Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Blog > Vliegticket Onderzoek Ryanair: Regelmatig Prijschecken Loont!

Vliegticket Onderzoek Ryanair: Regelmatig Prijschecken Loont!

Wie regelmatig het vliegtuig neemt, weet dat de tarieven van een vliegticket flink kunnen verschillen, ryanair zelfs van dag tot dag. Hoeveel en hoevaak deze tarieven wijzigen is echter onduidelijk, maar wij zochten het uit bij onze favoriete maatschappij: de Ierse prijsvechter Ryanair.

We namen de proef op de som, en onderzochten bijna een maand lang, iedere dag de tarieven van elf verschillende vluchten van Ryanair, met verassende resultaten als gevolg.

Belangrijkste resultaten

De belangrijkste resultaten staan hieronder vermeld, en worden verderop in dit artikel uitgebreider behandeld.


Onderzoeksmethode

We onderzochten de tarieven van vliegtickets van zes verschillende luchthavens die in of dichtbij Nederland liggen (Eindhoven, Maastricht, Düsseldorf-Weeze, Bremen, Frankfurt-Hahn en Brussel-Luik). Voor een goede variatie kozen we hierbij diverse vluchtdata en meerdere groepsgrootten. De prijzen werden onderzocht vanaf verschillende IP-adressen, waarbij cookies en cachedata, die de tarieven eventueel zouden kunnen beinvloeden, vooraf werden verwijderd.

Prijsstijgingen tot 640%

Er bleek redelijk veel variatie in de tarieven te zitten. Zo verschilden de tarieven van een vlucht in 44% van de gevallen ten opzichte van de voorgaande dag. Hierbij varieerden de vliegtarieven, maar werd ook regelmatig korting (een kortingspercentage op het vluchttarief, geen doorberekening boekingskosten of geen doorberekening belastingen/ toeslagen) gegeven door Ryanair. In 64% van de gevallen was de verandering een prijsstijging, in 36% betrof het een prijsdaling.

De prijsverschillen tussen twee dagen liepen uiteen van €0,04 tot €216,00, maar ook de totale verschillen waren erg groot. Het verschil tussen het laagst gemeten tarief en het hoogste gemeten tarief van een vlucht was gemiddeld 153%!

De grootste variatie kwamen we tegen op de vlucht van Düsseldorf Niederrhein naar Stockholm. Een vlucht op 29 maart, waarbij op 2 april wordt teruggevlogen, kostte op 5 maart slechts €195,92, bij een gezelschap van 4 personen. Ruim twee weken later, op 22 maart waren de totale kosten echter €1.448,80 – een prijsstijging van maarliefst 640%!

Het grootste verschil tussen twee opeenvolgende dagen werd gemeten bij een vlucht in juni van Eindhoven naar Rome. Op 21 maart kostte een ticket nog €61,83, maar een dag later was dit ineens €161,93. Een plotselinge prijsstijging van 162% dus!

Ook belastingen en toeslagen wijzigen

Een andere verassende bevinding is dat ook de belastingen en toeslagen, waarvan je zou verwachten dat ze per vlucht vaststaan, nog wel eens wijzigen.

In vele gevallen worden deze kosten, als wijze van promotie, niet doorberekend door Ryanair. Op de eerder genoemde vlucht van Düsseldorf Niederrhein naar Stockholm veranderde het belastingbedrag van de terugreis echter tot tweemaal toe. De verschillen waren hierbij relatief klein, maar vreemd is het wel.

Beschikbaarheid als verkoopmiddel

Ryanair toont regelmatig waarschuwingen als “Er zijn slechts 2 zitplaatsen beschikbaar tegen deze prijs”. Het inzetten van ‘schaarste’ is een bewezen verkooptechniek, en dat lijkt ook hier het geval te zijn.

Deze waarschuwingen werden namelijk soms opgevolgd door een hoger tarief de volgende dag, maar af en toe ook door een lager of gelijkblijvend tarief. Door deze onregelmatigheid lijkt het dus voornamelijk een verkooptechniek te zijn.

Last minute zeker niet goedkoper

Je zou verwachten dat een kaartje goedkoper wordt, naarmate de vertrekdatum nadert. Het vliegtuig moet immers vol komen te zitten. Bij Ryanair is dit echter niet het geval.

