Wat mag je niet missen

  • Bezoek de prachtige Munster van Freiburg, een gotisch meesterwerk
  • Wandel door het gezellige oude stadscentrum
  • Bezoek de Botanische Tuinen of het Augustiner Museum
  • Ga de natuur in. Naar de Schlossberg, Schauinsland of het Zwarte Woud.

Panorama-punt

Schlossberg

Bergtop net buiten de stad

Schlossberg

Met de kabelbaan kun je de Schlossberg eenvoudig bedwingen. De Schlossberg-Bahn brengt je tot 185 meter boven het stadscentrum.

Bezoek deze website voor openingstijden en meer informatie.

Museum in het Zwarte Woud

Colombischlössle

Indrukwekkend archeologisch museum

Colombischlössle

Leer meer over de geschiedenis van de omgeving, die teruggaat tot de prehistorie.

Bezoek deze website voor openingstijden en meer informatie.

Doe-tip

Freiburger Altstadt

Oude, autovrije binnenstad

Freiburger Altstadt

Freiburg heeft een prachtig oud stadscentrum. Geniet op een terras op het centrale plein Augustinerplatz, of wandel onder stadstoren Martinstor door.

Pas wel op dat je niet struikelt over de Bächle, de unieke Freiburger watergoten.

Architectuur

Münster van Freiburg

Gotisch meesterwerk

Münster van Freiburg

De 116 meter hoge Münster van Freiburg wordt gezien als een gotisch meesterwerk. De ruim 800 jaar oude kerk is zonder twijfel één van de mooiste in Duitsland.

Lees hier meer over de Freiburger Münster en de openingstijden.

Hotels in Freiburg

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Freiburg.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Bremen:

Trein

De Zuid-Duitse stad is per trein goed bereikbaar. Vanuit Utrecht ben je in ongeveer 7 uur in Freiburg. Tip: neem de overstapvrije nachttrein!

Tickets boek je al vanaf 29 euro per enkele reis bij NS International:


Auto

Wil je graag met de auto? Plan dan een langer verblijf dan enkel een weekend-citytrip. Freiburg ligt namelijk niet naast de deur.

Vanuit Utrecht ben je met de auto ongeveer 6 uur onderweg, vanuit Brussel iets meer dan 5 uur. Het Zwarte Woud is wel een prachtige omgeving om doorheen te rijden.Freiburg: Hoofdstad van het Zwarte Woud

Dichtbij zowel de Franse als de Zwitserse grens, midden in het Zwarte Woud, ligt Freiburg im Breisgau. Deze universiteitsstad werd gesticht rond 1100, en kent een zeer gezellig stadscentrum.

Zowel in de zomer (zeer zonnig) als in de winter (skieën in het Zwarte Woud) is Freiburg een aangename plaats om naar toe te gaan voor een stedentrip. Vanuit Utrecht ben je in zes uur per trein in Freiburg, per auto is het net iets korter.

Centraal in Freiburg staat de Freiburger Münster, een 116 meter hoge toren die als een meesterwerk van gotische bouwkunst geldt, en mogelijk de inspiratie voor de Utrechtse Domtoren is geweest. In het omliggende centrum vindt je overal Bächle; goten die vroeger als riolering dienst deden, maar nu het regenwater en smeltende sneeuw afvoeren.

De langste kabelbaan van Duitsland brengt je over 3,6 kilometer van het Güntersdal naar de berg Schauinsland, op 1280 meter hoogte. Dit is een perfecte plaats voor bergwandelingen in de zomer, of een ski-afdaling in de winter. Bij helder weer kun je vanaf hier zelfs de Zwitserse Alpen zien liggen.

Andere bezienswaardigheden in Freiburg zijn het Stadttheater, het Konzerthaus en het obscure martelmuseum. Ook historische gebouwen, zoals de Martinstor, de Schwabentor en het Kaufhaus zijn zeker een bezoekje waard tijdens een stedentrip Freiburg!