee te nemen, en kun je dit gewoon op je eigen tempo doen. Parkeren Düsseldorf airport is namelijk heel goed mogelijk. Op het terrein zelf zijn er 8 parkeerruimtes, maar er zijn ook verschillende parkeerbedrijven waarbij je een parkeerplek kunt boeken. Deze liggen vlakbij de luchthaven waardoor je veel minder betaald voor het parkeren. Vanaf de parkeerplek kun je met een shuttlebus naar het vliegveld toe, zodat je niet hoeft te lopen. Ook parkeren Weeze airport is mogelijk. Deze luchthaven is erg populair bij mensen uit Duitsland, Nederland en België omdat hij een erg centrale ligging heeft en goed te bereiken is. Op P1 en P2 kun je voor een langere periode parkeren, wat ideaal is als je op vakantie gaat. P1 ligt voor de terminal, waardoor je niet lang met je bagage hoeft te lopen, maar daar betaal je wel de hoofdprijs voor. P2 ligt iets verder weg, en is dan ook iets goedkoper. Weeze beschikt daarnaast ook over een parkeergarage die altijd voorzien is van camerabewaking en kentekenherkenning. Vervoer regelen De laatste optie is dat je vervoer regelt om naar het vliegveld toe te gaan. Je zou bijvoorbeeld een taxi kunnen regelen, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je hier flink voor betaald. Een andere optie is dat je een vriend of familielid vraagt om jullie naar het vliegveld te brengen. wel moet je dan goed kijken of iedereen wel in de auto past én je daarnaast nog genoeg ruimte hebt voor alle bagage.

Bekijken

Kan je stedentrippen op de Griekse eilanden?

Wanneer je een stedentrip gaat plannen denk je waarschijnlijk niet meteen aan de Griekse Eilanden, maar dit is zeker een geschikte bestemming om een stedentrip naartoe te nemen. Door de variëteit aan eilanden is er voor ieder wel wat wils. Elk eiland heeft namelijk zijn eigen charme. In onderstaand artikel leggen we uit waarom het zeker de moeite waard is om te eilandhoppen in Griekenland. Geschikte eilanden voor een stedentrip Geniet van overheerlijke tzatziki en gyros of kom tot rust op een van de olijfgaarden van Griekenland. De Griekse Eilanden hebben het allemaal. Boek je vakantie naar de Griekse Eilanden bij FTI Reizen en bezoek de mooiste plekken. Lees verder en ontdek de bekende maar ook minder bekende plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. 1. Zakynthos. Dit is een eiland vol geheimen, maar het staat vooral bekend om de hoge rotsen en helderblauwe wateren. Een van de leukste activiteiten op dit eiland is het huren van een bootje. Je mag er namelijk zelf varen en op ontdekkingstocht gaan tussen de rotsen. Ontdek kleine strandjes en geniet van de natuur om je heen. Een bezienswaardigheid die je hier niet mag missen is Shipwreck Beach. Dit strand staat bekend om het aangespoelde scheepswrak waar toeristen maar al te graag mee op de foto gaan. 2. Kos. Hoewel Kos wat minder bekend is, zijn er toch steeds meer Nederlanders die naar dit Griekse Eiland afreizen. Kos wordt ook wel het fietseiland van Griekenland genoemd. Het is niet gek dat je hier veel mensen op de fiets zult treffen, want er zijn verschillende prachtige fietsroutes te vinden op het eiland. Bezienswaardigheden heb je in Kos genoeg. Zo kun je een bezoekje brengen aan Kos-stad, maar ook een traditioneel bergdorpje bezoeken of genieten van de prachtige stranden. 3. Santorini. Ben je een liefhebber van het strand? Dan is het Griekse Eiland Santorini zeker een aanrader. De mooiste stranden van dit eiland zijn Kamari Beach en Red Beach. Op Red Beach leg je je handdoek in roodgekleurd zand en heb je uitzicht op prachtige rotsen. Houd je van wat meer inspanning? Dan kun je op Santorini ook prachtig wandelen. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar de Thirasia vulkaan of bezoek de haven van Ammoudi voor een vers visje. 4. Kreta. Dit eiland zul je hoogstwaarschijnlijk wel kennen, want Kreta is het populairste eiland van Griekenland. Dat zal je ook wel merken aan het toerisme op het Griekse Eiland. Op Kreta is voor ieder wat te doen. Je kunt er zowel een hele actieve als een relaxte stedentrip van maken. Zit je niet graag stil? Dan raden we je aan een wandeling op de Samariakloof te maken of een van de archeologische bezienswaardigheden te bezoeken. Wist je dat Kreta een populaire bestemming is onder jongeren? Je kunt hier namelijk ook goed feesten. Ben je van plan een stedentrip te boeken naar Griekenland, maar heb je nog geen keuze gemaakt voor een eiland? Neem bovenstaand lijstje dan nog eens rustig door. Met deze tips kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw stedentrip.

Bekijken