In 82% van de door ons onderzochte gevallen was het vliegticket aan het einde van de onderzoeksperiode duurder dan aan het begin, met de eerder genoemde prijsstijging van 640% als uitschieter. Het is echter ook niet zo dat een vliegticket zo vroeg mogelijk geboekt moet worden, aangezien 91% van de onderzochte tickets minimaal één keer goedkoper werd tijdens de onderzoeksperiode.

Vergelijkers zijn juist vaak duurder!

In ons vergelijkingsproces hebben we ook een aantal vergelijkingswebsites onderzocht. Hierbij namen Cheaptickets.nl, Swoodoo.com, Wegolo.com, Vliegtickets.nl en Worldticketcenter.com de prijzen en tickets van Ryanair.com mee in hun vergelijking, een aantal andere vergelijkingswebsites deden dit niet.

Als je een ticket boekt via Cheaptickets.nl ben je gemiddeld 12% duurder uit dan op de website van Ryanair zelf! Bij WorldTicketCenter.com is de totaalprijs 8% hoger, en op Vliegtickets.nl 11%. Wegolo.com maakte het wel erg bont, met een gemiddeld prijsverschil van 40%! Alleen voor een vliegticket via Swoodoo.com betaal je hetzelfde tarief als op Ryanair.com.

Conclusie: regelmatig checken loont!

Met een kans van 44% dat het totaalbedrag van een vliegticket de volgende dag anders kan zijn, loont het absoluut om het tarief van een vliegticket meerdere malen te checken.

Hoewel het onderzoeken van vliegticketvergelijkers niet ons voornaamste doel was, zijn de eerste resultaten hiervan (prijsverschillen van gemiddeld 10%) voldoende aanleiding om hier in de toekomst beter naar te kijken. Dat zullen we dus ook zeker doen!


Plaats een reactie op dit blog

49 reacties


Naam

Email

Je bericht


dus als ik het goed begrijp is het gewoon een loterij je weet nooit wanneer een ticket nou goedkoper of duurder of hetzelfde is?

06-04-2010 - Bertje

ik vind het inderdaad ook wat op een loterij lijken. en die zogenaamde vergelijkingswebsites doen ook lekker zaken. zo kan ik ook prijzen vergelijken ja.

06-04-2010 - Hannes

Iedereen weet toch dat vliegticketprijzen continu wijzigen? Wel vreemd om die prijzen van vergelijkers te zien, aangezien velen van hen zich "de goedkoopste" noemen.

06-04-2010 - pk13

@Bertje: Daar lijkt het wel op ja. We hebben onderzocht of de tarieven op bepaalde dagen gemiddeld lager waren dan op andere, maar dit was niet (voldoende) het geval. @pk13: Je zou je er over verbazen hoeveel mensen daar niet van op de hoogte zijn. Daarnaast hadden ook wij niet verwacht dat de prijzen ZO veel zouden verschillen. Een prijsstijging van 162% binnen één dag is op zijn zachtst gezegd vreemd te noemen.

06-04-2010 - StedenTripper

Ik dacht dus ook dat een last minute altijd goedkoper was, maar als ik dit lees kun je beter geen last minute tickets boeken bij Ryanair!!

07-04-2010 - DewiB

Ik heb vaak de ervaring dat rond 6 weken voor vertrek de vluchten het goedkoopst zijn. Al wijzigt het idd wel heel vaak zoals hieruit ook blijkt. Acties waarbij je geen tax hoeft te betalen scheleb vaak ook veel. Omdat de ryanair site elke dag checken een beetje omslachtig is kijk ik vaak op www.xplorerlab.nl om het een beetje bij te houden, daar laten ze snel de prijzen van een hele periode zien.

07-04-2010 - Bart

@DewiB: Ik denk dat de ervaring van Bart, dat rond 6 weken voor vertrek de vluchten het goedkoopst zijn, goed kan kloppen. We zijn inmiddels gestart met een nieuw en uitgebreider onderzoek en hopen de resultaten hiervan later dit jaar te kunnen laten zien. @Bart: Leuke website, alleen jammer dat Xplorerlab.nl alleen de luchthavens van Eindhoven en Weeze laat zien.

07-04-2010 - StedenTripper

Wij vliegen ook regelmatig met ryan-air en dachten ook dat er een bepaald systeem inzat bij de prijsstijgingen en dalingen, maar ik begrijp ook nog steeds niet precies hoe het werkt. Omdat we meestal in de schoolvakanties gaan zijn de reizen dan meestal het duurste en moet je dus al op tijd boeken, maar nu in de zomer hebben we toch blijkbaar weer te vroeg geboekt want nu zijn ze opeens weer flink goedkoper geworden. Weet ook iemand hoe het zit met het wijzigen van een vlucht bij Ryan-air? Je moet dan 25,- euro betalen, maar als je dan een goedkopere vlucht boekt krijg je het prijsverschil dan ook weer terug of niet?

