Hamburg telt ruim 1,7 miljoen inwoners en is daarmee, na Berlijn, de tweede stad van Duitsland. Hamburg heeft ook één van ’s werelds grootste havens en dit geeft de stad de sfeer van een echte metropool.

Het Noord-Duitse Hamburg is een waar winkelparadijs, en daarmee ideaal voor een stedentrip. De vele winkelgebieden zijn geschikt voor zowel de grote als kleine beurs. De stad heeft ook enkele bijzondere monumenten, gezellige markten, sfeervolle wijken en een uitgebreid uitgaansleven!

Zeg je Hamburg, dan zeg je winkelen! Deze Duitse havenstad is één van de betere winkelparadijzen in Europa. Ga voor de design- en luxemerken naar de Neuer Wall in het centrum of naar Eppendorferweg in Eppendorf. Ook leuk zijn de vele hippe boetieks aan de Markstrasse in het Noord Westen van de stad of de winkeltjes aan de populaire Lange Reihe.

Ooit had Hamburg de meest indrukwekkende skyline van Europa. Van de vijftien hoogste kerken ter wereld staan er namelijk vier in Hamburg.

Het Rathaus, de barokke St. Michaeliskirche en Speicherstadt vol negentiende-eeuwse pakhuizen zijn enkele bijzondere monumenten. Aan musea heeft de stad eveneens geen gebrek. De Hamburger Kunsthalle is het belangrijkste museum van de stad, terwijl Miniatur Wunderland op Speicherstadt heel populair is bij kinderen.

Staat Hamburg overdag bekend om de winkelmogelijkheden, ’s avonds is het uitgebreide nachtleven een beleving. Voor een klassieke avond is het beroemde Hamburgische Staatsoper de aangewezen plek, terwijl je voor vermaak (variërend van kroegen tot stripclubs en discotheken) aan de bekende en beruchte Reeperbahn in de wijk Sankt Pauli moet zijn. Een stedentrip Hamburg is dus nooit saai!