Liefhebbers van design en musea worden in Kopenhagen niet teleurgesteld! Diverse musea waaronder het Deens Design Museum, het Vikingschip Museum, het Thorvaldsens Museum en het Deens Nationaal Museum liggen binnen de stadsgrenzen.

Voor oude kastelen en paleizen zit je goed! Het Amienborg Paleis, Kronborg Kasteel en Rosenborg Kasteel liggen in of nabij Kopenhagen. Ook pretparken ontbreken niet. Hippiedorp Christina, Tivoli en Dyrehavsbakken vormen een leuke dagbesteding.

Liever even geen historische gebouwen, design of musea? Kies dan voor een rondleiding door een van ’s werelds bekendste bierbrouwerijen of ga lekker winkelen. In de Carlsberg brouwerij kun je genieten van een informatieve rondleiding door de oude brouwerij. Daarnaast heeft Kopenhagen de langste verkeersvrije winkelstraat van Europa! Aan het Stroget zitten winkels en warenhuizen voor ieder budget.

De bekendste inwoner van de Deense hoofdstad Kopenhagen is ongetwijfeld de Kleine Zeemeermin. Dit beeldhouwwerk ligt op een rots in de haven en trekt hordes toeristen. Voor een foto is voorzichtigheid geboden want de rotsen zijn door het water spekglad!

Naast het beeld van de Kleine Zeemeermin heeft een stedentrip Kopenhagen veel te bieden. Ontspan op één van de vele terrassen in de Nyhavn en bekijk de felgekleurde gevels van de oude woningen waar Hans Christian Andersen nog heeft gewoond.