15-04-2010 - JV

Bij lowcostairlines is het principe: hoe meer stoelen er geboekt zijn, hoe duurder de vlucht. Wacht dus nooit te lang met boeken. Te vroeg boeken heeft ook geen zin. Er komen vaak genoeg aanbiedingen voorbij, maar nooit voor vluchten van meer dan een paar maanden later. Het exorbitante prijsverschil Weeze-Stockholm is wel verklaarbaar. De tweede keer was een week voor vertrek. Kort voor vertrek gaan de prijzen vaak extra omhoog. Het wijzigen van een vlucht bij Ryanair kost volgens mij veel meer dan € 25. Daarnaast betaal je het prijsverschil, maar als het goedkoper is geworden, krijg je het niet terug. Een grote prijsstijging binnen een dag kan veroorzaakt worden doordat er een (grote) groep in een keer boekt. Waar ik vooral benieuwd naar ben is of de prijzen beïnvloed worden door het gebruik van een specifiek IP adres en cookies. Kan daar geen onderzoek naar worden verricht?

16-04-2010 - janse71

@Janse71: Daar waren wij ook benieuwd naar, en zijn afgelopen week met een onderzoek daarnaar gestart. Zodra we de resultaten binnen hebben, kun je deze hier teruglezen. Overigens was het tarief van de eenmalige 162% prijsstijging de volgende dag (en de daaropvolgende dagen) weer een stuk lager. Dat dit door een groepsboeking komt lijkt me daardoor minder waarschijnlijk.

16-04-2010 - StedenTripper

Ik denk dat Ryanair met aantallen "klikken" per vluchttoute werkt, mij is opgevallen dat als je meerdere keren kijkt naar een bepaalde route, de prijs ook gelijk aangepast wordt. Hun systeem merkt op dat er interesse in een bepaalde vluchtroute. Ook viel me op dat ze verschillende prijzen hanteren. Ik heb een paar keer gekeken ook naar de prijzen van vluchten van Weeze naar Gdansk. Deze varieerden van 7.99 tot 29.99 per vlucht maar ook de bagage kosten verschilden per dag, van 20,00 per koffer tot 40,00 per koffer. Hoe goedkoper de ticket, hoe duurder de koffer blijkt te zijn! Gemiddeld kom je met een retourtje telkens op 139,99

26-05-2010 - Kevin1975

Het tweede deel van jullie conclusie is zeer interessant. Ryanair probeert al geruime tijd om te verbieden dat hun tickets via websites als cheaptickets.nl worden doorverkocht (zie bijvoorbeeld dit bericht uit 2008: http://www.volkskrant.nl/economie/article1060549.ece/Ryanair_in_conflict_met_websites). Ryanair weet dat bepaalde 'vergelijkers' er altijd in hun laatste scherm een (flink) bedrag opgooien. Dit is ook nadelig voor Ryanair zelf. Ryanair probeert deze praktijken dan ook te stoppen (zie: http://www.ryanair.com/nl/nieuws/ryanair-celebrates-another-screenscraping-victory-in-germany). Als enige partij in Nederland (Swoodoo is een Duitse partij) heeft http://www.chase.nl een goedgekeurde feed van Ryanair. Chase is een meta-searcher (soort Google) en verkoopt zelf geen tickets maar laat zien waar deze het goedkoopst op internet te vinden zijn en toont op de site dezelfde (eindprijzen) als op de site waar geboekt kan worden. Ik ben erg benieuwd naar jullie vervolgonderzoek met betrekking tot de vergelijkingswebsites.

07-06-2010 - Gutter

@Gutter: We zullen je op de hoogte houden ;)

10-06-2010 - StedenTripper

Interessant om dit te lezen. Ik heb nu volgende aan de hand. In november vorig jaar al geboekt voor een reis in augustus dit jaar. Nu krijg ik net een mail van Ryanair dat de vluchturen gewijzigd zijn (met meer dan 2uur vroeger nl) en dat ik 3 dingen kan doen. 1)accepteren 2)credits voor een volgende vlucht krijgen 3)terugbetaling via zelfde kanaal als ik betaald heb binnen een termijn van +/- 30 dagen. Als ik nu dezelfde vlucht opvraag is het totaalplaatje (4personen) ongeveer 250 eur goedkoper als je nu boekt. Mijn vraag is kan ik 1) een terugbetaling vragen en een paar dagen wachten en opnieuw boeken ? En zo een leuke cent besparen ? Of gaan de 'systemen' dit zien en mij niet toelaten ? Graag jullie advies/mening ? merci hiervoor al

11-06-2010 - filip

@filip: misschien is het interessant om Ryanair te contacteren en te confronteren met je bevindingen. Met een beetje geluk betalen ze je gewoon het verschil terug. Je kan het alleszins altijd proberen. En volgens mij kan het ook geen probleem zijn als je de terugbetaling vraagt en dan een nieuwe vlucht boekt. Ik kan hierover wel geen uitsluiting geven. @de rest: bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het zo dat eerst de goedkoopste tickets verkocht worden, deze tickets hebben meestal minder voordelen (ze kunnen niet geannuleerd of gewijzigd worden) en daarna gaat de prijs geleidelijk omhoog, naarmate er meer stoelen geboekt worden, maar ook de voorwaarden van je ticket worden steeds beter naarmate je tickets duurder worden (ze worden bv wijzigbaar, mits extra betaling,...) als je niet zo hecht aan de voorwaarden van een ticket is het dus best om je tickets gewoon zo snel mogelijk te boeken. Persoonlijk vind ik prijsvergelijkers wel interessant. Uiteindelijk bieden sommigen (zoals http://www.thomascook.be/vluchten/luchtvaartmaatschappijen/vliegtickets.aspx) een service die je niet krijgt als je rechtstreeks bij de maatschappij boekt. Als je een vlucht wil wijzigen of annuleren moet je daar tenminste niet zelf achter.

30-06-2010 - Marieke

@filip Dat hebben wij ook een keer gehad en we kregen toen gewoon restitutie en hebben vervolgens zonder problemen weer een veel goedkopere vlucht kunnen boeken.

20-07-2010 - JV

Update. Wel inderdaad Marieke en JV. Ik heb voor boeking 1 keurig alles teruggestort gekregen via mijn visakaart en heb een nieuwe vlucht kunnen boeken de dag nadien die een stuk goedkoper was ook nog. Bedankt voor opvolging hier.

26-07-2010 - filip

Ryanair is niet zo makkelijk per e-mail te bereiken. En het wordt helemaal een dure grap als ze tussentijds dingen veranderen zonder dit te melden. Zo konden wij op een vlucht naar Rome 20 kg bagage meenemen,dit was tussentijds veranderd naar 15 kg. Op de heenreis was dit geen probleem omdat dit ook in onze papieren stond, de terugweg echter ontkwamen we er niet aan om de boete voor de "extra" kilo's te betalen. Reclameren had geen zin, slecht bereikbaar en uiteindelijk een mail, dat je maar steeds op de website moet kijken of er iets veranderd.

09-10-2010 - heuvel

Ryanair heeft idd geen klantenservice die makkelijk te bereiken is, dit is bij problemen zeker een groot nadeel, je kunt ze wel telefonisch bereiken via het telefoonnummer op de site. Onze ervaring is, dat als je alle regeltjes goed opvolgt, het qua prijs in onze regio toch wel verreweg de goedkoopste maatschappi is .Dan moet je aan comfort en andere zaken etc wel niet te hoge eisen stellen, maar daar betaal je dan ook weer extra voor. Nog een vraagje; als je een retourvlucht geboekt hebt via Ryanair en de heen- vlucht word gecanceld, dan heb ik begrepen dat je zonder kosten een nieuwe vlucht kunt boeken. Maar geld dat ook voor de retourvlucht kun je die dan ook kostenloos wijzigen of blijft die dan wel gewoon staan......? En wat er ook onduidelijk vermeld wordt ; als een vlucht wordt gecanceld wegens wegens weersomstandigeheden/stakingen ed dus reden buiten Ryan-air om krijg je dan wel of geen restitutie? Heeft daar misschien iemand al ervaring mee?

04-12-2010 - JV

wat is het moeilijk om de laatste fase door te komen, n.l. betalen??

22-01-2011 - Reyer van Dijk

Is jullie nieuwe onderzoek al een beetje opgeschoten. Ik ben echt benieuwd naar de resultaten.

01-02-2011 - Timothy

@JV Als een vlucht gecanceld wordt krijg je altijd je geld terug, of je mag een andere vlucht boeken voor hetselfde geld, wel natuurlijk op dezelfde bestemming. Ik had het eens dat een vlucht van Weeze naar Shannon niet doorging ivm dichte mist, Kreeg netjes 4 weken later mijn geld weer teruggestord op de creditcard. Maar je moet de zaakjes zelf online regelen, of via een baliemedewerker op de airport van vertrek

28-02-2011 - Marcus

Hier een leuk (klein) onderzoekje naar vliegticketprijzen en boekingskosten op een vlucht naar ibiza bij verschillende vliegticketvergelijkers: http://www.goedkope.nl/vliegtickets/ibiza/2011-07-05/

07-07-2011 - Baukje

[...] namelijk naar de tarieven van Ryanair. Wat bleek; de prijsstijgingen en -dalingen liepen op tot 640 procent. Het leek wel een loterij. Vandaar de conclusie van de onderzoekers: ‘regelmatig checken [...]

21-11-2011 - Koelman.com – Je vliegmaatschappij is gek op ip-adressen

Ik heb een vlucht geboekt bij Ryanair in de zomervakantie, nu krijg ik een mail dat de vlucht gewijzigd en is en wel zodanig dat we een dag eerder terugvliegen. Weet iemand of hier een vergoeding tegenover dient te staan? Een dag later is er ook een vlucht, die is duurder, kan ik eisen dat we tegen hetzelfde tarief met die vlucht gaan? Nogal vreemd dat je reis een dag ingekort wordt dat dat zomaar kan. Ik vind wel info over vertragingen maar niet over vervroegingen. Weet iemand hier meer van?

13-03-2012 - Wop

Ryanair om over te janken zo slecht is hun service indien er problemen gerezen zijn. Ze zijn vaak de goedkoopste carrier, maar daar staat weer tegenover dat indien je een claim hebt, je gewoon een vet probleem hebt en in de kou staat. Ik lig nu met ze overhoop ivm een claim/restitutie. Ze hebben een vlucht namelijk geannuleerd, moet bijna 550 km reizen om een alternatieve vlucht naar huis te kunnen boeken. Ze zijn obv Eu richtlijnen verplicht een schadeloosstelling te doen en de werkelijke alternative reiskosten te vergoeden. Nu komt het, je kunt niet rechtstreeks met ze communiceren, elke claim dient via de faxnummer ingediend te worden. Nou deze richtlijn gevolgd en nu begint het gelazer met ze. Dan hebben ze de fax niet ontvangen, dan is de fax niet leesbaar en dan klopt weer dit en dan weer dat niet. Ik heb in totaal nu 6x het claimformulier en alle relvante rekeningen voor ze gefaxt en nu geven ze helemaal geen reactie meer. Telefonisch kun je helemaal geen contact met ze krijgen via het hoofdkantoor stuur één of ander menu-programma je compleet het bos in. Ze trachten op die manier je echt te ontmoedigen in de hoop dat je het daarna opgeeft. In min geval gaat het echter om € 850 extra kosten aan hotel, reizen en taxikosten. No way dat ik ze daarmee laat wegkomen. Wie heeft een suggestie om ze te kunnen nagelen? Ik heb uiteraard ook mijn licht opgestoken bij EU-claim, maar die pakken alleen zaken aan waarvan ze 100% winkans hebben en indien ze winnen dien je 22% met ze te dlen.

03-04-2012 - Bert

Gisteren 10 april 2012 was een retourtje Amsterdam (5-10 t/m 19-10-2012) naar San Francisco non stop nog € 767,63. Vandaag 11 april is dezelfde vlucht € 1.058,36. Verbijsterend!!!!!!

11-04-2012 - Hetty

Ik heb een vlucht geboekt, ook bij ryanair. Nu duurt de heenreis 1,5 uur en de terugreis 3,5 uur. Hoe kan dit? Ik kan geen informatie vinden of we dan misschien een tussenstop ergens maken. Klantenservice is inderdaad erg moeilijk bij ryanair, en als ik een mail wil sturen in het engels, heb je alleen een keuze menu waar mijn vraag niet bij staat. Iemand enig idee?

18-04-2012 - Medendorp

Dat zal waarschijnlijk komen doordat er een uur tijdverschil tussen de plaats van vertrek en de plaats van bestemming.

20-04-2012 - patricia

Moet je bij de beschikbaarheid ervan uitgaan dat er daadwerkelijk zoveel stoelen nog over zijn, of is dit enkel een verkooptruc (en zijn er meer stoelen beschikbaar dan er wordt aangegeven)?

28-04-2012 - Tra

Ik boek zeer frequent by ryanair, prima maar het veranderen van de vlucht kost me telkens 200 € administratiekosten telkens 100€ per vlucht....

20-05-2012 - Vandenberghe anne

Niet alleen de dag waarop maakt een verschil, ook welke website extensie je gebruikt. Ryanair.de kan bv goedkoper zijn dan ryanair.nl, maar weer duurder dan ryanair.it. We hadden voor vijf personen een verschil van over de 100 Euro voor tickets Hahn - Sardinie (via Ryanair.it) Zelfs als je geen Italiaans spreekt is boeken kinderlijk eenvoudig. Alle websties hebben precies de zelfde lay out: gewoon Ryanair.nl en Ryainair.it in twee vensters openen en je ziet zo wat waar ingevuld moet worden.

24-06-2012 - frans k

Goed dat aangegeven wordt dat vergelijkers vaak duurder zijn. Inderdaad niet altijd maar dat het bedrijf Travix (eigenaar van de sites www.cheaptickets.nl, www.vliegwinkel.nl en www.budgetair.nl) een wirwar van toeslagen bedenkt maakt het nog ingewikkelder. Voor precies dezelfde vlucht rekenen de drie sites van Travix namelijk allemaal andere toeslagen en een andere totaalprijs. Bekijk als voorbeeld de afbeelding van een retour Amsterdam-Barcelona, uiteraard op hetzelfde moment vergeleken: http://bit.ly/QqSOaJ

03-10-2012 - SpotReisje

Wanneer je voor 1 persoon een ticketprijs opvraagt en daarna voor dezelfde vlucht een prijs opvraagt voor 2 personen kan de ticketprijs ook verschillen. Ik mijn geval waren 2 tickets in 1 keer 10 Euro per ticket duurder dan wanneer ik per persoon zou boeken. Het was exact dezelfde vlucht......

10-12-2012 - SuperGast

Ik gebruik skyscanner je ziet hier een overzicht van kosten op andere data stel dat een ticket een week eerder veel goedkoper is dan heb je een richtprijs waar je op kan wachten. Skyscanner verstuurt mails als de prijzen voor jou datum wijzigen

06-01-2013 - Frank

De prijzen van Ryanair blijven al weken op hetzelfde niveau, mij net iets te duur, zou het anders zijn vanaf een andere pc?

21-03-2013 - Margriet

Simpel maar goed onderzoek. Interessant en bruikbaar. Vaak checken dus. Blijk uit mijn ervaring ook goed te werken.

01-09-2013 - Bram

ik vind de rechtstreekse vluchten intersant althans voor mij

27-11-2013 - orlando

hallo, ik vind het heel goed dat er aandacht aan wordt besteed, want bij Ryanair weet je het nooit. Het zou zonde zijn dat je voor een hoge prijs in een kist van Ryanair gaat zitten want dat is het echt niet waard. Mijn advies vlieg alleen Ryanair als de prijs beduidend lager is dan bij de concurrent.

27-02-2014 - jimmie

Wij moeten een vlucht hebben brussel - faro eerste week augustus. Als ik nu boek zijn het slecht uren,... heel vroeg vertrekken. Is het aangeraden om nog enkele maanden te wachten met boeken? Mag ik ervanuit aan dat er nog nieuwe vluchten zullen bijkomen? of als de gekozen vlucht volzet is zal er geen nieuwe meer ingezet worden?

06-03-2014 - JC

Wij willen een vlucht boeken heen en terug naar Barcelona met Ryanair. We zijn met 15: 6 volwassenen en 9 kinderen. Als we allemaal samen ineens boeken en met één Visa kaart, dan kost ons deze vlucht 825€ meer dan wanneer we allemaal individueel boeken! In praktijk is dat natuurlijk niet mogelijk omdat je kinderen niet alleen kan boeken maar het verschil is enorm. Bij één volwassene + 1 kind betaal je per persoon 55€ minder dan de groepsboeking van 6 volwassenen en 9 kinderen! Wij gaan dus in zo klein mogelijke aantallen boeken. Iemand hier ervaring mee? Wie wist dat je groepstoeslag krijgt bij Ryanair ipv de te verwachten groepskorting??

06-04-2014 - Ryan

Vaak is het zo dat de tarieven omhoog gaan, naar gelang er meer tickets verkocht zijn op een vlucht. Het kan dus zo zijn dat personen 1-5 een lage prijs betalen, personen 6-12 een hogere prijs en de laatste drie een nog hoger tarief. Het is dus niet zozeer een groepstoeslag, maar eerder een 'vollevliegtuigtax'. Mogelijk komt hier het verschil (deels) door, maar je boeking in delen afronden is waarschijnlijk inderdaad voordeliger.

08-04-2014 - Erik Lammers

Zojuist willen inchecken en wat schetst mijn verbazing? Om nu al (2 weken voor de vlucht) in te checken moet ik verplicht betalen voor de stoel (5-10 euro enkele reis!!). Wil ik niet betalen dan kan ik pas 7 dagen van tevoren inchecken. Ik vlieg gemiddeld 4-5 keer per jaar met Ryanair, altijd zonder problemen maar hier wordt ik niet echt vrolijk van.

09-04-2014 - Inge

2 tickets 160 eur 2 maand geleden geboekt (maar is nu nog niet van de rekening) momenteel kosten deze 2 tickets 80 eur kan ik deze nog wisselen voor de goedkopere

15-04-2014 - beeken jean-louis

Dat wordt waarschijnlijk lastig, Jean-Louis.

18-04-2014 - Erik Lammers

Vorige week kon ik voor 140 euro naar de kinderen, maar omdat we nog twijfelden, niet geboekt. Nu kost het ineens 610 euro. Dat wordt dus geen bezoekje aan de kinderen. :(

25-04-2014 - Tonny

[…] cookies ontkracht door het Tros programma Radar, nog steeds blijkt dat de kosten van een ticket alles behalve stabiel zijn. In een artikel van het NRC uit 2012 lees je uitgebreid waarom het zo ontzettend lastig is om echt […]

22-08-2014 - Hoe je voortaan belachelijk snel een goedkope vliegreis boekt

Ik heb een vraagje, wij gaan 28august tot 8september naar Ibiza , komen er nog rechtstreekse vluchten bij, over 2jaar januari geboekt te vroeg denk ik , was 3maand erna veel goedkoper, zouden we nu boeken of nog wachten?

07-02-2016 - sonja

Men moet er rekening mee houden dat als men op de site van de maatschappij komt het Ip adres wordt genoteerd en/of er wordt een cookie geplaats op je PC . Bij het tweede bezoek stelt men de belangstelling vast en gaat automatisch de prijs omhoog. Beter is zoeken op de ene PC en boeken op een andere PC.

21-04-2016 - Jos

Recente artikelen

Depositphotos_146950037_S

Vanaf Duitsland vliegen doe je met deze tips!

Gaan jullie bijna op vakantie en vliegen jullie vanaf luchthaven Düsseldorf of Weeze in Duitsland? De kans is groot dat jullie vliegtickets een stuk goedkoper zijn vanaf Duitsland, maar je moet er wel rekening mee houden dat je daar ook nog naartoe moet gaan. Met de tips in dit artikel kunnen jullie met een gerust hart op vakantie gaan! Met het openbaar vervoer naar Duitsland Met het openbaar vervoer naar Duitsland gaan is misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar het is zeker wel mogelijk. Het nadeel van reizen met de trein is alleen wel dat je rekening moet houden met de reistijden en eventuele vertragingen. Daarnaast heb je natuurlijk niet heel veel plek in de trein, dus is het niet verstandig met erg veel bagage te gaan reizen. Sluiten de tijden niet goed aan op de tijd dat je moet gaan vliegen? Dan kun je er ook voor kiezen een dag van tevoren naar Duitsland te reizen en daar een overnachting te boeken in de buurt van het vliegveld. Met de eigen auto naar het vliegveld Het is ook heel goed mogelijk met je eigen auto naar Duitsland te rijden. Zo weet je in ieder geval zeker dat je genoeg ruimte hebt om alles mee te nemen, en kun je dit gewoon op je eigen tempo doen. Parkeren Düsseldorf airport is namelijk heel goed mogelijk. Op het terrein zelf zijn er 8 parkeerruimtes, maar er zijn ook verschillende parkeerbedrijven waarbij je een parkeerplek kunt boeken. Deze liggen vlakbij de luchthaven waardoor je veel minder betaald voor het parkeren. Vanaf de parkeerplek kun je met een shuttlebus naar het vliegveld toe, zodat je niet hoeft te lopen. Ook parkeren Weeze airport is mogelijk. Deze luchthaven is erg populair bij mensen uit Duitsland, Nederland en België omdat hij een erg centrale ligging heeft en goed te bereiken is. Op P1 en P2 kun je voor een langere periode parkeren, wat ideaal is als je op vakantie gaat. P1 ligt voor de terminal, waardoor je niet lang met je bagage hoeft te lopen, maar daar betaal je wel de hoofdprijs voor. P2 ligt iets verder weg, en is dan ook iets goedkoper. Weeze beschikt daarnaast ook over een parkeergarage die altijd voorzien is van camerabewaking en kentekenherkenning. Vervoer regelen De laatste optie is dat je vervoer regelt om naar het vliegveld toe te gaan. Je zou bijvoorbeeld een taxi kunnen regelen, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je hier flink voor betaald. Een andere optie is dat je een vriend of familielid vraagt om jullie naar het vliegveld te brengen. wel moet je dan goed kijken of iedereen wel in de auto past én je daarnaast nog genoeg ruimte hebt voor alle bagage.

Bekijken

Kan je stedentrippen op de Griekse eilanden?

Wanneer je een stedentrip gaat plannen denk je waarschijnlijk niet meteen aan de Griekse Eilanden, maar dit is zeker een geschikte bestemming om een stedentrip naartoe te nemen. Door de variëteit aan eilanden is er voor ieder wel wat wils. Elk eiland heeft namelijk zijn eigen charme. In onderstaand artikel leggen we uit waarom het zeker de moeite waard is om te eilandhoppen in Griekenland. Geschikte eilanden voor een stedentrip Geniet van overheerlijke tzatziki en gyros of kom tot rust op een van de olijfgaarden van Griekenland. De Griekse Eilanden hebben het allemaal. Boek je vakantie naar de Griekse Eilanden bij FTI Reizen en bezoek de mooiste plekken. Lees verder en ontdek de bekende maar ook minder bekende plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. 1. Zakynthos. Dit is een eiland vol geheimen, maar het staat vooral bekend om de hoge rotsen en helderblauwe wateren. Een van de leukste activiteiten op dit eiland is het huren van een bootje. Je mag er namelijk zelf varen en op ontdekkingstocht gaan tussen de rotsen. Ontdek kleine strandjes en geniet van de natuur om je heen. Een bezienswaardigheid die je hier niet mag missen is Shipwreck Beach. Dit strand staat bekend om het aangespoelde scheepswrak waar toeristen maar al te graag mee op de foto gaan. 2. Kos. Hoewel Kos wat minder bekend is, zijn er toch steeds meer Nederlanders die naar dit Griekse Eiland afreizen. Kos wordt ook wel het fietseiland van Griekenland genoemd. Het is niet gek dat je hier veel mensen op de fiets zult treffen, want er zijn verschillende prachtige fietsroutes te vinden op het eiland. Bezienswaardigheden heb je in Kos genoeg. Zo kun je een bezoekje brengen aan Kos-stad, maar ook een traditioneel bergdorpje bezoeken of genieten van de prachtige stranden. 3. Santorini. Ben je een liefhebber van het strand? Dan is het Griekse Eiland Santorini zeker een aanrader. De mooiste stranden van dit eiland zijn Kamari Beach en Red Beach. Op Red Beach leg je je handdoek in roodgekleurd zand en heb je uitzicht op prachtige rotsen. Houd je van wat meer inspanning? Dan kun je op Santorini ook prachtig wandelen. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar de Thirasia vulkaan of bezoek de haven van Ammoudi voor een vers visje. 4. Kreta. Dit eiland zul je hoogstwaarschijnlijk wel kennen, want Kreta is het populairste eiland van Griekenland. Dat zal je ook wel merken aan het toerisme op het Griekse Eiland. Op Kreta is voor ieder wat te doen. Je kunt er zowel een hele actieve als een relaxte stedentrip van maken. Zit je niet graag stil? Dan raden we je aan een wandeling op de Samariakloof te maken of een van de archeologische bezienswaardigheden te bezoeken. Wist je dat Kreta een populaire bestemming is onder jongeren? Je kunt hier namelijk ook goed feesten. Ben je van plan een stedentrip te boeken naar Griekenland, maar heb je nog geen keuze gemaakt voor een eiland? Neem bovenstaand lijstje dan nog eens rustig door. Met deze tips kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw stedentrip.

Bekijken